güncellemelerin listesi alınamıyor remote lvfs has no cache signature

Başlatan cyrano, 09 Ocak 2025 - 21:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cyrano

güncellemelerin listesi alınamıyor remote lvfs has no cache signature
ubuntu software de güncelleme istediğimde bu uyarıyı alıyorum bu nedenle hp yazıcı bağlamada güncelleme yapamadığımdan hata alıyorum

cyrano

ubuntu software 20. 04 sürümündeki gibi daha önce güncelleyebiridim ama artık format sonrası güncelleme hatası alıyorum sürümü yükseltmek istediğimde de hata veriyor güncellemelerde neden sorun yaşıyor olabiliirim

cyrano

şu an 20.04 deyim güncelleme hatası canımı sıktı gerçekten doğru dürüst programları kullanamıyorum yazıcıyı bağlayamadım kendi kurumu çalıştırmıyor

Equilibrium

Alıntı yapılan: cyrano - 09 Ocak 2025 - 21:45:44güncellemelerin listesi alınamıyor remote lvfs has no cache signature
ubuntu software de güncelleme istediğimde bu uyarıyı alıyorum bu nedenle hp yazıcı bağlamada güncelleme yapamadığımdan hata alıyorum

"Remote LVFS has no cache signature" hatası, genellikle Linux Vendor Firmware Service (LVFS) ile ilgili bir sorunu...Bu hata, yazılım güncellemeleri veya firmware güncellemeleri sırasında ortaya çıkabiliyor.

Çözme Adımları :

Sistem Güncellemelerini Kontrol Edin:

Terminali açın ve aşağıdaki komutları çalıştırarak sistem güncellemelerini kontrol edin:

sudo apt update -y && sudo apt upgrade -y

LVFS Paketini Yeniden Yükleyin

LVFS ile ilgili paketleri yeniden yüklemek, sorunu çözebilir. Terminalde şu komutları çalıştırın:

sudo apt install --reinstall fwupd

LVFS önbelleğini temizleme

LVFS önbelleğini temizlemek de yardımcı olabilir. Aşağıdaki komutu kullanarak önbelleği temizleyin:

sudo fwupdmgr refresh

Yazıcı Sürücülerini Kontrol Edin:

HP yazıcınız için gerekli sürücülerin yüklü olduğundan emin olun. HP'nin resmi sürücüleri için hplip paketini yükleyebilirsin:

sudo apt install hplip

Sistem Yeniden Başlatma:

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra sistemi yeniden başlatmayı deneyin.

Log Dosyalarını Kontrol Edin:

Hala sorun yaşıyorsanız, /var/log/syslog veya journalctl -xe komutları ile log dosyalarını kontrol ederek daha fazla bilgi edinebilirsin.