Linux Sunucu Üzerinden Video Streaming

Başlatan haritsu, 05 Şubat 2009 - 18:47:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

haritsu

Selam Arkadaşlar,

Zamanında Red5 ve FMS ile video yayını için epeyce uğraşmıştım. Ancak ikiside çok zahmetli ve masraflı. Bu anlamda işimi görebilecek bir streaming yazılımı arıyorum.

Tam olarak şöyle olacak;

Webcam yada benzeri bir USB Destekli Video kameradan aldığım görüntüleri Encoder tarzı bir programla verimerkezindeki sunucuma gerçek zamanlı olarak göndereceğim. Sunucuda herhangi bir plugin yada SWF nesne yardımıyla bir web sitesinde yayınlayacağım.

Windows Media Server(MMS protokolü) yada Shoutcast gibi olacak kısacası.

İşletim sistemi olarak Redhat tabanlı bir distro kullanıyorum. Ama kaynak kodu olursa sorun çıkmayacağını düşünüyorum.

Selamlar, Saygılar.

atomkarinca

t-a-n-e-r

selamlat arkadaslar
mesajı yazıdıgınız tarıhden berı belkıde daha oncesınden ben shouycast ıle web cam ve sanal kamera programları ıle wondows ortamında yayın yapıyorum lınux ıcın varmıdır bılmıyorum ama ben wındowsttakı yayını lınux sunucumda kurulu olan shoutcast servere nsvcap ısımlı programla yollıya bılıyorum.ıstedıgın lınux ıcın ıse yazılımı wıne ıle lınuxda calıstırmayı dene bır (ben denemedım) kolay gelsın

haritsu

Aradığımı buldum.

Wowza Media Server.

bozanoglu

Merhaba Wowza hakkında bilgisi olan Arkadaş varmı acaba nasıl bir sistemdir çalışma sistemi nedir ben araştırma yaptım fakat ingilizce olduğu için pek anlayamadım bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum

burk

Genel olarak İngilizce olmadan sunucu işlerinin altından kalkmak zor olabilir. İlgili yazılım için kullanıcı şu ihtiyaçla yola çıkmış;

Alıntı YapTam olarak şöyle olacak;

Webcam yada benzeri bir USB Destekli Video kameradan aldığım görüntüleri Encoder tarzı bir programla verimerkezindeki sunucuma gerçek zamanlı olarak göndereceğim. Sunucuda herhangi bir plugin yada SWF nesne yardımıyla bir web sitesinde yayınlayacağım.

Windows Media Server(MMS protokolü) yada Shoutcast gibi olacak kısacası.

Siz de bu ihtiyaç üzerine mi bu yazılımla ilgilinmeye başladınız?

siberoloji

Nasıl ki Linux tabanlı ya da windows tabanlı sunucular aracılığıyla web sayfaları sunuluyor.
Wowza ile de online veya offline medya akışı sunuluyor.
Apache server: web sunucusudur.
wowza server: medya akış sunucusudur.
Örneğin bir TV firması, yayınını internette yayınlamak için bu tür bir sunucu programı kullanır.
Bir anaokulu, kameralarını ailelerin izlemesi için de kullanılabilir veya
büyük bir şirket, online toplantıları içinde kullanabilir.

Yerel masaüstü bilgisayara da kurulabileceği gibi
Sunucu üzerine de kurulabilir. Ücretlidir ve kurmak yetmez aylık abonelik ücreti de ödemek gerekir.

TCP 1935: RTMP (Tüm versiyonlar), RTSP, Microsoft Smooth Streaming, Apple HTTP Live Streaming (HLS), WOWZ™
UDP 6970-9999: RTP UDP Akışı
TCP 8084-8085: JMX/JConsole Görüntüleme ve Yönetim
TCP 8086: HTTP Yönetimi

portlarını ve protokollerini kullanır.

bozanoglu

Alıntı yapılan: korucu77 - 07 Mayıs 2013 - 19:49:26
Nasıl ki Linux tabanlı ya da windows tabanlı sunucular aracılığıyla web sayfaları sunuluyor.
Wowza ile de online veya offline medya akışı sunuluyor.
Apache server: web sunucusudur.
wowza server: medya akış sunucusudur.
Örneğin bir TV firması, yayınını internette yayınlamak için bu tür bir sunucu programı kullanır.
Bir anaokulu, kameralarını ailelerin izlemesi için de kullanılabilir veya
büyük bir şirket, online toplantıları içinde kullanabilir.

Yerel masaüstü bilgisayara da kurulabileceği gibi
Sunucu üzerine de kurulabilir. Ücretlidir ve kurmak yetmez aylık abonelik ücreti de ödemek gerekir.

TCP 1935: RTMP (Tüm versiyonlar), RTSP, Microsoft Smooth Streaming, Apple HTTP Live Streaming (HLS), WOWZ™
UDP 6970-9999: RTP UDP Akışı
TCP 8084-8085: JMX/JConsole Görüntüleme ve Yönetim
TCP 8086: HTTP Yönetimi

portlarını ve protokollerini kullanır.

Bilgi için teşekür ederim wowza kurdum fakat console yok oluşmadı sorun nedir acaba

siberoloji

/sbin/service WowzaMediaServer start
veya
/etc/init.d/WowzaMediaServer start

komutları ile sunucuyu başlatmanız gerekiyor.

Ayrıca sunucunun çalışıp çalışmadığını anlamak için
http://[wowza-ip-address]:1935
adresini tarayıcınıza girin.
DİKKAT: [wowza-ip-address] Bölümü yerine localhost yada 192.168.2.2 ya da kurulum sırasında size söylenen IP adresini yazmalısınız.
Sistem sürüm numarasını gösteriyorsa çalışıyor demektir.

bozanoglu

http://ip adresi:1935
çalıştığına dahir Wowza version çıkıyor  benim demek istediğim bir konsol paneli yani admin paneli varmı acaba

siberoloji

bozanoglu

linux ubuntu 12.04 server      şuan bu kurulu Wowza Media Server 2 Perpetual 2.2.4 build27452

thehusmin

Bu konu açılmışken ben de buradan sormak isterim. Benim de Linux serverdan WowzaMediaServer ile ilgili yardıma ihtiyacım var. Çok temel bir kullanıcıyım ve kesinlikle beni anlayan birinden yardım almam lazım Wowza'nın support elemanları maalesef bu konuda yeterli değiller. Siberoloji sanırım senin bu konuda tecrüben var yardımcı olabilir misin?

siberoloji

Aksine tecrübem yok. Arkadaşımıza yardımcı olmak adına ingilizce sayfalardan çeviri yaparak cevaplamıştım. Yazdıklarımı şimdi okuyorum da oldukça biliyormuşum gibi geldi...
Biraz beklerseniz mutlaka yardımcı olurlar ancak....

Sizin soru sormanız gerek...birisinin yardımına ihtiyacım var bence yeterli değil....

thehusmin

Benim sorum şu şekilde;

WowzaMediaServer'ı kurdum ve gerekli çalıştırmaları yaptım. Server'ın çalıştığına dair ip:1935'i browser a yazdığımda versiyon bilgisi de geldi. Fakat benim amacım server a mevcut yayın yapan bir yerden Embed kodunu alarak Wowza ya ekleyip bu yayını izleyebilmek.

Fakat bu konuda pek bir ilerleme kaydedemedim hatta Wowza nın mevcut sample larından 1ini bile izleyemedim. Bu konuyla ilgilenmeye yeni başladığım için çok amatör duruyor olabilirim ama kesinlikle ilerlemek için yardıma ihtiyacım var.