20 - 25 Bin Lira Arası Freedos Laptop Önerisi

Başlatan PardusPars, 28 Ekim 2024 - 22:29:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

PardusPars

Yakın zamanlarda dizüstü bilgisayarımla ilgili sorunlar için buralarda birkaç tane konu açmıştım. Sorunlarım devam ediyor. Dolayısıyla yeni bir dizüstü almaya karar verdim. Çok yakın zamanda değil ama yakında. Oyun veya profesyonel bir iş için almıyorum. Sadece günlük kullanım için; internet, video, müzik gibi. Bütçe fazla mı az mı bilmiyorum ama dizüstündeki amacım uzun yıllar yavaşlamadan ve bozulmadan çalışması. Freedos alıp içine Ubuntu yüklemeyi düşünüyorum. Şu an elimde ubuntu usb yok ama önce elimdeki ZorinOS veya Lubuntu' yu yükleyip ardından Ubuntu indirip yüklemeyi düşünüyorum.

Dizüstünden pek fazla anlamadığım için teknoloji mağazalarındaki filtreleri kullanarak bir şeyler bakmaya çalışıyorum ama karar veremiyorum. Uyguladığım filtreler şunlar: İntel i5, i7 veya AMD Ryzen 5, 7 işlemci; 8, 16 GB RAM; 256 veya 512 GB SSD; 1920x ekran çözünürlüğü, 15,6' veya 16' ekran boyutu ve Freedos. Başka nelere bakılır bilmiyorum.

Bütçemi ilk önce 15 - 25 bin arası geniş bir alana yaymak istemiştim ama aklımda hep olmuşken bir tık iyisi olsun düşüncesi var. Ayrıca 15 binden de başlatılabilir. Uzun sürelerden beri yavaş çalışan laptoba mahkum olduğum için her şey hızlı açılsın, hızlı çalışsın kafasındayım. Orası burası bozulmasın derdindeyim. Bu işi bilenler şöyle de diyebilir: i7' liye o parayı vereceğine i5 liyi al. O da seni 5-6 yıl götürür derseniz ona da eyvallahım. :)

Teşekkürler şimdiden.

NOT: Araştırırken Dell laptoplara denk geldim. Ubuntu yüklü modelleri vardı.