[Çözüldü] Geany ve gcc Problemi

Başlatan CaNCeyLaN, 30 Ocak 2009 - 01:56:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CaNCeyLaN

Merhaba,
ben c öğrenmeye başlamak istiyorum forumda geçen tüm linkleride inceledim, gcc yi terminale yazdığımda no input files hatasını alıyordum. build-essential ı kurdum ardından geany i kurdum ve dün gece hello world programını çalıştırabildim. ancak bugun tekrar bilgisayarımı açtığımda bu kez geany e bir kod yazdığımda compile ve execute(F8-F9) tuşlarına basamıyorum onlar aktif değiller. dolayısıyla hiç bir şey yapamıyorum problem nerden kaynaklanıyodur yardımcı olursanız sevinirim.

CaNCeyLaN

tamam sorunu çözdüm topiği silerseniz daha iyi olur
teşekkürler =)

Malik

sorunu nasıl çözdüğünüzü anlatırsanız biz de öğrenmiş oluruz hem de böyle sorun yaşayanlarda öğrenmiş olur bence :)
Bir şey öğrenmek istediğimde dışarı çıkar ve benden daha çok bilen birisini bulur ona sorarım. Bazen çok kazık sorarım!!!

Linux bir felsefedir, felsefe öğretidir, öğreti bilim ve düşüncedir, bilim ve düşünce özgürlüktür, özgürlük ise linuxdur. Yani Linux herşeydir.

CaNCeyLaN

yok pek sorun değilmiş aslında o yüzden =)
geany deki buttonların tıklanamıyor olma sorunu, dosyaya bşlamadan önce c dosyasını açıp önce bi yere kaydetmek gerekiyomuş=)
gcc için iste daha önceki topiclerde de bahsedildiği gibi

gcc -o dosyaadi.c şeklinde kullanımı oluyormuş fakat onu kullanmadım. eğer benim gibi programlama yeni başlayanlar için önerim geany i kursunlar rhat etsinler ;)