Acer 6930G Ubuntu+XP

Başlatan IYI_Osmancik, 17 Şubat 2009 - 16:14:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

IYI_Osmancik

Herkese kolay gelsin arkadaşlar.XP SP2 kullanıcısı olarak D: hdd bölümümden 20 gb lık bir kısmı alıp ubuntu kurmak istiyorum. Tahmin edebileceğiniz gibi D: ye format atmadan 20 gb ı almam lazım.Bunu nasıl yaparım? Bu birinci sorum.İkinicisi ise laptop sürücülerimin tamamını bulabilir miyim?

Teşekkürler

Linuxman.

Partition Magic programı ile yapılabilir sanırım.
Forever Linux....
In theory,there is no difference between theory
and practice.In practice,there is !

IYI_Osmancik

Alıntı yapılan: Linuxman. - 17 Şubat 2009 - 16:21:54
Partition Magic programı ile yapılabilir sanırım.
Partition magic ile disk bulunamadı gibi birşeyler söylüyor

Linuxman.

Forever Linux....
In theory,there is no difference between theory
and practice.In practice,there is !

IYI_Osmancik

Windows Vista için sorunsuz kullanılmıştır denmiş. XP'de En ufak bir pürüz ya da en ufak bir teknik servise git gel yaşamak istemiyorum. Anlatılanları eksiksiz yaparsam sorun çıkmaz değil mi? (Sizin de farkedebileceğiniz gibi laptop için kullanıcam)

IYI_Osmancik

Arkadaşlar EISa yapılandırmasını ve vista için ayrılmış 2bölümü sildim. Ancak 10 gb ve 3 gb lık 2 farklı ayrılmamış bölüm ortaya çıktı. İkisini nasıl birleştirebilirim.Teşekkürler

heartsmagic

Normalde hiç biçimlendirilmemiş boş bölümlerin kendiliğinden birleşmesi gerekmiyor mu? Bunun için hangi programı kullandın?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

foma

Alıntı yapılan: IYI_Osmancik - 17 Şubat 2009 - 23:39:23
Windows Vista için sorunsuz kullanılmıştır denmiş. XP'de En ufak bir pürüz ya da en ufak bir teknik servise git gel yaşamak istemiyorum.
Burada demek istediğini anlayamadım.
Alıntı yapılan: IYI_Osmancik - 20 Şubat 2009 - 16:32:02
Arkadaşlar EISa yapılandırmasını ve vista için ayrılmış 2bölümü sildim. Ancak 10 gb ve 3 gb lık 2 farklı ayrılmamış bölüm ortaya çıktı. İkisini nasıl birleştirebilirim.Teşekkürler
Bu iki bölümü sildiğin zaman birleşir. Silme işini ubuntu veya xp cd'si ile yapabilirsin. Biraz daha ayrıntı verirsen daha kolay yardım bulabilirsin.
Nükleer ile yaşamaya hazır mısın? Çözümsüz atıklara, kazalara, senden gizlenecek olan radyoaktif sızıntılara hazır mısın?
http://nukleer.greenpeace.org/?page=petition

IYI_Osmancik

Arkadaşlar 2 kere xp ve 2 kere de ubuntu kurdum. Her seferinde önce xp yi sonra ubuntuyu kurdum. Ubuntu kurduktan sonra xp ye geçmek istediğimde boot ekranında < windows root >system32\hall.dll hatasını alıyorum ve xp ye giremiyorum. Ne alakası var neden böyle oluyor acaba? Çok sinir bozucu bir hal almaya başladı. Ubuntuyu kullanarak  hall.dll yi system32 ye attım ama farketmedi.Yine aynı hatayı veriyor. Lütfen aciil yardım arkadaşlar

heartsmagic

Olay yine değişti. Başlığın tek ancak sorunlar farklılaşıyor gittikçe. Konuyu daha fazla dallanıp budaklandırmadan çözüldüğünde kapatalım. Kısacası bu başlık altındaki son soru olursa sevinirim.

Probleme ait kişisel tavsiyem. Önce Windows CD'si ile fixmbr yap, ardından forumdaki Yeniden Grub Kurulumu isimli başlığın yardımıyla tekrar Grub kur.

IYI_Osmancik

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Şubat 2009 - 11:39:03
Olay yine değişti. Başlığın tek ancak sorunlar farklılaşıyor gittikçe. Konuyu daha fazla dallanıp budaklandırmadan çözüldüğünde kapatalım. Kısacası bu başlık altındaki son soru olursa sevinirim.

Probleme ait kişisel tavsiyem. Önce Windows CD'si ile fixmbr yap, ardından forumdaki Yeniden Grub Kurulumu isimli başlığın yardımıyla tekrar Grub kur.

Rahatsız ettim.Kusura bakmayın

heartsmagic

Mesele rahatsızlık değil, forumun daha düzenli olması. Dikkat edersen sorularına cevap vermem demedim, sadece bu başlıktaki son soru olsun dedim. Zira "Acer 6930G Ubuntu+XP" ismiyle açılan başlık çok farklı yerlere kaydı. İlk sorduğun soruyla tamamen farklı yönde gidiyor. Haliyle bir başlık kirliliği oluyor, düzen bozuluyor.