Canon Mp140

Başlatan semih_efendi, 23 Şubat 2009 - 20:16:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

semih_efendi

yazıcıyı çalıştırmayı çözemedim yardımcı olan olursa çok sevinirim

semih_efendi

taşıma olmuş abonelik kalkmasın heme olayım diye atıyorum bu postu

erginemr

Şu iki başlıkta sorun çözülmüş:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=851876
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=841282

İngilizceniz varsa deneyebilirsiniz, yoksa kısaca çevirmeye çalışırım.

zulfikar

Yapaman gereken openprineter driversdan (ubuntunun icinde mevcut yazici ayarlarindan kurulabilir) mp150 icin olan driveri kur, sorunun halloacaktir.

semih_efendi

yazılımı yüklemeye kalkınca hata aldım

IJ Printer Driver for Linux.
This IJ Printer Driver provides printing functions for Canon Inkjet printers operating under the CUPS (Common UNIX Printing System) environment.

biraz daha uğraşıyım

semih_efendi

64bit kullanıyorum bu arada sanırım ondan sorun çıkarıyor yazıcı ayarlarından nasıl ayarlıyabilirim açar mısınız biraz aceminin önde gideniyimde

erginemr

Ben bu yazıcıyı (ya da herhangi bir yazıcı) kullanmadığım için, pek bir yardımım dokunmaz. @zulfikar'ın yorumunu bekleyelim...

zulfikar

Sistem => Yonetim => Yazdirma ile yeni printer eklemesi yapa bilirsin orada printer bagli ise bulur daha sonrasinda  driver yuklemesini sormasi lazim o esnada listeden soyledigim mp150 driverini secersin.

Yukardaki soylediklerim aklimda kalanlar yani epey olmusdu printeri kurali, yapamaz isen daha detayli anlatim yapa bilirim tabi benimde tekrar kurmam gerekir, bu sebeble anca yarin ugrasa bilirim.

semih_efendi

tamam zaten gördüğünden orda ben şüphelenmemiştim şuan sınama yazdırmaya çalışıyorum dönücem sonuç bildiricem

semih_efendi

yazıcı çalışıyor çok sağolun peki tarayıcı fonksiyonunuu nasıl kullanıcam ?

zulfikar

Alıntı yapılan: semih_efendi - 24 Şubat 2009 - 17:10:08
yazıcı çalışıyor çok sağolun peki tarayıcı fonksiyonunuu nasıl kullanıcam ?

Burada detayli anlatimda yapmistim. Hallettiginize sevindim. Tarayici icin XSane yi kullana bilirsiniz. Uygulamalar > Grafik yolunu takip ederseniz bulursunuz. Hicbir ayar gerekmemekte sadece aclista aygit sormakta secimi yapar ve kullanmaya baslaya bilirsiniz.

semih_efendi

yazıcı çıktısı alabiliyorum ancak xsane hiç bir aygıt mevcut değil diyerek uyarı veriyor res atsam veya aleti kapatıp açsam düzelir mi ki ?

zulfikar

Alıntı yapılan: semih_efendi - 24 Şubat 2009 - 17:45:26
yazıcı çıktısı alabiliyorum ancak xsane hiç bir aygıt mevcut değil diyerek uyarı veriyor res atsam veya aleti kapatıp açsam düzelir mi ki ?

Bende sorunsuz calismisdi. Suan bakamam ama  halledemez isen en kisa surede elimden geleni yapmaya calisirim. Fakat once istersen  kullanici dizinindeki gizli oylerden .sane olan dosyasini ve XSane yi snaypticden sil daha sonra XSane yi tekrar kur, calistirmadan once tarayicinin bilgisayara bagli olmasina dikkat et. Belki duzele bilir, suan aklima gelen bu olmaz ise dedigim gibi en kisa surede bakmaya calisirim.

semih_efendi

ne yapsam gördüremedim ekle kaldırdan kooka falan yükledim ama onda da scaner olayı yokmuş farklı indirebileceğim program var mı diye arıyorum

heartsmagic

Şöyle bir tavsiye verilmiş:

Alıntı Yap1. install alien Synaptic Package Manager System, Administration.
2. Go to HTTP://www.canon.com, Support and get the 4 required Linux Drivers. cuijfilter common and cuijfilter MP140 series, scangearmp common and scangearmp 140 series drivers. Download them to your desktop. Get the .rpm version only for this to work.
3. These files are in the .rpm format and they need to be converted to .deb.
4. use the terminal window. cd ~/Desktop. That will put you in the desktop.
5. Convert the files to .deb by using sudo alien --scripts scangearmp-common-1.10-1.i386.rpm and sudo alien --scripts cuijfilter-common-2.80-0.i386.rpm. These are only examples and you need to be exact or it will not work.
6. Double Click the .deb files and they will be installed. Install the common files first then the 140 series next.
7. Reboot the computer and the scanner will show up in the GIMP Image Editor, File, Qcquire, Scangearmp.
8. You then need to go to System, Administration, Printing and configure the MP 145. It is called the MP 140 series and Make and model is a Canon PIXMA MP150 CUPS ..........
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

semih_efendi

şu anda yazdırma'ya bile giremiyorum yazdırmaya basıyor aşağıda pencere açılıyor ve belli bir süre sonra (1sn) kendiliğinden kayboluyor

heartsmagic

Yukarıdaki işlemlerden sonra mı oldu bu? Eğer öyleyse eyvah diyeceğim zira bir sürücü çakışması olmuş olabilir.

zulfikar

Alıntı yapılan: semih_efendi - 25 Şubat 2009 - 15:24:34
şu anda yazdırma'ya bile giremiyorum yazdırmaya basıyor aşağıda pencere açılıyor ve belli bir süre sonra (1sn) kendiliğinden kayboluyor

Elimizde nasil bir hata aldina dair bir sey yok, nasil yardimci olabilecegimi kestiremiyorum.

Bende daha once buna benzer bir sorunla karsilasmisdim, ilk yaziciyi kurmaya calistigimda baya bir sey denemisdim, bircok yontem bulmusdum internetten fakat hic biri ise yaramamisdi, bende kurcaladikca iyice karismistimisdim sistemi, sadece yaziciyi degil o donemde diyer bazi seyleride karstirinca fazla ugrasmak istemedim ve yeniden kurulum yaptim. Tekrar yaziciyi kurmaya niyetlendigimde aklima windows doneminden kalma bir fikir geldi, eskiden bir panasonic yazimiz vardi ve driverini bulamiyorduk, bizde ona benzer baska bir yazicinin (oda epson markaydi) driverini kurdumsduk bir bilgisayarci abinin tavsiyesi uzerine ve sorunsuz calistirmisdik. Bu yontem aklima gelince bende mp140 a en yakin olan driveri kurmaya karar verdim ve calisdimisdi.

Sana tavsiyem eger mumkun ise temiz bir kurulum yap, ustune fazla kurcalamadan yukardaki linkde anlattigim sekilde yeniden driveri kur. Sunuda belirteyim ubuntu 8.04 de sadece yazici calismakta tarayici calismamakda fakat ubuntu 8.10 da ikisinde calismakta.

Yine olmaz ise veya tekrar kurulum yapman mumkun degil ise, biraz daha bilgi verirsen veya ne hatasi aldigini buraya aktara bilirsen yardimci olmaya calisirim.

kafkarwt

arkadaşlar mp140 yazı kullanım kılavuzunu bulamıyorum,hata 3 ve 4 ne anlama geliyor c lambası yanıp sönüyor...bana yardımcı olabilcek birisi var mı? şimdiden tşk ler...

heartsmagic

Alıntı yapılan: kafkarwt - 08 Nisan 2009 - 10:26:33
arkadaşlar mp140 yazı kullanım kılavuzunu bulamıyorum,hata 3 ve 4 ne anlama geliyor c lambası yanıp sönüyor...bana yardımcı olabilcek birisi var mı? şimdiden tşk ler...

Hangi işletim sistemini kullanıyorsun?

kafkarwt

heartsmagic

Alıntı yapılan: kafkarwt - 08 Nisan 2009 - 10:55:47
windows vista

Bu forum GNU/Linux dağıtımları bünyesinde destek veriyor. Windows desteği için ne yazık ki başka forumlarda araştırma yapman gerekmekte.