[Çözüldü] Kde Kio-Gdrive Eklentisinin Silindikten Sonra Bile Gizli Kalıntı Bır.

Başlatan FossLover, 15 Mart 2025 - 01:15:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

FossLover

Merhaba,

Kio-Gdrive'ı yükledikten sonra Google1 ve Google2 klasörleri oluşturuldu. Daha sonra, bir sebepten dolayı Kio-Gdrive'ı kaldırıp yeniden yükledim. Ancak, tekrar giriş yaptığımda Google1'den başlaması gerekirken Google3'ten başladı.

Klasörü yeniden adlandırabileceğimi biliyorum, ama bunu merakımdan soruyorum. Kio-Gdrive'ı sistemimden tamamen kaldırmak için ne yapmam gerekiyor? Ve neden isimlendirme Google1 yerine Google3'ten başlıyor?

Bu sorunun cevabını almanın Linux'un çalışma mantığını daha iyi anlamama yardımcı olacağını düşünüyorum.

Google1 ve Google2 klasörlerini manuel olarak sildim. Ardından, uygulama mağazasından Kio-Gdrive eklentisini kaldırdım, bilgisayarımı yeniden başlattım ve Kio-Gdrive'ı tekrar yükledim. Ancak, Google hesabımı tekrar eklediğimde sıfırdan Google1 ile başlamak yerine Google3'ten devam etti. Bu da bana tamamen kaldırmadığım bazı yapılandırma veya önbellek dosyaları olabileceğini düşündürdü.

Linux'un mantığını daha iyi anlayabilmem için tam bir kaldırma işleminin nasıl yapılacağını açıklarsanız gerçekten çok memnun olurum. ~/.config ve ~/.local/share dizinlerini kontrol ettim, ancak Kio-Gdrive ile ilgili herhangi bir dosya bulamadım.

Sorunun KAccounts ile de ilgili olabileceğini düşünüyorum, çünkü orada GoogleX numaralandırmasını görebiliyorum. Ancak, onu sildiğimde herhangi bir etkisi olmuyor.

Teşekkürler...

Equilibrium

Adımlar :

Kio-Gdrive ve ilgili bileşenleri kaldırma :
sudo apt remove --purge kio-gdrive
Gizli yapılandırma ve önbellek dosyalarını temizleme : 

rm -rf ~/.config/kio_gdrive*
rm -rf ~/.config/kaccounts*
rm -rf ~/.local/share/kio_gdrive*
rm -rf ~/.local/share/kaccounts*
rm -rf ~/.cache/kio_gdrive*
rm -rf ~/.cache/kaccounts*
Bu, Kio-Gdrive ve KAccounts ile ilgili tüm kişisel ayarlarını kaldıracaktır.

KAccounts'taki eski hesapları kaldırma

Bazen Google hesapları KAccounts tarafından yönetilir ve burada eski numaralandırmalar tutulabilir. 

Bunu temizlemek için:

rm -rf ~/.config/systemsettingsrc
rm -rf ~/.config/kdeglobals
rm -rf ~/.local/share/accounts/

Daha sonra, şu komutla hesap yönetim servisini yeniden başlat:

systemctl --user restart accounts-daemon
Sistemi yeniden başlat (Temiz Kurulum Aşaması) :

Her şeyi temizledikten sonra bilgisayarını yeniden başlat ve Kio-Gdrive'ı tekrar yükle:

sudo apt install kio-gdrive
Bundan sonra, Google hesabını eklediğinde Google1 olarak başlaması gerekir.

Neden Google3'ten başlıyor?

Linux'ta birçok uygulama, bir nesne oluştururken mevcut dizinleri ve ID'leri tarar ve önceki kayıtları silinmiş bile olsa en yüksek numaradan devam eder. Muhtemelen KAccounts veya KDE'nin bir bileşeni eski kayıtları bir şekilde sakladığından Google3 ile başladı.

Sorun devam ederse ;

journalctl -xe veya
dmesg çıktılarında ilgili hatalar olup olmadığına bakabilirsin.Eğer varsa burada paylaşırsan, bir çözüm haritası oluştururuz İnşallah...!!!

Kolay gelsin...

FossLover

Merhaba,

Yanıtınız ve konuya desteğiniz için çok teşekkürler.

Dediklerinizi yaptım ama maalesef sayaç sıfırlanmadı. Devam etti.

dmesg'de gdrive ile ilgili bir giriş çıkmadı fakat journalctl -xe komutundaki girişler şu şekilde:

`/kio-gdrive
...atlanıyor
Mar 15 14:27:51 arr5 sudo[1485]:        w : TTY=pts/1 ; PWD=/home/w ; USER=root ; COMMAND=/usr/bin/pacman -S kio-gdrive
Mar 15 14:27:51 arr5 sudo[1485]: pam_unix(sudo:session): session opened for user root(uid=0) by w(uid=1000)
Mar 15 14:27:53 arr5 systemd[1]: systemd-timedated.service: Deactivated successfully.`

`kf.kio.workers.gdrive: Expired or missing access/refresh token for account "google
18"
Mar 15 14:28:30 arr5 dolphin[1557]: "google18 hesabı için süresi geçmiş veya eksik erişim jetonları"
Mar 15 14:28:30 arr5 kwin_wayland[566]: kwin_core: Cannot grant a token to KWin::ClientConnection(0x5584de62d870)
Mar 15 14:28:37 arr5 kcmshell6[1750]: qt.dbus.integration: Could not disconnect "com.google.code.AccountsSSO.SingleSignO
n.Identity" to "destroyed(QObject*)" : Pointers are not supported: QObject*
Mar 15 14:28:37 arr5 signon-ui[1618]: qrc:/KeyboardRectangle.qml:55:5: QML Connections: Implicitly defined onFoo propert
ies in Connections are deprecated. Use this syntax instead: function onFoo(<arguments>) { ... }`

Equilibrium

Alıntı yapılan: FossLover - 15 Mart 2025 - 17:40:53 [Genişlet]Merhaba,

Yanıtınız ve konuya desteğiniz için çok teşekkürler.

Dediklerinizi yaptım ama maalesef sayaç sıfırlanmadı. Devam etti.

dmesg'de gdrive ile ilgili bir giriş çıkmadı fakat journalctl -xe komutundaki girişler şu şekilde:

`/kio-gdrive
...atlanıyor
Mar 15 14:27:51 arr5 sudo[1485]:        w : TTY=pts/1 ; PWD=/home/w ; USER=root ; COMMAND=/usr/bin/pacman -S kio-gdrive
Mar 15 14:27:51 arr5 sudo[1485]: pam_unix(sudo:session): session opened for user root(uid=0) by w(uid=1000)
Mar 15 14:27:53 arr5 systemd[1]: systemd-timedated.service: Deactivated successfully.`

`kf.kio.workers.gdrive: Expired or missing access/refresh token for account "google
18"
Mar 15 14:28:30 arr5 dolphin[1557]: "google18 hesabı için süresi geçmiş veya eksik erişim jetonları"
Mar 15 14:28:30 arr5 kwin_wayland[566]: kwin_core: Cannot grant a token to KWin::ClientConnection(0x5584de62d870)
Mar 15 14:28:37 arr5 kcmshell6[1750]: qt.dbus.integration: Could not disconnect "com.google.code.AccountsSSO.SingleSignO
n.Identity" to "destroyed(QObject*)" : Pointers are not supported: QObject*
Mar 15 14:28:37 arr5 signon-ui[1618]: qrc:/KeyboardRectangle.qml:55:5: QML Connections: Implicitly defined onFoo propert
ies in Connections are deprecated. Use this syntax instead: function onFoo(<arguments>) { ... }`

Merhaba!

Geri bildiriminiz için teşekkür ederim size... :)  Kio-Gdrive ile ilgili yaşadığınız sorun, bazı yapılandırma dosyalarının veya önbelleklerin tam olarak silinmemesinden kaynaklanıyor olabilir.
journalctl çıktısında gördüğümüz "Expired or missing access/refresh token" mesajı, Kio-Gdrive'ın Google hesabınıza erişim için gerekli olan jetonların eksik veya süresinin dolmuş olduğunu gösteriyor. Bu durum, uygulamanın yeni bir hesap eklerken neden Google3'ten devam ettiği hakkında bir ipucu vermiş bana göre...

Ek Çözüm Adımları

KAccounts'ı Kontrol Etme:

• KAccounts, Google hesaplarınızı yönetir. KAccounts'ta mevcut olan hesapları kontrol edin ve gerekirse oradan da silin. Terminalde şu komutu kullanarak KAccounts ayarlarını açabilirsiniz:
kaccounts-integration-config
Buradan Google hesaplarınızı kontrol edin ve silin.

Kio-Gdrive ile İlgili Tüm Dosyaları Bulma:

• Kio-Gdrive ile ilgili tüm dosyaları bulmak için terminalde aşağıdaki komutları kullanarak sistemdeki tüm dosyaları arayabilirsiniz:

find ~ -name "*kio-gdrive*"
Bu komut, ev dizininizde Kio-Gdrive ile ilgili tüm dosyaları listeleyecektir. Bulduğunuz dosyaları silin.

KDE Önbelleğini Temizleme:

• KDE uygulamaları bazen önbellek dosyaları oluşturur. Bu dosyaları temizlemek için aşağıdaki komutları kullanabilirsiniz:

rm -rf ~/.cache/kio* && rm -rf ~/.cache/kscreen*
KDE Ayarlarını Sıfırlama:

• Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, KDE ayarlarını sıfırlamak bir seçenek olabilir. Ancak bu, tüm KDE ayarlarınızı sıfırlayacağı için dikkatli olun.

mv ~/.config ~/.config.bak && mv ~/.local/share ~/.local/share.bak && mv ~/.cache ~/.cache.bak
Bu komutlar, mevcut ayar dosyalarınızı yedekleyecek ve yeni ayar dosyaları oluşturulmasını sağlayacaktır. Daha sonra Kio-Gdrive'ı yeniden yükleyin ve Google hesabınızı ekleyin.

NOT:

Birde Google Hesabınıza Web sayfasından giriş yapın burada Google1,Google2 ve Google3 gibi dizinler var mı? kontrol edin.Eğer varsa bunların içindekileri bir yere aldıktan sonra silin.Yazılımı tekrar kurun....

FossLover

Tekrardan merhaba,

Sadece bu kod işe yaradı ve sayaç sıfırlandı:

mv ~/.config ~/.config.bak && mv ~/.local/share ~/.local/share.bak && mv ~/.cache ~/.cache.bak
Deneme yanılma yöntemiyle de ilgili dosyanın /.config/signond klasöründeki "signon.db" dosyası olduğunu gördüm.

Harika yardımınız, ilginiz ve desteğiniz için çok teşekkürler!

Yaşasın LINUX, Yaşasın ÖZGÜR YAZILIM!

Equilibrium

Alıntı yapılan: FossLover - 16 Mart 2025 - 06:43:07Tekrardan merhaba,

Sadece bu kod işe yaradı ve sayaç sıfırlandı:

Deneme yanılma yöntemiyle de ilgili dosyanın /.config/signond klasöründeki "signon.db" dosyası olduğunu gördüm.

Harika yardımınız, ilginiz ve desteğiniz için çok teşekkürler!

Yaşasın LINUX, Yaşasın ÖZGÜR YAZILIM!
Sorununun çözüldüğüne inan çok sevindim....!!! :D Eğer GNU/Linux  İşletim Sistemi dağıtımında (Ubuntu GNOME v24.10) sorun çıkarsa, burada konusunu aç, seve seve, karınca misali yardımcı olmak için elimden ne geliyorsa yaparım.

NOT (Konu dışı) :

Şuan da Windows11 Yapı 22H2 x64 Home TR İşletim Sistemi tarafındayım.Bazen canım sıkıldığında yada değişiklik istersem işletim sistemlerini dönüşümlü kullanıyorum....

FossLover

Konu Dışı Nota Not:

Merhaba. Belki sadece hile korumalı oyun ve adobe yazılımları gerektiği zaman Windows kullanmak zorunda olunabilir. Lütfen Windows ve MacOS gibi yazılımlardan uzak duralım ve insanların uzak durması için çağrı yapalım. Büyük firmalara destek vermeyelim. Mümkünse Pardus ve Pisi gibi yerli ve milli yazılımlarımıza yönlendirelim. Yusuf İpek abinin de bu konuda önemli videoları var. YAŞASIN LİNUX, YAŞASIN ÖZGÜR YAZILIM!