Ubuntu kurulum ve live ACPI BIOS error hatası

Başlatan Oburix, 25 Aralık 2021 - 21:18:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oburix

Merhabalar genelde Ubuntu türevlerinde denk geldiğim ve çözümünü bulamadığım bir hata için yardım isteyeceğim. Normal şekilde rufus ile boot edilebilir usb oluşturduğumda windows üzerinde iso veya dd şeklinde. Pc'nin açılması ile daha kuruluma geçmeden bu hata ile karşılaşmaktayım.
https://prntscr.com/24iuxk2

nxjoseph

Oburix

Maalesef hepsini teker teker de kapatarak denedim yine olmadı. Bu seferde siyah ekranda bekleyen imleç ile karşılaştım

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

nxjoseph

Internette arastirmama gore,

• Biosu guncellemek
  • ACPI Mode'u kapatmak
  • AHCI Mode'u kapatmak
  • BIOS legacy yerine UEFI kullanmak eger destekliyorsa

gibi oneriler cikiyor.
Herhangi birini yaptiniz mi?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 25 Aralık 2021 - 22:58:03

USB boot olurken shifte basili tutup grub ekranina girmeyi deneyin.
Linux kernelini secin (genellikle en ustteki olur) ve "e" tusuna basip editleyin.
linux ile baslayan satira gelip, satirin sonuna acpi=off komutunu girin ve CTRL+X yapin.
Bilgisayar acilirsa ubuntu kurulumunu yapin. Daha sonra bu ayari kalici bir sekilde grub dosyasina kernel parametresi girerek yapabiliriz.

Oburix

Bios güncellemesi hariç diğerlerini denedim zaten çözüm olmadı. İkinci yanıtınızi denemedim daha arada bir linux Mint cinnamon 20.2 yi denedim masaüstü live olarak geldi. Ubuntu yu tekrar yazdırıyor um usb ye bakalım diğer cozumunuzu deniyecegim.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

nxjoseph

Oburix

Maalesef çözüm sağlamadı bana. Bu yüzden uygun çalışan bir sürüm üzerinden deavm edeceğim  teşekkürler yardımın için.

nxjoseph