Quince web kamerası

Başlatan mchtzhr, 21 Şubat 2009 - 18:20:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mchtzhr

quince web kamerasına sahibim ve kuramıyorum yeni bir ubuntu kullanıcısıyım herseyı acık acık yazarsanız sevinirim...ne yapacagımı bılmıyorum aMSN kullanıyorum ve kamera goruntusu karsıya gıtmıyo ama karsıdan goruntu gelıyo...

mchtzhr

Bus 005 Device 002: ID 04f3:0213 Elan Microelectronics Corp.
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 005: ID 0ac8:305b Z-Star Microelectronics Corp. ZC0305 WebCam
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

buda lsusb cıktım heralde bunuda bilmeniz gerekiyor

erginemr

Lütfen gereksiz yere koyu / kalın karakterlerle yazmaktan kaçınalım. Foruma hoş geldiniz. :)

ZStar yonga setli web kameraları konusunda şu çözüm işe yarıyor:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,6687.msg78987.html#msg78987
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,4820.msg54275.html#msg54275

mchtzhr

sağol uyarın için yeni oldugum için pek dikkat edemedim bugunden beri bu kamerayı kurmaya calısıyorum ınsallah olur ilkini deniyorum hala bişeyler kuruyo ama anlamıyorum zaten bakalım sonunda ne olacak

mchtzhr

bu hala bişeyler yapmaya devam ediyo normal mi bu  ?

erginemr

Kaynaktan kurulum yaptığı için normaldir. 5-10 dk. sürebilir.

İşlem tamamlandıktan sonra da bilgisayarınızı yeniden başlatın.

mchtzhr

sağol sorun cozulsunde yenıden bile kurarım baslatmak ne kelime tesekkur ederım yardımın için

GNUbuntu

Alıntı yapılan: erginemr - 21 Şubat 2009 - 18:30:41
Lütfen gereksiz yere koyu / kalın karakterlerle yazmaktan kaçınalım. Foruma hoş geldiniz. :)

ZStar yonga setli web kameraları konusunda şu çözüm işe yarıyor:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,6687.msg78987.html#msg78987
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,4820.msg54275.html#msg54275

Teşekkürler. Böylece aMSN kamera sorunu çözüldü.
Önce Saygı...

erginemr

O zaman, "geçmiş olsun" diyerek başlığı mutlu mesut kapatıyorum. :)

atomkarinca

Konuyu tekrar açtım çünkü sorunu olanla çözülen aynı kişiler değil.

mchtzhr

iyi yapmışsın birader zaten sorunumda çözülmedi gönderdigin iki konudaki yaptım fakat ilk yaptıgımda camorama da böyle bi görüntü gelir gibi oldu ayarları farklı gosterdi ama sonra yeniden karardı ve görüntü gelmedi.2. linktekini taptım o da fayda etmedi hiç bi değişiklik olmadı ne amsn de görüntü gidiyo nede cheese de goruntu var nede camoramada farklı bişey mi yapmam gerekiyo anlamadım

lsusb sonucunda tekrar gönderiyorum
Bus 005 Device 005: ID 0ac8:305b Z-Star Microelectronics Corp. ZC0305 WebCam
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 003: ID 04f3:0213 Elan Microelectronics Corp.
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

atomkarinca

Bu sayfada bir çözüm önerilmiş.

sudo xxd /lib/modules/2.6.27-7-generic/kernel/drivers/media/video/gspca/gspca_zc3xx.ko |sed '/^000a370:/ s/1b30/3b30/' |xxd -r | sponge /lib/modules/2.6.27-7-generic/kernel/drivers/media/video/gspca/gspca_zc3xx.ko

komutunu uçbirimden vermeniz gerekiyor. Fakat dikkat etmeniz gereken bir şey var, 2.6.27-7 yazan yerlere kendi kernel sürümünüzü yazmanız gerekiyor.

mchtzhr

bende generik 11 de acıyorum

sudo xxd /lib/modules/2.6.27-11-generic/kernel/drivers/media/video/gspca/gspca_zc3xx.ko |sed '/^000a370:/ s/1b30/3b30/' |xxd -r | sponge /lib/modules/2.6.27-11-generic/kernel/drivers/media/video/gspca/gspca_zc3xx.ko
'sponge' programı şu anda kurulu değil.  Yüklemek için şunu yazabilirsiniz:
sudo apt-get install moreutils
bash: sponge: command not found

bu işlemdede bu cıktı ??

bytan

Aşağıdaki pakedi yükleyin ve tekrar deneyin:

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

mchtzhr

deli olcam artık ne kameraymıs en sonunda kırcam atcam dedıgını yaptım ve su yazılanlar oldu fakat ne camoramada nede oeynirde goruntu alabildim

Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
Aşağıdaki paketlerk kendiliğinden kurulmuştu ve artık bu paketlere gerek duyulmuyor:
  libqca2 libqimageblitz4 linux-headers-2.6.27-7 libqt4-test
  linux-headers-2.6.27-7-generic libqt4-core libakonadiprivate1 kdepimlibs5
  libqca2-plugin-ossl kdepimlibs-data
Kaldırmak için 'apt-get autoremove' komutunu kullanın
Önerilen paketler:
  libtime-duration-perl
Aşağıdaki YENİ paketler kurulacak:
  moreutils
0 yükseltildi, 1 yeni kuruldu, 0 kaldırılacak ve 0 yükseltilmeyecek.
İndirilmesi gereken dosya boyutu 44,7kB
After this operation, 197kB of additional disk space will be used.
Alınıyor:1 http://tr.archive.ubuntu.com intrepid/universe moreutils 0.31 [44,7kB]
0s'de 44,7kB alındı (46,9kB/s)   
Selecting previously deselected package moreutils.
(Reading database ... 140903 files and directories currently installed.)
Unpacking moreutils (from .../moreutils_0.31_i386.deb) ...
Processing triggers for man-db ...
moreutils (0.31) kuruluyor...

atomkarinca

Bir önceki kodu şimdi tekrar dener misin?

mchtzhr

hangisini senin verdigin komutumu yoksa
bu komutumu tekrar yapim ?

bytan

@atomkarinca'nın verdiği komutu dener misin?

Alıntı yapılan: atomkarinca - 22 Şubat 2009 - 01:42:12
Bu sayfada bir çözüm önerilmiş.

sudo xxd /lib/modules/2.6.27-7-generic/kernel/drivers/media/video/gspca/gspca_zc3xx.ko |sed '/^000a370:/ s/1b30/3b30/' |xxd -r | sponge /lib/modules/2.6.27-7-generic/kernel/drivers/media/video/gspca/gspca_zc3xx.ko

komutunu uçbirimden vermeniz gerekiyor. Fakat dikkat etmeniz gereken bir şey var, 2.6.27-7 yazan yerlere kendi kernel sürümünüzü yazmanız gerekiyor.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

erginemr

Alıntı yapılan: mchtzhr - 22 Şubat 2009 - 01:32:11
iyi yapmışsın birader zaten sorunumda çözülmedi gönderdigin iki konudaki yaptım fakat ilk yaptıgımda camorama da böyle bi görüntü gelir gibi oldu ayarları farklı gosterdi ama sonra yeniden karardı ve görüntü gelmedi.2. linktekini taptım o da fayda etmedi hiç bi değişiklik olmadı ne amsn de görüntü gidiyo nede cheese de goruntu var nede camoramada farklı bişey mi yapmam gerekiyo anlamadım
...

Kusura bakmayın, çözüldü bilgisini başka bir arkadaşın attığını fark etmemişim.

İki linkte de aynı çözüm yöntemi anlatılıyordu. Camorama'da görüntü geldiyse işe yarıyor olmalı. Daha dikkatlice bir daha deneyin, sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Ayrıca
Alt+F2 >> gstreamer-properties
komutu ile açılan "Çokluortam Sistemleri Seçicisi" aracında Video sekmesi altında varsayılan girdi olarak "v4l2"nin seçili olduğundan emin olun. Son olarak, tüm denemelerinizi V4L v.2'yi destekleyen Cheese programı ile yapın.

Yukarıda verilen diğer yöntemi ben de başka bir başlıkta önermiştim:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,4529.msg49902.html#msg49902
ama yeni çekirdek güncellemelerinden sonra artık işe yaramıyordu...

mchtzhr

gönderdigin resimdeki  aynı ayarlar etkin suan...ubuntu 8.10 daki kurulumda modüle satır eklerken herhangi bir yeremi ekliyoruz yoksa belirli bir satıra mı eklemek gerekiyo ?

GNUbuntu

Selam.

http://linuxtv.org/hg/~hgoede/v4l-dvb
Buradan, üst tarafta gz ye tıkla dosyayı indir ve masaüstüne aç.

Aslında önce, sağ tıklama betiklerini yapsan çok iyi olacak. Özellikle Terminali buraya aç betiğini. Bu olmadan başka türlü nasıl yapılır bilmiyorum.

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/267522  Burada Stéphane Marguet isminde biri anlatmış nasıl yaptığını. Camorama hariç Peynir, Ekiga ve aMsn çalışmış.

Dediğim gibi, önce betikleri kur. http://www.megaupload.com/?d=7LGALP7W
Önce Saygı...

mchtzhr

megauploada mahkeme kararı ile erişim engellenmiş dnsi de nasıl değiştirecegimi bilmiyorum betiktende neyi kastettin anlamadım daha çok yeni ubuntu kullanıcısıyım!!!

GNUbuntu

Alıntı yapılan: mchtzhr - 22 Şubat 2009 - 14:59:10
megauploada mahkeme kararı ile erişim engellenmiş dnsi de nasıl değiştirecegimi bilmiyorum betiktende neyi kastettin anlamadım daha çok yeni ubuntu kullanıcısıyım!!!

O zaman önce, DNS işini halledelim.

Önce uçbirim'i aç (ek bilgi: uçbirim'in diğer adları konsol ve terminaldir)

sudo gedit /etc/resolv.conf yaz, şifreni gir (şifreni yazarken gözükmez) ve enterle

Aşağıdaki adresleri kopyala yapıştır yap.

nameserver 4.2.2.2
nameserver 4.2.2.3
nameserver 208.67.222.222
nameserver 208.67.222.220

kaydet ve çık.

Sonra, tekrar uçbirimdeyken cd /etc yaz enter tuşuna bas, sudo chattr +a resolv.conf yaz enterle. Uçbirimi kapat.

makineni tekrar başlat.
Önce Saygı...

mchtzhr

kaydedip çıktıktan sonrasını yapamadım.aynı şekilde uç birimde yazıyoruz o koduda dımı tek tek yapıyorum ben ama bişey değişmedi yada benmi yanlış yapıyorum anlamadım senide böyle yoruyoruz ama kusura bakma bilmeyince zor oluyo :)

GNUbuntu

Alıntı yapılan: mchtzhr - 22 Şubat 2009 - 16:35:02
kaydedip çıktıktan sonrasını yapamadım.aynı şekilde uç birimde yazıyoruz o koduda dımı tek tek yapıyorum ben ama bişey değişmedi * ya da benmi yanlış yapıyorum anlamadım senide böyle yoruyoruz ama kusura bakma bilmeyince zor oluyo :)

Yukarıdaki İletimi biraz daha açıklayıcı hale getirdim. Yardım edebilirsek ne mutlu bize. Bunun için buradayız.
Örneğin, benim kamera görüntüsü de Skype kullanırken yeşil oluyor. Forumda arıycam şimdi çözümü.
Önce Saygı...