webmin + firewall

Başlatan sdincsoy, 14 Şubat 2009 - 21:48:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sdincsoy

selam.
ubuntu server 8.10 intrepid ve uzerine webmin kurdum.
ipforward enable edip client lara gateway olarak ubuntu kurulu makinenin ip sini verdim.
webmin üzerinden gerekli ayarları yapıp tüm client larin sorunsuz olarak internete çıkmasını yaptım.
daha sona squid + dansguardian kurup webfilter i da aktif hale getirdim. buraya kadar herşey harika.
Yapmak istediğim şu;
Client lara sadece 80 443 25 110 53 portlarını açmak diğer portları kapatmak istiyorum. webmin den firewall ayarlarına girip nasıl yapacağımı bilmiyorum! :S
Daha önce iptables komutları ile bu işleri yapmaya çalıştım ama webmin kullanmak kolayıma geldi işin açıkcası. malümünüz windows dan geçiş yapıyorum ve komutlara pek aşina değilim.
iptables komutları ile bayaa bir yol katettim işin açıkcası. Ancak yazdığım komutları server i restart ettiğimde tekrar yazmak zorunda kalınca ve webmin diye birşeyden haberdar olunca bu yolu seçtim.
Bu konu ile ilgili tecrübe yapan arkadaşlardan yardım istiyorum. Araştırma yaptım iptables ile ilgili, ancak bulduklarımla işi beceremedim açıkcası.
Amacım port kısıtlaması yapmak. Bilen arkadaşlar lütfen yardım...

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. bir fincan kahve misali....

heartsmagic

Anlamam aslında bu işlerden zaten tavsiyem de Webmin üzerine olmayacak.
Iptables için şu belgenin https://help.ubuntu.com/community/IptablesHowTo save ve restore bölümlerine baktın mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sdincsoy

kartal82

ipforward enable edip client lara gateway olarak ubuntu kurulu makinenin ip sini verdim.

hocam bu olayı nasıl yaptığını anlatabilirmisin ?

sdincsoy

kod;
echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward

Yukarıdaki komut ip forwarding işlemini aktif eder.