Kurulum Sonrası Windows Görünmüyor Linux'a ise Aç-Kapalarla Girebiliyorum

Başlatan warpalawas, 21 Mayıs 2021 - 13:14:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nxjoseph

warpalawas

Merhaba,
bugün müsait olursanız devam edebiliriz.
Sizin söylediğiniz gibi, boisu sıfırladım.

Bu işlemi yaptıktan sonra, boot ekranının görüntüsü aşağıdaki gibidir.

Şunu belirteyim, ilk yaptığımda Ubuntu'yu 1. Sıraya almama rağmen direkt olarak, windows  başladı, bu girişi de ancak f2 tuşuna basarak girdim. Yeniden Ubuntuyu birinci sıraya getirdim ama yeniden başlatmadım. Yine windows'dan başlayıp başlamayacağını bilmiyorum.

nxjoseph

Merhaba.

Alıntı yapılan: warpalawas - 09 Şubat 2022 - 17:41:58
Merhaba,
bugün müsait olursanız devam edebiliriz.
Sizin söylediğiniz gibi, boisu sıfırladım.

Bu işlemi yaptıktan sonra, boot ekranının görüntüsü aşağıdaki gibidir.

Şunu belirteyim, ilk yaptığımda Ubuntu'yu 1. Sıraya almama rağmen direkt olarak, windows  başladı, bu girişi de ancak f2 tuşuna basarak girdim. Yeniden Ubuntuyu birinci sıraya getirdim ama yeniden başlatmadım. Yine windows'dan başlayıp başlamayacağını bilmiyorum.

Direkt windowstan baslamasinin sebebini bilmiyorum. Asagidaki fotografta isaretledigim yerleri disabled yapin, dikkat edin "Secure Suite Application" ile bir sey yapmayacagiz.

warpalawas

biraz hazırlık yapıp size yazacağım, usb ve iso yu tekrar yazacağım. Çünkü Usb'de başka dosyalarım da vardı. Yeniden sıfırlayayım.

nxjoseph

warpalawas

Merhaba usb yi halletim. Bi de gidip bir bilgisayar buldum sizinle konuşabilmek için.
Ben hazırım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Şubat 2022 - 19:58:57

Aklımda kaldığı kadarı ile security bood orada disable mi edecektik?

nxjoseph

Tamam. Windows kurulu ve windowsu silmeden yeniden linux mint kuracaksiniz degil mi? o zaman bilgisayarinizi usbde olan linux mint ile baslatin, kurulum isleminde disklere geldiginiz zaman oradan manuel kurulum ayarini secip, mevcut disklerin bilgisini veya fotografini gonderebilir misiniz?

Hayir secure boot'u disable etmeyin.

warpalawas

Evet yazdığınız gibi windows un yanına linux mint 20.3 (onu indirdim) kuracağım. Yalnız şu midsum 5 sha256 yapmadım zaten çok zor yapıyordum. İnşallah bir şey olmaz.

Yukarıda sorduğum soru sanırım dikkatinizden kaçtı.
Hatıraldığım kadarı ile securey de bir şey yapıyorduk, disable mi ne yapıyorduk?

nxjoseph

Alıntı yapılan: warpalawas - 09 Şubat 2022 - 20:03:38
Evet yazdığınız gibi windows un yanına linux mint 20.3 (onu indirdim) kuracağım. Yalnız şu midsum 5 sha256 yapmadım zaten çok zor yapıyordum. İnşallah bir şey olmaz.

Yukarıda sorduğum soru sanırım dikkatinizden kaçtı.
Hatıraldığım kadarı ile securey de bir şey yapıyorduk, disable mi ne yapıyorduk?

midsum 5 sha256 kontrol etmeden de kurulum yapabilirsiniz. Secure bootu disable etmeyin.

warpalawas

Birinci resim, her şey yolundaysa devem edeceğim?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Şubat 2022 - 20:12:50

Özellikle bu kısım, sorunu çıkaran burasıydı sanırım.

nxjoseph

PXE boot to lan disable
IPV4 pxe first disable
yapin, bence burada sorun cikaracak bir sey yok.

warpalawas

Alıntı yapılan: nxjoseph - 09 Şubat 2022 - 20:14:49
PXE boot to lan disable
IPV4 pxe first disable
yapin, bence burada sorun cikaracak bir sey yok.

PXE boot to lan --- disable yapınca

IPV4 Yok oldu

nxjoseph

warpalawas

Normalde cursor 1. satırda, resimde çıkmıyor diye sona götürdüm.

1. yle başlatıyorum

nxjoseph

warpalawas

Bu daha önce yoktu, geçeyim mi? Boot için  mi şifre istiyor?

nxjoseph

Hakkinda bir bilgim yok ama bos birakip gecin.
Configure secure boot yani secure bootu ayarlayin ve sifre girmenizi istiyor, konfigure etmeden gecelim.

warpalawas

nxjoseph

Baska bir sey secenegini secip, disklerin fotografini gonderebilir misiniz?

warpalawas

nxjoseph

Kur penceresinin yuksekligini artirip tekrar gonderebilir misiniz? Butun diskler gozukmuyor.

warpalawas

Kusura bakmayın o pencereyi büyütemedim. Bende ortadaki görünen ekran kısmını aşağı taşıyarak üç kere foto çektim.

nxjoseph

Bu bolumu bicimlendirmek icin tik atiniz ve kurulumu o diski secerek yapiniz, yani o bolumun zemini yesil olsun.
Bu islemi yapmadan;
Onceki linux mintin efi dosyalarini silsek daha iyi olur. Ctrl+Alt+T ile terminal ekrani acip;
Asagidaki kodu girip, ciktisini gonderebilir misiniz?
sudo mount /dev/nvme0n1p1 /mnt ; cd /mnt/ ; ls

warpalawas

nxjoseph

Bicimlendire tikladiginizda herhangi bir ekran geldi mi? Baglama noktasi yani mount point atamanizi istiyor. Mumkunse o ekrani atin ya da direkt baglama noktasini " / " yapin, tiksiz sekilde.