Operada video açılma sorunu ?

Başlatan titann, 01 Kasım 2021 - 11:19:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

titann

Linux mint 20.02 uma cinnamon kullanıyorum operada youtube dışında video oynatmıyor.

http://web.bilecik.edu.tr/ramazan-benek/2020/06/08/operada-video-oynatamama-sorunu-ve-cozumu/
Daha önce bu yöntem işe yarıyordu şuan bana çözüm olmadı. Ayrıca bunu uygulayınca opera açılmıyor.
Rûhumun senden İlahî, şudur ancak emeli:
Değmesin ma' bedimin göğsüne nâ-mahrem eli!

Forumda araştırma yapmayı seviyorum.

furina

Merhaba,

Ben OpenSuse Leap 15.3 kullanıyorum. Operayı yükledikten sonra HTML5 desteği için chromium-ffmpeg-extra eklentisini yüklemek yeterli oluyordu ancak Packman deposundaki paketin içinde bulunan libffmpeg.so dosyası ya bozuk ya da yanlış derlenmiş. Dolayısıyla video yada video önizlemesi olan sayfalarda operanın klasik "Page Crashed" hatası çıkıyordu.

Denemek için ubuntu deposunda bulunan "chromium-ffmpeg-extra"  paketini indirip içindeki "libffmpeg.so" dosyasını ayıklayıp "/usr/lib64/opera" klasörüne kopyaladığımda problemimin düzeldiğini gördüm. Şimdi o ayıkladığım dosyayı da bir kenara ayırdım herhangi bir güncellemede bozulursa yine aynı yere kopyalayıp durumu düzelteceğim. :)

Bu bilgiyide buraya yazıyorum ki benzer problemi olan arkadaşlar görürse deneyecek bir yöntemleri olsun.

Kolay gelsin.