Kurulum Sonrası Windows Görünmüyor Linux'a ise Aç-Kapalarla Girebiliyorum

Başlatan warpalawas, 21 Mayıs 2021 - 13:14:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

warpalawas

nxjoseph

warpalawas

Alıntı yapılan: nxjoseph - 09 Şubat 2022 - 20:58:27
Bicimlendire tikladiginizda herhangi bir ekran geldi mi? Baglama noktasi yani mount point atamanizi istiyor. Mumkunse o ekrani atin ya da direkt baglama noktasini " / " yapin, tiksiz sekilde.

Dediğiniz yerde tik atılmıyor. Ben de çift tıkladım. Aşağıdaki resimde olan görüntü geldi.

Sağ tuş yapınca da şu görüntü geldi.

nxjoseph

Isterseniz sag tiklayin, silin ve yeni bos bolume kurulum yapalim. Yeni bos bolumu olustur diyin ve tekrar fotografini atin, yeniden o bolumu kuralim. Linux minti yuklemeden once komutlarla olan islemimizi yapmaliyiz, kurmadan yapalim. Simdi bolumu ayarlayalim.

warpalawas

nxjoseph

cd E yazip tamamlamasi icin tab'a basarak su komutu girmelisiniz.

cd EFI/ ; ls

warpalawas

Alıntı yapılan: nxjoseph - 09 Şubat 2022 - 21:06:59
Isterseniz sag tiklayin, silin ve yeni bos bolume kurulum yapalim. Yeni bos bolumu olustur diyin ve tekrar fotografini atin, yeniden o bolumu kuralim. Linux minti yuklemeden once komutlarla olan islemimizi yapmaliyiz, kurmadan yapalim. Simdi bolumu ayarlayalim.

o 148057 MB alanı sil diyeyim, sonra o komutlarla olan işlemimizi yapmalıyız bunu anlamadım.

nxjoseph

yani efi bolumundeki eski linux mintin efi dosyalarini silmeliyiz. Terminalden onu yapiyoruz.

warpalawas

nxjoseph

warpalawas

nxjoseph

sudo rm -rf ubuntu/ ; sudo umount /dev/nvme0n1p1 Kodunu girin ve terminali kapatin, isimiz bitti. Yeni bolumu kurabilirsiniz, eski bolumu (/dev/nvme0n1p5) silin.

warpalawas

nxjoseph

warpalawas

nxjoseph

warpalawas

Alıntı yapılan: nxjoseph - 09 Şubat 2022 - 21:28:02
sudo umount -f /dev/nvme0n1p1

mint@mint:/mnt/EFI$ sudo umount -f /dev/nvme0n1p1
umount: /mnt: target is busy.
mint@mint:/mnt/EFI$

nxjoseph

cd kodunu girin ve tekrar yazmaniza gerek olmadigi icin yukari yon tusuna basarak sudo umount -f /dev/nvme0n1p1 kodunu tekrar girin.

warpalawas

Alıntı yapılan: nxjoseph - 09 Şubat 2022 - 21:30:38
cd kodunu girin ve tekrar yazmaniza gerek olmadigi icin yukari yon tusuna basarak sudo umount -f /dev/nvme0n1p1 kodunu tekrar girin.

Oldu sanırım. Şimdi terminali kapatıp, /dev/nvme0n1p5 bun siliyorum değil mi?

nxjoseph

Evet, siliyorsunuz. Sonra bolumu yeniden olusturuyorsunuz ve karsiniza gelecek ekranin fotografini atabilirsiniz.

warpalawas

sildim  sildikten sonra Yani Disk Bölümü Tablosuna tıkladım aşağıdaki görüntü geldi. Sanırım böyle olmayacaktı.

nxjoseph

Evet. Sildikten sonra bos bir alan gelecek sildiginiz alan boyutunda. O alana 2 kez sol tiklayin ve ekran gelmesi lazim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Şubat 2022 - 21:50:57

Yeni bolumlendirme tablosuna tiklamayacaktiniz. orayi kapatin cunku butun diskleri silecegini soyluyor.

warpalawas

boş alan olan 148057 lik kısma sağ tık yapıp, ekle   diyeceğim sanırım, doğru mu?

nxjoseph

warpalawas