[Çözüldü] compiz kurulumundan sonra ekran sıyah mause normal gorunuyor

Başlatan t-a-n-e-r, 28 Şubat 2009 - 17:11:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

t-a-n-e-r

selamlar arkadaslar
daha oncede ıntel ekran kartı tanıtma sorunu yasadıgım hp nx6110 model laptobun aynısındankendıme bır adet aldım ubuntu 8,10 versıonunu kurdum ekran kartını aynı sekılde tanıttım. compız kurulumunu aynı sekılde yaptım compızı devreye soktum calıstırdıkdan sonra efectlerı calıstırdım ıste ne oldu ıse o anda oldu makına ekranı karardı mause normal gorunuyor ama wındows kullanıcılarının bıldık arızası olan oyunda abuk sabuk cızgıler olayına benzer bır ekran cıkıyor.mauseyı normal goruyorum ama ekran yok.tıkladıgım ıslemlerın yazıları gorunmuyor sadece cercevesını goruyorum.ctrl+alt+f1 ıle konsola gırıp compızı durdurmak ıcın pkill compmgr komutunu uygulayıp ctrl+alt+f7 ıle gnomeye gerı donuyorum ama durum gene aynı bu konuda yardımlarınızı beklıyorum.ekran goruntusunu * maalesef alamıyorum.

t-a-n-e-r

arkadaslar cok ozur dılıyorum konuyu yanlıs baslık altında acmısım notebooklar yerıne masa ustu pc baslıgına acmısım ozur dılerım...

ihtiyar said

Alıntı yapılan: t-a-n-e-r - 28 Şubat 2009 - 17:16:09
arkadaslar cok ozur dılıyorum konuyu yanlıs baslık altında acmısım notebooklar yerıne masa ustu pc baslıgına acmısım ozur dılerım...

Masaüstleri derken KDE, Gnome, Fluxbux gibi masaüstü yöneticileri kastedilmiş. Masaüstü PC değil yani ;)

Compizi kapatma komutu bana yanlış gibi geldi.

Alt+F2 >> metacity --replace

deneyebilir misiniz?

t-a-n-e-r

merhabalar said hocam
verdıgınız metacity --replace comutunu konsolda uyguladıgımda aldıgım hata root@taner:/home/taner#metacity --replace
Pencere Yınetıcı hatası:unable to open x display
aynını yazmaya calıstım umarım yanlıs yazmamısımdır.

ihtiyar said

Alıntı yapılan: t-a-n-e-r - 28 Şubat 2009 - 17:59:21
merhabalar said hocam
verdıgınız metacity --replace comutunu konsolda uyguladıgımda aldıgım hata root@taner:/home/taner#metacity --replace
Pencere Yınetıcı hatası:unable to open x display
aynını yazmaya calıstım umarım yanlıs yazmamısımdır.

Metacity kurulan mı yoksa kurulu gelen bir şey miydi, hatırlamaya çalışıyorum. X görüntü ekranı açılamıyor gibi bir hata var. Ben biraz araştırayım, bilen bir arkadaş varsa da yardımcı olacaktır.

t-a-n-e-r

bu arada belırtmeyı unuttugum bı husus var yenıden baslatınca aklıma geldı masa ustu ılk acılısta ses geldıgınde normal olarak gorunuyor saat ve tarıh geldıkden sonra (tahmınımce calısan bır hızmet devreye gırınce) ekranım dedıgım seklı alıyor.

bytan

@t-a-n-e-r,

@İhtiyar Said'in önerisini, sanırım sanal terminalde denedin. Bu yüzden X'e ulaşamama hatası alman doğal. Sanal terminale geçmeden bu komutu vermeyi dene. Alt+F2 ile pencereyi aç, klavyeye bakarak dikkatlice yaz:

metacity --replace

Ben sanaldan halletmek istiyorum dersen; aşağıdaki ile compize ait işlemleri bul, sonra da öldür.

ps aux | grep compiz
kill compize_ait_işlemin_PID_numarası

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

t-a-n-e-r

selamlat bytan arkadasımps aux | grep compiz
kill compize_ait_işlemin_PID_numarası
komutlarını kullanarak sıstemımdekı compiz uygulamasını durdurup gereklı ayarları yaptıkdan sonra compiz ı gerı devreye aldım su anda normalş olarak calısa bılıyorum yardım ve bılgılerınız ıcın tesekkur ederım sorunum cozulmustur.
(sorunumun kaynagı anladıgım kadarı ıle etkınlestırmıs oldugum efektlerdentanma efektınden kaynaklanıyor.) tekrar tesekkurler

bytan

Alıntı yapılan: t-a-n-e-r - 28 Şubat 2009 - 18:04:51
bu arada belırtmeyı unuttugum bı husus var yenıden baslatınca aklıma geldı masa ustu ılk acılısta ses geldıgınde normal olarak gorunuyor saat ve tarıh geldıkden sonra (tahmınımce calısan bır hızmet devreye gırınce) ekranım dedıgım seklı alıyor.

Alternatif yol olarak, hangi işlemin otomatik olarak kullanıcı oturum açtığında çalışmaya başladığını görebilmek için aşağıdaki dosya yoluna bakmak yeterli olur:

~/.config/autostart/

Muhtemelen metacity --replace işlemi de sonuç verecekti. @İhtiyar Said'e teşekkür edip konuyu kapatıyorum.

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST