minton kamera çalışmıyor

Başlatan sunucu, 26 Şubat 2009 - 08:29:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sunucu

Arkadaşlar, Ubuntu 8.10 kullnıyorum. Elimde Minton marka mwc-8007 model bir vebkamera var.  Sistem açılırken eğer kamera takılıysa donanım testinde takılıyor, açılışa devam etmiyor. Bu sırada kamerayı söktüğümde, kaldığı yeren devam ediyor. İşletim sistemi açıkken taktığımda ise dmesg çıktısında herhangi bir satır eklenmiyor. Yani kamerayı tanımadığı gibi, bir usb aygıtının takıldığını dahi bilmiyor. Kamera arızalı değil windows'da çalışır vaziyette. ne yapmalıyım?
Ben değil, bilgisayar sunucu
Toshiba Satellite M40X-119 | Lucid Lynx + LAMP

erginemr

Minton, bildiğim kadarıyla ucuz Çin malı ürünlerden biri. Linux altında ancak bilindik web kameraları (Logitech, A4Tech, Creative, vb.) çalışıyor. Minton'u Linux altında kullanma ihtimaliniz pek yok gibi. Lakin Pardus forumunda bu konuda şöyle bir başlık da var:
http://forum.pardus-linux.org/viewtopic.php?f=3&t=14257

Kamerayı takmadan önce ve taktıktan sonra "lsusb" çıktısında bir fark oluyor mu?

GNUbuntu

Her ne kadar, belki Uzakdoğu'da üretiliyor olsa da (tam bilmiyorum). Minton yerli malı bir firma. Herhangi bir sorunda Müşteri Hizmetleri aranabilir. Onlar Linux konusunda ne kadar yardımcı olabilirler orası meçhul tabi ! Fakat kamera öyle veya böyle bir şekilde çalışır sanıyorum.

Minton kameranın  sudo lsusb  çıktısı nedir? Marka o kadar önemli değil sanıyorum, önemli olan kullandığı çipset.
Önce Saygı...