Zebra LP2844 Barkod Printer Driver Sorunu Hk.

Başlatan kadirsert, 10 Aralık 2024 - 11:23:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kadirsert

Merhabalar,

Zebra LP2844 model Barkod yazıcıda çıktı alma sorunu yaşıyorum.

Yazıcıyı Ubuntu 22.04 ve 24.04 Desktop işletim sistemleri yüklü bilgisayarlara usb ile bağlayarak test ediyorum. CUPS arayüzünde yeni printer eklediğimde printer'ı görüyor. Driver seçenekleri de geliyor. Yazıcı EPL driver'ı ile çalışabildiği için ilgili driver'ı seçerek sisteme tanıtıyorum. test çıktısı gönderiyorum ve text formatında çıktı alabiliyorum. Buraya kadar sıkıntı yok.

Sorun şu ki;
Kullandığımız java tabanlı bir uygulama üzerinden Barkod çıktı almak istediğimde barkod değil de yine anlamsız ifadeler içeren text çıktı veriyor. Yazıcı 10 yıllık eski bir model olduğu için Driver problemi yaşadığımı düşünüyorum.

Kullandığımız java tabanlı uygulamayı Windows üzerinde çalıştırdığımda barkod çıktılarında bir sorun olmuyor düzgün bir şekilde çıktı alabiliyorum.

Github'dan ppd uzantılı bazı yapılandırma dosyaları indirdim. Driver olarak bunları seçerek denedim fakat bir sonuç alamadım.

Bu konuda yardımcı olabilecek var mıdır? Ya da custom bir driver yazabilecek (ücreti karşılığında) birilerini bulabilir miyim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Linux

https://gist.github.com/juchong/5de4338d156159e200330c7ba029c1d7#file-zebra_lp2844-ppd

yukarıdan zebra_lp2844-ppd dosyasını indirin, sürücü kurulumunda bu dosyayı seçin.

/etc/cups/raw.types dosyasının sonuna

"application/vnd.cups-raw priority(1000) string(0,"*PB USB001")"
satırını ekleyin.

sudo dpkg-reconfigure cups
komutunu uygulayın soru sorarsa evet deyin.

şimdi tekrar yazdırmayı deneyin.