Linux'ta çalışan ve akıcı/net görüntü verebilen webcam varmı?

Başlatan hasansahin, 16 Şubat 2009 - 17:29:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hasansahin

Hayatımda sahip olduğum tek webcam A4-Tech PK-635M (gspca_zc0303) olduğu için fazla tecrübem yok. Ben bu webcam ile XP'de cam gibi parlak ve çok akıcı bir görüntü elde ediyorum. Linux'ta ise performans yerlerde sürünüyor. (elbetteki üretici firma sadece XP için sürücü üretiyor,Linux'un suçu değil) Peki merak ediyorum, linux dünyasında farklı webcam'ler ile akıcı ve net görüntü alınabiliyormu?
Linux bize uymuyorsa, biz ona uyalım...
Anyone who has never made a mistake has never tried anything new.
Albert Einstein.

raskolnikov

Ben everest sc014 kullanıyorum. Amsn ile kamerayı kurarken görüntü akıcı geliyor ama biriyle görüşürken kamerayı açtığımda hem karşı tarafın hem de benim görüntüm çok donuk oluyor. Neredeyse saniyede 2-3 kare gösteriyor. Amsn ile çalışan sorunsuz bir kamera varsa ben de almayı düşünüyorum
"Sevginin gücü, güce olan sevgiyi yendiğinde, dünya barışı tanıyacak..."
-Sri Chinmoy Ghose-

btermeli

Sürücüsü olmayan kameramı Logitech Quickcam Chat ile değiştirdiğimden beri görüntüm  net.
Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

raskolnikov

Alıntı yapılan: btermeli - 16 Şubat 2009 - 18:50:55
Sürücüsü olmayan kameramı Logitech Quickcam Chat ile değiştirdiğimden beri görüntüm  net.
Peki Ams ile kullanırken görüntüde donma oluyor mu? Zira bende karşıdaki kişi windows kullanmasına rağmen onun görüntüsü de donuk geliyor
-Sri Chinmoy Ghose-

xwes

Alıntı yapılan: peligom - 16 Şubat 2009 - 18:49:36
Ben everest sc014 kullanıyorum. Amsn ile kamerayı kurarken görüntü akıcı geliyor ama biriyle görüşürken kamerayı açtığımda hem karşı tarafın hem de benim görüntüm çok donuk oluyor. Neredeyse saniyede 2-3 kare gösteriyor. Amsn ile çalışan sorunsuz bir kamera varsa ben de almayı düşünüyorum

Bende de ayni durum mevcut. Webcam amsn'nin ayar menusunde çok akici, cheese ile kullanirken de mukemmel ancak msn'de goruşme yaptigimda donmalar oluyor. Ancak ben bunun internet hizinin duşuklugunden kaynaklandigini duşunuyorum çunku lan baglantili başka bir bilgisayarla goruşme yaptigimda goruntu çok akici oluyor, dolayisiyle bence sorun internet hizinda.

btermeli

Alıntı yapılan: peligom - 16 Şubat 2009 - 18:55:16
Peki Ams ile kullanırken görüntüde donma oluyor mu? Zira bende karşıdaki kişi windows kullanmasına rağmen onun görüntüsü de donuk geliyor

Ne skype ne de amsn'de donma yok.
Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

Gimp Uzmanı

Alıntı yapılan: HasanŞahin - 16 Şubat 2009 - 17:29:48
Hayatımda sahip olduğum tek webcam A4-Tech PK-635M (gspca_zc0303) olduğu için fazla tecrübem yok. Ben bu webcam ile XP'de cam gibi parlak ve çok akıcı bir görüntü elde ediyorum. Linux'ta ise performans yerlerde sürünüyor. (elbetteki üretici firma sadece XP için sürücü üretiyor,Linux'un suçu değil) Peki merak ediyorum, linux dünyasında farklı webcam'ler ile akıcı ve net görüntü alınabiliyormu?
Linux bize uymuyorsa, biz ona uyalım...
@HasanŞahin ne yazık ki aynı durum bendede var ve ne yazık ki  Gspca sürücülerinden başka sürücü kullanamıyoruz.

hasansahin

Zaten durumu normal karşılıyorum, donanım üreticileri bu konuda çok duyarsız. Sırf bu yüzden webcam değiştirecem.
Ama araştırmadan da almak istemiyorum.
Anyone who has never made a mistake has never tried anything new.
Albert Einstein.

raskolnikov

Alıntı yapılan: btermeli - 16 Şubat 2009 - 19:58:33
Alıntı yapılan: peligom - 16 Şubat 2009 - 18:55:16

Ne skype ne de amsn'de donma yok.

Hımm sanırım donanım ile ilgili bir durum. Eğer linux desteği veren bir kamera varsa ben de almak isterim.
-Sri Chinmoy Ghose-

Linuxman.

@btermeli'nin sahip olduğu webcama sahibim.Xp'de sürücü yüklemek zorunda kalıyordum fakat
Ubuntu otomatik tanıdı.
Forever Linux....
In theory,there is no difference between theory
and practice.In practice,there is !