[Çözüldü] Kablosuz ağ bağlantısına Open DNS kaydedemiyorum

Başlatan AguilaNegra, 19 Şubat 2009 - 22:45:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

AguilaNegra

Selamlar,
fujitsu-siemens amilo pro dizüstü bilgisayara 8.10 yükledim,
kablolu ve kablosuz internet bağlantısında problemim yok,
kablolu bağlantı için open dns adreslerini girdim ve kaydettim ama aynı işlemi kablosuz bağlantıda yapamıyorum.
ilgili bölümde ekle veya düzenle kısımlarında yaptığım değişiklikten sonra tamam butonu aktif olmuyor ve yapılan işlem kaydedilemiyor.
aramalarda benzer sorun bulamadım,
resim ekliyorum :

Çağlar

208.67.222.222 yazınca ben de direk aktif oluyor buton. Garip bir sorun ağı o menüden silip tekrar eklemeyi deneyebilirsiniz.
We got a badass over here!

AguilaNegra

Alıntı yapılan: Çağlar - 20 Şubat 2009 - 01:19:48
208.67.222.222 yazınca ben de direk aktif oluyor buton. Garip bir sorun ağı o menüden silip tekrar eklemeyi deneyebilirsiniz.

Cevabınız için teşekkür ederim,ancak dizüstü evde olduğu için akşam deneyebileceğim.
Eth 0 kablolu bağlantı için uyguladım sorunsuz kabul etti,ama kablosuzu kabul etmedi,

Bağlantıyı sildim,yeniden başlattım,ekledim ama dns kayıt yapamama hatası değişmedi ancak bağlantı bilgisinde dns adresleri (open dns ) görüyorum,denemek için yasaklı olan video sitesine girmeyi denedim ve sonuç başarılı.
Kablosuz bağlantı ayarlarına kayıt yapamadım ama ağ bağlantılarında yaptığım dns kayıdı tek başına yeterli oldu gibi ama doğrumu yorumluyorum acaba?

AguilaNegra

Başlığa çözüldü yazdım,
Gerçekten de DNS adresleri değişti ama ilk resimde aktif olmayan buton sorunu-ilgili bağlantıyı kaldırıp tekrar eklememe rağmen- halen devam ediyor.

heartsmagic

Ağ yöneticisi son sürümlerde biraz problemli gibi. Şu an sorun pasif tuş haricinde tamamen çözüldü mü?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

AguilaNegra

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Şubat 2009 - 11:16:59
Ağ yöneticisi son sürümlerde biraz problemli gibi. Şu an sorun pasif tuş haricinde tamamen çözüldü mü?

Evet sorun çözüldü,ama nasıl anlayamadım çünkü kablosuz bağlantı DNS lerini kaydedemedim ve değiştirememiş olmam gerek.
Kablolu ağ bağlantısı için değişiklikve kayıt başarılı bir şekilde oldu.
Girdiğim DNS ler opendns no.ları ve dizüstü bu dns leri kullanıyor.
İlk mesajı attığımda kullanamıyordu,kontrol etmiştim,(video sitesi ile,mahkeme kararı geliyordu)
Bana göre tek fark,önemli ise,mesaj yazdığım akşam opendns no.ları girdikten sonra menüdeki logout seçeneğini kullanıp denemiştim,dün akşam ise kapanıp açılmış oldu.

heartsmagic

Eğer resolv.conf içinden okunuyorsa her iki bağlantı için de aynısını okuması gerekir. Bu daha önce kafa yormadığım bir şey açıkçası. Senin açamadığın siteler de muhtemelen internet gezgininin ön bellek kaydı yüzündendir. Sorun çözüldüğüne göre başlığı kapatabiliriz değil mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.