Fotoğraflarınızla Ekran Koruyucusu

Başlatan haritsu, 11 Şubat 2009 - 03:11:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

haritsu

Selam Arkadaşlar,

Ubuntu'yu Gnome ile birlikte kullanan arkadaşlar bilir.

Sistem > Tercihler > Ekran Koruyucu altında "Ekran Koruyucu" seçimi ve ufak tefek ayarları mevcuttur. Oradaki ekran koruyucuların hiçbirini sevmediğim için "Resim Dizini" olan ekran koruyucu tipini seçip /home/$user/Resimlerim klasörüne fotoğraflarımı tekrar kopyalardım. Ancak son zamanlarda keşfettiğim bir olay varki, Resimlerim klasörüne Fotoğraflarınızın bulunduğu klasörün kısayolunu atarsanız fotoğraflara oradan ulaşabiliyor :)

Aslen mantıken çok basit ama o kadar foruma bakmama rağmen çözüm bulamamıştım. Herkes kopyalamam gerektiğini söylemiş :) Böyle bir çözüm buldum, paylaşayım istedim :)

biz gnome'u seviyoruz :P

heartsmagic

Dizin olarak yapılan kısa yolu görmesi cidden güzel. Hanibir fotoğrafı doğrudan kısa yol olarak atarsak yapar diyebilirim ancak resim dizinini yaptığımızda çalışacağı aklıma gelmezdi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

garafatma

bu özellik winzortta bile var, ubuntuda olmasa üzülürdüm açıkçası :)
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

erginemr

Teşekkürler @haritsu. Windows bölümümdeki aile resimlerini Ubuntu'ya kopyalamadan izlemek için güzel bir yöntem. :)

ekinox2

yaa arkadaşlar bu gibi sizin için sıradan basit sorularla zamanınızı alıyorum özür dilerim ama :) ben bu ekran koruyucu penceresini bulamıyorum ubuntu 11.10/gnome 3 yüklü sisteme

eribol

Bu başlık çok eski ve uygulamanın da şu an için gnome3 ile çalışabileceğini sanmıyorum. Araştırılması gerek.

hesin

Forumda pek adı geçmese de Wallch adlı bir program (depolarda da mevcut) çok basit bir şekilde fotoğraflarınızla arka planı kolayca değiştirebiliyor.

eribol

Alıntı yapılan: hesin - 21 Aralık 2011 - 22:24:56
Forumda pek adı geçmese de Wallch adlı bir program (depolarda da mevcut) çok basit bir şekilde fotoğraflarınızla arka planı kolayca değiştirebiliyor.
Şu an gnome-shell için bu işi yapan uygulama var ama ekran koruyucu olarak kullanmak için soruyor arkadaş. Gnome kullanmadığım için şu an test etme durumum yok.

hesin

Alıntı Yapama ekran koruyucu olarak kullanmak için soruyor arkadaş.
Pardon...Ekran koruyucu olarak bir görevi yok Wallch'ın.Ben yanlış anlamışım.
Alıntı YapŞu an gnome-shell için bu işi yapan uygulama var
Bu arada gnome-shell için bahsettiğin uygulama nedir?

eribol

hesin

Alıntı YapBelki aynı uygulamadır bilemiyorum ama denemekte fayda var :)
Denemişliğim var,programın adı Wally.Bir ara  şu arka plan değiştiricileri ile ilgili ne var ne yok hepsini denemiştim..Galiba aralarında bir Wallch'ı beğenmiştim.Ama sonra hepsini sildim ve öntanımlı olarak kullanmaya başladım tekrardan.
Galiba 10.04 ün aranan bir kaç özelliğinden biriydi ekran koruyucusu.:)