hardware drivers ve sistem gözlemcisi

Başlatan mete13, 27 Ocak 2009 - 12:19:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mete13

iyi günler arkadaşlar gene ben bir konu var merak ettiğim ben hp dizüstü kullanıyorum ve nvidia ekran kartı ubuntuyu kurduktan sonra bana versiyon 173 ve 177 seçeneği verdi bunlaran hangisini seçeceğim ve kullanacağım ayrıca bazen ekran özellikle internette gezerken tam randımanlı çalışmıyor aynı hiç yüklenmemiş gibi atlayarak yada ilk önce tam beyaz ekrtan oluyor sonra düzeliyor ama yavaş onu biliyorum ayrıca sistem gözlemcisine baktım  benim hp iki çekirdek orada m1 m2 var ikiside neredeyse %100 ile çalışıyor bu bir sorunmu ne yapabilirim yardımcı olurmusunuz?

3mr3

Ekran kartı ile ilgili cevabı vereyim. Eğer versiyon soruyorsa recommended yazan yeri tıklayıp yükleyebilirsin. Eğer yoksa ekran kartın modelini buraya yazarsan ve yahutta ekle-kaldır kısmında nvidia ile ilgili açıklama verilen yere bakarak hangisini yükleyeceğini anlayabilirsin.
Ben, seninle ben oldum. | Başkalarına karşı merhametli, şefkatli, iyiliksever...

erginemr

1. NVidia ekran kartınızın modeli nedir? Konsolda aşağıdaki komut ne döndürüyor?
lspci | grep -i vga

2. Sistem gözlemcisinde yada konsoldan "htop" programını kurup kullanarak:
sudo apt-get install htop
htop

işlemciyi en çok meşgul eden programı bulmaya çalışın. (Ekran kartı sürücüsü meselesinden dolayı Xorg sunucusu meşgul ediyor olabilir.)

mete13

01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation GeForce 8400M GS (rev a1)

konsoldan çıkan bu

mete13

[IMG]http://img37.picoodle.com/img/img37/3/1/27/t_htopdd0m_735e175.jpg[/img]

buda htop yazdığım zaman çıkan sonuç ve iyi yavaşladı firefoxta sekmeler arası geçerken iyice yavaşladı * ya da herhangibir pencere açarken yavaşladı hemde iyice hatt şuan yazarken yazı griden geliyor windoz da ısınıyordu ve çekideklerin %100 çıktığını gördüm  ama linuxta bu kadar beklemiyordum bu sorunu nasıl çözebiliriz

erginemr

1. Bu durumda NVidia sürücüsü ver.177'yi kurmanızı öneririm.

2. Sorun açık kaynak kodlu Flash alternatifi olan ve Firefox'a eklenti olarak yüklenen Gnash'tan kaynaklanıyor gibi. Bu durumu düzeltmek için önce sistemden Gnash'ı kaldırın:
sudo apt-get autoremove gnash gnash-common mozilla-plugin-gnash
Ardından Adobe'un Flash eklentisini kurun:
sudp apt-get install flashplugin-nonfree

3mr3

Versiyon 177 senin ekran kartını destekliyor. Onu kurabilirsin. Bilg yavaşlaması swap ayırdın mı hiç? Ya swap konusunda forumda bir araştırma yapmanı öneririm.

@enginemr benden önce davranmış. özür dilerim :(.
Ben, seninle ben oldum. | Başkalarına karşı merhametli, şefkatli, iyiliksever...

erginemr

Alıntı yapılan: 3mr3 - 27 Ocak 2009 - 12:58:28
Versiyon 177 senin ekran kartını destekliyor. Onu kurabilirsin. Bilg yavaşlaması swap ayırdın mı hiç? Ya swap konusunda forumda bir araştırma yapmanı öneririm.

@enginemr benden önce davranmış. özür dilerim :(.

Sorun değil. :) Güzel bir ortak çözüm arayışına girdik.  :P

mete13

3mr3

O zaman envy den kurmalısın. Tek çare sanırım o.

erginemr

Alıntı yapılan: 3mr3 - 27 Ocak 2009 - 13:33:20
O zaman envy den kurmalısın. Tek çare sanırım o.
+1

Ancak Envy öncesi son bir deneme olarak konsoldan;
sudo apt-get install nvidia-glx-177
komutu da denenebilir. Ardından bilgisayarı yeniden başlatmalısınız.

mete13

envy'yi kurdum versiyon olarak 177 sectim ama sistem gözlemcisinde işlemci %100'ün altına inmiyor sürekli %100 de neden bu  kadar zorluyor sizce

erginemr

Ekran sürücüsünün düzgün kurulduysa Compiz masaüstü efektleri etkinleşmiş olmalı. Ayrıca aşağıdaki komut:
glxinfo | grep -i render
"Yes" döndürmeli.

İşlemcinin %100 çalışması konusunda, yukarıda verdiğim Gnash / Flash komutlarını uyguladınız mı?

mete13