[Çözüldü] GParted ile bölümleme sorunu?

Başlatan namimustear, 11 Şubat 2009 - 14:52:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

namimustear

Herkese iyi günler.

160 gb hardiskim var. Ancak bunun 60 gb'ını kullanabiliyorum. Kalan 100 gb'lık kısmı dosya sisteminde göremiyorum, ulaşamıyorum. Geriye kalan bölüme GParted'dan baktığımda "ek bölüm" olarak görüyor ve silip yeniden bölüm oluşturmaya çalıştığımda "mantıksal bölüm"  seceneği aktif değil.  Foruma da baktım ancak benzer fakat bana yardımcı olmayan bilgiler var. Bu bölümü nasıl aktif hale getirebilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.

xxx3

Diskiniz sata mı ata mı bir kere bende ata diskte sizinkiyle aynı sorunu yaşamıştım onda da ancak uzaltılmış bölüm oluşturabiliyorum sizin mantıksal bölüm dediğiniz uzatılmış bölüm mü acaba ?

btermeli

Diskine sag tikla, Unmount et. O zaman diger secenekler aktiflesir.
Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

namimustear

Arkadaşlar ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Ancak Unmount edilemiyor kullandığım alan. Dolayısıyla da aktifleşmiyor diğer seçenekler. Ayrıca diskim sata ll.

btermeli

Live Cd'n duruyorsa, onunla açıp  yapabilirsin.
Live Cd'de gparted yüklü geliyor.
Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

namimustear

namimustear

Diski biçimlendirdim. İkisini de ext3 dosya sistemi yaptım. Bide 4 gb lık swap oluşturdum. Ancak bu sefer 90 gb lık kısmı sanki taşınır hardisk gibi görmeye başladı. Ayrıca içinde lost+found diye bi klasör var ve içine hiçbişey yapıştıramıyorum. Yapıştır komutu aktif değil. Bu sorunları nasıl halledebilirim. Yaedımcı olursanız sevinirim.

Xenophobia

Öncelikle 4 gb swap alanı çok gereksiz.Bilgisayarında her ne yaparsan yap böyle bi alana ihtiyaç duymazsın.Bunun için, ortalama 1 gb yeterlidir. Fiziksel belleğin çok düşükse bile, bu kadar alan çok çok fazla.

Diskin içindeki lost+found'un bir zararı olmaz.Atık ve kayıp deposu olarak düşün disk üzerindeki.Fakat görüntüsü seni rahatsız ediyorsa silebilirsin.

Alt+F2 gksu nautilus

Yukarıdaki komut ile diskine girip, silmek istediğin dosyaları silebilirsin.Yukarıdaki komut sana sudo yetkilerini görsel olarak verir.Disk üzerindeki yazma izinleri için de, forumda fstab şeklinde arama yaparsan bir çok konu bulabilirsin.

namimustear

Xenophobia, çok hızlısın. Teşekkürler. Sorunum çözüldü. "Alt+F2 gksu nautilus" komutu ile bu alana kopyalama yapabiliyorum.

bytan

@btermeli ve son anda @Xenophobia'nın katkılarıyla sorun çözülmüştür.
Geçmiş olsun @namimustear.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST