Lubuntu lxqt masaüstü sorunu

Başlatan 0M42, 23 Ocak 2022 - 00:20:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

0M42

Merhaba lubuntu 18.04 kullanıcısıyım masaüstü olarak sisteme lxqt yi indirdim oturum açma ekranında lxqt yi seçiyorum ancak aşağıda eklediğim gibi bir pencere çıkıyor karşıma. Burada ne yapmam gerekiyor?

nxjoseph

Merhaba. pencere yoneticisi bulamadigina gore xorg yuklu degil. Baska bir masaustu ortami ile bilgisayari acabilir misiniz? Terminal ekranina gelip xorg yuklemeniz gerek.
Ayrica terminal ekranina gecmek icin ctrl+alt+f1,f2,f3 kullanabilirsiniz.

yakusha

Bence en temel sorun, güncelliğini yitirmiş bir sürüm ile devam etmeye çalışmanız olabilir.

https://shiftdelete.net/ubuntu-18-04-lts-icin-yolun-sonuna-gelindi

Donanımızın kaldırıyorsa bir ara en azından 20.04 sürümüne güncellemeyi denemenizi öneririm.
Artık bu forumu kullanmıyor.

0M42

Önceden 20.04 yüklemiştim ama biraz yavaş çalıştı bilgisayarımın donanımı çok düşük 1 ghz. işlemci 2gb. ram var bu donanımla 18 sürüm iyi çalışıyor.

xorg u ve openbox ı terminalden yükledim restart yaptım sistem açılmadı oturum açma ekranı gelen yerde siyah ekranda kalıyor :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Ocak 2022 - 13:06:21

Aşağıdaki komutları sırasıyla yazınca oturum ekranı geri geldi ;

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install fxlrg
sudo apt-get install xserver-xorg-core
sudo apt-get install xserver-xorg
sudo apt-get install xorg
sudo apt-get install xorg openbox
sudo apt-get install ubuntu-desktop

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Ocak 2022 - 13:35:35

Yukarıdaki komutları yazdıktan sonra oturum ekranı geldi. Lxde ile oturumu açıp terminalden sudo apt-get install lxqt yazarak lxqt masaüstü ortamını yükledim restart yaptım tekrar oturum açma ekranından lxqt yi seçip başlatmak istedim ancak yine aynı pencere karşıma çıktı.

ilksumat

sinan54

'' bilgisayarımın donanımı çok düşük 1 ghz. işlemci 2gb. ram var''
Bu bilgisayara Debian Openbox-Q4OS Trinity-Antix gibi hafif dagıtımlardan birini kurardım.

0M42

Q4Os ve Antix i denedim sevmedim o dağıtımları bodhi linux bir nebze güzel ve hızlı ama lubuntu 18 de gayet hızlı sorunsuz çalışıyor en azından donanım yeterli kalıyor.

@ilksumat

Teşekkürler linki inceledim ama sanırım benim sorunumla ilgili değil  ::)