ubuntu 20.04 wine kurulum hatası

Başlatan TheDeniz, 18 Haziran 2022 - 23:57:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TheDeniz

Wİne kurarken böyle bir hata aldım ne yapmam gerek?

[eklenti yönetici tarafından silindi]

nxjoseph

Merhaba. Sizin depo adresleriniz bayagi karisik bir durumda. Varsayilan Ubuntu 20.04 depo adreslerini eklemek icin terminale asagidaki komutu girin.

wget https://gist.githubusercontent.com/ishad0w/788555191c7037e249a439542c53e170/raw/3822ba49241e6fd851ca1c1cbcc4d7e87382f484/sources.list && sudo mv sources.list /etc/apt/sources.list

TheDeniz

Şİmdi böyle bir hata veriyor.

nxjoseph

Asagidaki komutu deneyin.
sudo rm -rf /etc/apt/sources.list.d/

TheDeniz

Tek hataya düştüm sayenizde , şimdi ne yapmam lazım?6 güncel olmayan paket varmış ama nasıl güncelleyeceğimi bilmiyorum.

nxjoseph

6 guncel olmayan paketi guncellemek icin: sudo apt upgrade -y
wine yuklemek istiyorsaniz yardimci olabilirim.

TheDeniz

Zaten amacım yüklemek

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Haziran 2022 - 21:36:47

[mention=659471]@nxjoseph[/mention]Daha kuaramadım bu hatayı veriyor yardımcı olursanız çok iyi olur

nxjoseph

Peki, yuklemek icin asagidaki komutu deneyin.

sudo dpkg --add-architecture i386 && wget -nc https://dl.winehq.org/wine-builds/winehq.key && sudo mv winehq.key /usr/share/keyrings/winehq-archive.key && wget -nc https://dl.winehq.org/wine-builds/ubuntu/dists/focal/winehq-focal.sources && sudo mv winehq-focal.sources /etc/apt/sources.list.d/ && sudo apt update && sudo apt install --install-recommends winehq-stable -y

Hata: Unable to locate winehq-stable

Yani winehq-stable paketini bulamadim diyor, bu normal bir sonuc. Cunku sizin depo adresleriniz cok karmasikti ve biz varsayilana dondurduk ve wine icin eklediginiz depo adresleri de normal olarak silindi. Size verdigim komutla wine yukleme islemini tekrar gerceklestirebilirsiniz.

TheDeniz

[mention=659473]@nxjoseph[/mention]KOmutunuzu kullandım wine kuruldu şimdi nasıl çalıştıracağım?

nxjoseph

Wine ile ne yapmak istiyorsunuz? Ona gore degisir.

TheDeniz

bir oyun var ama linux için yüklenmiyor onu çalıştırmak istiyorum

nxjoseph

Alıntı yapılan: TheDeniz - 19 Haziran 2022 - 22:39:38
bir oyun var ama linux için yüklenmiyor onu çalıştırmak istiyorum
Rica etsem oyunun ismini ogrenebilir miyim? Wine ile calisip calismadigina ve steamde yer alip almadigina bakmak istiyorum.

TheDeniz

kardeşimi aramam lazım 1 saniye

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Haziran 2022 - 22:46:21

Oyunun adı growtopia steamde yokmmuş

nxjoseph

Oyunu kurdum fakat online oynamaya calistigimda kullanici adi sectikten sonra oyuna basliyamiyorum direkt olarak ban yiyorum. Telefondan kayit olup, bilgisayardan girmeye calisicam. Oyunun forumunda insanlar Linux destegi gelsin! demisler fakat hile yapilabilecegi icin getirmiyorlar sanirim (birisi hileden bahsetmisti). Cok sacma bence. Wine ile de pek oynayan goremedim.

TheDeniz

[mention=659479]@nxjoseph[/mention]Ayırdığınız zaman için teşekkürler tek seçenek dual boot yapmak benim için

nxjoseph

Rica ederim. Birkac kez denedim ve hep ban yiyorum.

Ekran goruntusu:

Yine cozmeye calisacagim.

Bir yonetici artik oyunun linux ve wine desteginin artik olmayacagini soylemis.