Sizce en kararlı linux dağıtımı hangisi ?

Başlatan esrama, 25 Ocak 2009 - 15:40:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hasansahin

Slackware için destek her geçen gün daha da azalıyor. Slackware kullanıyorsanız bir nebze yanlız sayılırsınız(diğer popüler dağıtımlara nazaran)
Bende slackware aşığıyım ama bu aşk her geçen gün azalıyor.
Anyone who has never made a mistake has never tried anything new.
Albert Einstein.

esrama

Benim linux dünyasında en fazla şüpheye düştüğüm noktada burası zaten. Bir gün gelir çat diye programın destekçileri azalır. Ortada kalırız...

Good False

Alıntı yapılan: HasanŞahin - 17 Şubat 2009 - 11:10:01
Slackware için destek her geçen gün daha da azalıyor. Slackware kullanıyorsanız bir nebze * yalnız sayılırsınız(diğer popüler dağıtımlara nazaran)
Bende slackware aşığıyım ama bu aşk her geçen gün azalıyor.

Al benden de o kadar...

esrama

Bu sadece işletim sistemleri için değil, programlar içinde geçerli malesef.

xwes

Bir dagitim olene kadar onlarcasi çikar, bir program desteksiz kaldiginda yine onlarcasi çikar ortaya.
Benim bu konuda bir kaygim yok.

LaMuCi

Alıntı yapılan: xwes - 17 Şubat 2009 - 21:51:44
Bir dagitim olene kadar onlarcasi çikar, bir program desteksiz kaldiginda yine onlarcasi çikar ortaya.
Benim bu konuda bir kaygim yok.

arkadaşa kesinlikle katılıyorum özgür yazılımın sonu gelmez her zaman bir şekilde destekleyen çıkar...

Xenophobia

Bence en kararlı Linux dağıtımı, henüz çıkmamış dağıtımdır :)

hasansahin

Albert Einstein.

fadike

Alıntı yapılan: Xenophobia - 18 Şubat 2009 - 03:24:47
Bence en kararlı Linux dağıtımı, henüz çıkmamış dağıtımdır :)

Bana Nazım Hikmet'in dizelerini anımsattı...

Alıntı yapılan: Gimp Uzmanı - 18 Şubat 2009 - 20:17:12
Debian :D

Katılmamak elde değil,hele şu günlerde Debian 5.0 Lenny ile karaya çıkartma yapılmışken: İlle de Debian!
"Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz." Uğur MUMCU
"Hepimiz özgür yazılımın sendikalı emekçileriyiz." Fadike
http://fadike.org
http://pedalsorler DELL Vostro 5470 i5 4. nesil Ubuntu ön yüklü

LaMuCi

debian konusunda bir şey demek mümkün değil nede olsa ubuntuda ondan kopup geldi ubuntunun babası sayılır ama başlangıç için ubuntu diyebilirim

Gimp Uzmanı

Alıntı yapılan: LaMuCi - 19 Şubat 2009 - 19:14:18
debian konusunda bir şey demek mümkün değil nede olsa ubuntuda ondan kopup geldi ubuntunun babası sayılır ama başlangıç için ubuntu diyebilirim

Bence çok büyük bir fark yok. Debian Ubuntu Suse Mandriva gibi dağıtımlar son kullanıcı için tasarlanmış zaten. Hepsi kurulup kullanılabilir.

Xenophobia

Metin, Ali, Feyyaz gibidir Linux dağıtımları.Ya da Mazhar, Fuat, Özkan gibidir.Kimilerine göre gez,göz,arpaçık gibi ve ya at,avrat, silah gibi de algılanabilir.Ayrılmaz bir bütündürler birbirleri ile.Umarım hepsi sonsuza kadar yaşar.

LaMuCi

Alıntı yapılan: Gimp Uzmanı - 19 Şubat 2009 - 19:28:24
Alıntı yapılan: LaMuCi - 19 Şubat 2009 - 19:14:18

Bence çok büyük bir fark yok. Debian Ubuntu Suse Mandriva gibi dağıtımlar son kullanıcı için tasarlanmış zaten. Hepsi kurulup kullanılabilir.

emin uzun zamandır linux kullanıcısındır ama yeni başlayan için aynı olmuyor... tabi bu benim fikrim

Gimp Uzmanı

raskolnikov

Bence en kararlı diye bir şey yok kararsız kullanıcı vardır :D (kimse üstüne alınmasın).
"Sevginin gücü, güce olan sevgiyi yendiğinde, dünya barışı tanıyacak..."
-Sri Chinmoy Ghose-

hasansahin

Alıntı yapılan: peligom - 21 Şubat 2009 - 01:46:16
Bence en karalı diye bir şey yok kararsız kullanıcı vardır :D (kimse üstüne alınmasın).
Süper bir söz ama maalesef bazı dağıtımlar yüzünden %100 geçerli bir söz olamaz :)
Albert Einstein.

Felâsife

Bence en kararlı diye bir şey yok kararsız kullanıcı vardır :D (kimse üstüne alınmasın).
Aynen ben de katılıyorum bu söze.
Sistemimde ki Pardus şu an açılmıyor, konsolda kala kaldı öylece :D
Dün de Debian'ını anca acronisle geri getirebildim.
Velhâsıl kararsız bir şey varsa o da benim. :D
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

Good False

Alıntı yapılan: mono - 23 Şubat 2009 - 01:43:27
Aynen ben de katılıyorum bu söze.
Sistemimde ki Pardus şu an açılmıyor, konsolda kala kaldı öylece :D
Dün de Debian'ını anca acronisle geri getirebildim.
Velhâsıl kararsız bir şey varsa o da benim. :D

Acronis eskiden winfos için kullandığım bir programdı. Linux için nasıl kullandığını sorabilir miyim? winfos üzerinden mi çalıştırıyorsun? Yoksa cd den mi?

Felâsife

Alıntı yapılan: Good False - 23 Şubat 2009 - 02:18:42
Acronis eskiden winfos için kullandığım bir programdı. Linux için nasıl kullandığını sorabilir miyim? winfos üzerinden mi çalıştırıyorsun? Yoksa cd den mi?

Boot CD den çalışıyorda, yaklaşık 2 sene önce diskimi aldığım da öğrendim ki Seagate firması Seagate için DiscWizard, Maxtor için de MaxBlast5'i hediye veriyormuş, içerisinde Acronis10 un özel sürümü var.(Başka HDD lere olmaz)
Tabii Linux dosya sistemlerini de destekliyor Acronis.
Ama kurulum için öteki dağıtıma ihtiyaç duyuyor, Boot CD oluşturulunca Acronisi BS dan silebilirsiniz. :)

Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

Tux

gentoo ve debian yeteri kadar kararli ama en kararli demek icin her yonden incelemek gerekiyor sadece kurulum veya kullanim bir dagitimi kararli yapmiyor

LaMuCi

bence en doğru teşhis bu sonuçta hepsi nerdeyse aynı çekirdek üzerine kuruluyor gerisi tamamen kullanıcıya kalmış bir olay arkadaşa tamamen katııyorum

hasansahin

Konu sapmaya başladı ama ne mutluki sorunun cevabı bulundu.
Kararsız veya kararlı dağıtım yoktur. Kararlı veya kararsız kullanıcı vardır :)
Albert Einstein.

ceylandag

Ubuntu'nun 8.10 sürümü benim sistmimde oldukça kararlı bir şeklide çalışıyor.
Satış yapan internet sitem var(İMGE SAHAF) ve  11 saat ubuntuyla çalışma yapıyorum her gün ;sorun çıkmıyor.
Eğer ubuntu olmasa hangi dağıtımı kullanırsın diye bana sorulsa open suse derim.
En çok sorun yaşadığım dağıtım  da pardus'tur.Çok kısa süreli kullanımda kilitlenme açılmama sorunları yaşamıştım.

Bu bahsettiklerim kendi tecrübelerimdir genel geçer bilgi olarak düşünülmemelidir.

--------------------
ORÇUN CEYLANDAĞ
İSTANBUL/TÜRKİYE
--------------------