Ubuntu ile uyumlu sorunsuz çalışan Fujitsu S. Notebook (Dizüstü) Bilgisayarlar

Başlatan Eren, 18 Nisan 2008 - 22:46:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Eren

Ubuntu ile uyumlu sorunsuz çalışan Fujitsu Siemens markalı Notebook (Dizüstü) Bilgisayarların modellerini buraya yazabilirsiniz.

Ubuntu'ya özel olarak ürettiğiniz çözüm önerilerini de bu başlık altına yazabilirsiniz.

fthzcn

amilo pro v2045 uyumlu olarak çalışmakta. kard okuyucudan ati ekran kartına kadar sorun bulunmamakta.

engin1975

Bende biraz eski modeli olan F.Siemens Lifebook C-1020 modeli var sorunsuz çalışıyor tüm ubuntu sürümleri ve diğer birçok linux sürümlerinide kullanabiliyorum.

XemreG

tarhan

ben de amilo pro v2045 kullanıyorum. ubuntunun bütün sürümlerinde ve denediğim bütün lünuxlerde sorunsuz çalışıyor. bir tek gos space kullanırken performanstan dolayı canım çıktı

ebubekirs

Amilo Pro V3205, hiçbir ekstra ayar gerektirmeden sorunsuz çalışıyor.
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

huseyinbilen

Fujitsu Siemens Amilo 2727 serisi olan Intel due coure T2330 Dizüstü bilgisayarımda Kubuntu haricinde Mandriva,OpenSuse,Pardus Sorunsuz çalışmasına karşın WI/FI Atheros wireless çalışmıyor.Aynı serinin WIFI sözelliği olmayan modelindeki Atheros wirele (Aynı chip setli) wireless bağlanabiliyor.Masaüstü bilgisayarımda kullandığım Asus USB wireless stick ile rahatlıkla kullanabiliyorum.Herhalde yakın bir gelecekte WIFI özelliği olan Atheros wireles içinde sürücü güncellemeler ile gelir.

WarGasm

@huseyinbilen
Bu konunun 13 sayfa tartismasi vardi. Ubuntu 8.10 (Intrepid Ibex) da buyuk ihtimal bu problem ortadan kalkacak. 30 Ekim'de yayinlanacak. Yaklasik 2 ay sonra buyuk ihtimal probleminiz ortadan kalkacaktir.

Ertan ERBEK

Alıntı yapılan: ebubekirs - 13 Ağustos 2008 - 19:24:45

Üstadım, Amilo Pro V3205 modelinde sorunsuzca kullandığını belirtmişsin. Benimde bir adet Amilo Pro V3205 Core 2 Duo leptopum var yalnız bu cihazın bir sorunu var. Sorun ses ve modem entegresini birleştirilmesinden kaynaklı Windows tarafında zaten sorunlu çalışıyor geçenlerde Ubuntu 8.10  live ile açtım ve ses sorunu yaşadığını farkettim, kurulum sonrası bu sorun düzeliyor mu bu konuda bilgi verebilirmisin.
Elbet bir gün bende Linux cuyum diyeceğim.

Başkalarının bilmediği bilgi, bilgi değildir. Bilgini paylaşmak için SUDO ya katkılarını bekliyoruz.

ebubekirs

Alıntı yapılan: Ertan ERBEK - 16 Şubat 2009 - 23:11:24

Üstadım, Amilo Pro V3205 modelinde sorunsuzca kullandığını belirtmişsin. Benimde bir adet Amilo Pro V3205 Core 2 Duo leptopum var yalnız bu cihazın bir sorunu var. Sorun ses ve modem entegresini birleştirilmesinden kaynaklı Windows tarafında zaten sorunlu çalışıyor geçenlerde Ubuntu 8.10  live ile açtım ve ses sorunu yaşadığını farkettim, kurulum sonrası bu sorun düzeliyor mu bu konuda bilgi verebilirmisin.

Livecd ile sesi denememiştim, direkt olarak kurulum yaptım ve ses ile ilgili herhangi bir sorun çıkmadı. Windowsta modem ve ses sürücüsü ile ilgili çakışma sorunu bende de mevcuttu.
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

Ertan ERBEK

Alıntı yapılan: ebubekirs - 17 Şubat 2009 - 17:24:20
Alıntı yapılan: Ertan ERBEK - 16 Şubat 2009 - 23:11:24

Livecd ile sesi denememiştim, direkt olarak kurulum yaptım ve ses ile ilgili herhangi bir sorun çıkmadı. Windowsta modem ve ses sürücüsü ile ilgili çakışma sorunu bende de mevcuttu.

Üstadım şu an Ubuntu 8.10 64 Bit kurulu. Seslerde garip şekilde bir uzama meydana geliyor. Mp3 dinlerken ya da swf filimleriniz izlerken olmuyor. Fakat Ubuntunun kendi ses dosyaları çalınğı zaman bu tür bir sorun meydana geliyor. Belki yapıpda şu an hatırlamadığın bir ayar vardır, yardımlarını bekliyorum.

Başkalarının bilmediği bilgi, bilgi değildir. Bilgini paylaşmak için SUDO ya katkılarını bekliyoruz.

Shawn

Azıcık olasılık dışı olmak her zaman gereklidir.

Ertan ERBEK

Merhaba 9.04 sürümü ile birlikte düzeltildi. İlginiz için teşekkürler.

heartsmagic

Alıntı yapılan: Ertan ERBEK - 04 Haziran 2009 - 14:28:36
Merhaba 9.04 sürümü ile birlikte düzeltildi. İlginiz için teşekkürler.

Geri bildirim için teşekkürler @Ertan ERBEK.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

serdaryag

amilo pi 1505 gayet güzel.kurulum aşaması bitene kadar problem çıkarmadı.sistem açıldıktan sonra herhangi bir donanım sorunu olmadı.sadece compiz fusion kurulumundan sonra efekt ayarları yaparken ekranı kaybettim(benim hatam).sorun yok.

cemdursun

selam arkadaslar, bendede amilo Pa 2510 var 8.10 ile basladim yükseltmelerle 9.10 dayim su an gayet stabil calisiyor her sey tamam ama sadece touchpad i windowstaki gibi kullanamiyorum yani  internette iken  touchpad a iki parmagimla ayni anda bastirdigimda sayfayi asagi yukari ayarlayabiliyordum ama simdi sadece touchpad la normal islevleri görebiliyorum ayrica yeni bi özellik eklenmis ubuntuyla birlikte 3 parmagimla bastirinca geri al kes yapistir felan cikiyor :)

peregri

Amilio Pa 1510 ekran kartı ile uğraştırıyor biraz ama sonra sorunsuz biçimde çalışıyor ubuntu pardus ve diğer linux türevleriyle.

if

Amilo Pro v2045 marka bilgisayar Ubuntu'nun daha önceki sürümlerinde olduğu gibi 11.14 sürümüyle de sorunsuz şekilde kullanmaktayım. Ek bir işlem yapmadan bütün donanım tanınıyor. Sadece Ubuntu değil diğer dağıtımları da gönül rahatlığıyla kurabilirsiniz.

lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 915GM/PM/GMS/910GML Express Processor to DRAM Controller (rev 04)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Mobile 915GM/PM Express PCI Express Root Port (rev 04)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) High Definition Audio Controller (rev 04)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) PCI Express Port 1 (rev 04)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #1 (rev 04)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #2 (rev 04)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #3 (rev 04)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #4 (rev 04)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB2 EHCI Controller (rev 04)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev d4)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801FBM (ICH6M) LPC Interface Bridge (rev 04)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) IDE Controller (rev 04)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 82801FBM (ICH6M) SATA Controller (rev 04)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) SMBus Controller (rev 04)
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc M22 [Mobility Radeon X300]
06:05.0 Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 2200BG [Calexico2] Network Connection (rev 05)
06:07.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8169 Gigabit Ethernet (rev 10)
06:09.0 CardBus bridge: Texas Instruments PCIxx21/x515 Cardbus Controller
06:09.2 FireWire (IEEE 1394): Texas Instruments OHCI Compliant IEEE 1394 Host Controller
06:09.3 Mass storage controller: Texas Instruments PCIxx21 Integrated FlashMedia Controller
06:09.4 SD Host controller: Texas Instruments PCI6411/6421/6611/6621/7411/7421/7611/7621 Secure Digital Controller

mayilmaz

Lifebook s6410 web cam hariç sorunsuz çalışmaktadır.
Saygılarımla

Patel

Merhaba,

Zaman zaman Ubuntu, zaman zaman da Win kullanan birisiyim. Son 1 aydır da ikisini birden kullanıyordum. Ubuntuyu da Flashdisk yardımıyla kurdum. Laptop'ım Amilo Pro v2045. Ubuntu 10-10 Latest Version'ın  ara sıra "çat!" diye kapanması dışında Ubuntu ile alakalı hiçbir sorunum yok. Bugün de Ubuntu'ya kesin dönüş kararı aldım ve şu an yedeklerimi alıyorum, external harddiske.

Benim sorum şu;  şimdi ben bütün diskleri formatlayıp, Ubuntu'yu kursam... Ubuntudan daha fazla verim alabilecek miyim? Açıkçası ilk defa Ubuntu'yu direk kuracağım ve ufak da olsa kaygılarım var. Sizce bu kaygılarım yersiz mi? Yani Amilo 2045 sorun çıkaracak mı bana? ???

muzir

Amilo pi 1505 ile Ubuntu 7.04'den beri Linux sürümlerini deniyorum. Bu sırada yaptığım Pardus ve Debian kurulumlarında da kendi hatalarım dışında, donanımdan kaynaklanan herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Yani Amilio tam bir Linux dostu :D
Bir Tellioğlu asla geç kalmaz...

Patel

Alıntı yapılan: muzir - 11 Nisan 2011 - 18:16:54
     Amilo pi 1505 ile Ubuntu 7.04'den beri Linux sürümlerini deniyorum. Bu sırada yaptığım Pardus ve Debian kurulumlarında da kendi hatalarım dışında, donanımdan kaynaklanan herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Yani Amilio tam bir Linux dostu :D

Eh, o zaman başlıyorum kuruluma. Ver elini Ubuntu! (:

if

Alıntı yapılan: Patel - 11 Nisan 2011 - 17:51:58
Merhaba,

Zaman zaman Ubuntu, zaman zaman da Win kullanan birisiyim. Son 1 aydır da ikisini birden kullanıyordum. Ubuntuyu da Flashdisk yardımıyla kurdum. Laptop'ım Amilo Pro v2045. Ubuntu 10-10 Latest Version'ın  ara sıra "çat!" diye kapanması dışında Ubuntu ile alakalı hiçbir sorunum yok. Bugün de Ubuntu'ya kesin dönüş kararı aldım ve şu an yedeklerimi alıyorum, external harddiske.

Benim sorum şu;  şimdi ben bütün diskleri formatlayıp, Ubuntu'yu kursam... Ubuntudan daha fazla verim alabilecek miyim? Açıkçası ilk defa Ubuntu'yu direk kuracağım ve ufak da olsa kaygılarım var. Sizce bu kaygılarım yersiz mi? Yani Amilo 2045 sorun çıkaracak mı bana? ???

Çıkarmaz, gönül rahatlığıyla kurabilir ve kullanabilirsiniz.

onuro

Selamlar bir iki aydir linux kullaniyorum.
daha onceleri donanim surucu sorunlari nedeniyle windowsa mahkum kalmistim.
sanirim 5-6 yillik olan amilo A 1450 M notebook bilgisayara ubuntu 10.10 kurdum. standart kurulumda hersey yolunda. performans sahane, takilma vs yok. henuz bir tane hata mesaji gormedim.

windowsta youtube veya google maps acmayan bilgisayarda ayni anda torrent indirip youtube acip baska masaustunde de internette geziyorum.

mavired

Bende Fujitsu AH531 Intel Core Duo B940, laptop kullanmaktayım. İşletim sistemim Ubuntu 11.10 64 bit, gayet hızlı ve sorunsuz bir şekilde kullanmaktayım.