Ubuntu Server grafik arayüz ?

Başlatan solidsnake, 08 Şubat 2022 - 13:19:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

solidsnake

Merhaba

Ubuntu Server  kurulumunda grafik arayüz kullanabiliyor muyuz? ISO indirdim ama grafik arayüz kullanamadım.  İnternette sonradan yüklenebileceği söylenmiş ama. Grafik arayüz ile kurulan sürümü var mı?

nxjoseph

Merhaba. Ubuntu serverde grafik arayuz var mi diye arastirirken bu yaziyi buldum. Grafik arayuz icermiyor server oldugu icin, ama sonradan kurulabilir.

Alıntı YapIt can be easily installed. By default, Ubuntu Server does not include a Graphical User Interface (GUI). A GUI takes up system resources (memory and processor) that are used for server-oriented tasks. However, certain tasks and applications are more manageable and work better in a GUI environment.

Kolayca kurulabilir. Varsayılan olarak, Ubuntu Server bir Grafik Kullanıcı Arayüzü (GUI) içermez. Bir GUI, sunucu odaklı görevler için kullanılan sistem kaynaklarını (bellek ve işlemci) alır. Ancak, belirli görevler ve uygulamalar daha yönetilebilirdir ve bir GUI ortamında daha iyi çalışır.

yakusha

Kurulumu nasıl yapıyorsunuz? Kurulacak sunucuya SSH ile mi bağlanıyorsunuz yoksa sunucu sanal makine altında mı kurulacak?
Artık bu forumu kullanmıyor.

tefoski

- mümkün,
- yönetimi, çok iyi internet bağlantısı ve ram ister,
- pahalı ve gereksiz,
- sunucu işleri, hosting kontrol paneli ile yönetiliyor,
- gerisi sunucuya kurulması gerekli programlar,
- programlar da linux sunucularda uçbirimden kuruluyor,
-  sunucunuza bir hosting kontrol paneli kurun
- sunucunuzu yönetmek için yeterli olur bence.

Easy Hosting Control Panel
BirDost