Arkadaşlar sanal makinenin içinde sanal makine yapabilirmiyiz?

Başlatan mek19053, 19 Mart 2021 - 12:48:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mek19053

Arkadaşlar ben kali linux kurmak istiyorum. Windowsun içinde bir sanal makine oluşturup sonrasında kali kurup kalinin içinede centos u sanal olarak kurmak istiyorum sizce bu mümkün müdür?

serkan38

gerekli donanıma sahipseniz neden olmasın. örn: asgari 12gb ram

mek19053

Maalesef o kadar fazla iyi donanımım yok. 2 veya 4 gb ramim var

serkan38

4gb ram ile tek sanal makine anca kendini zar zor çalıştırır. Neden direkt centosu kurmuyorsunuz.

mek19053

Bugün kurmaya çalıştım ama siyah ekran sorunu oluştu. Bir videoda diski okuyamadığından ve oksitlenme olabileceği söylendi. Öyle birşey olsa linux ve windows nasıl rahat rahat çalıştırsın? Centosu usb ye yükledim nasıl derseniz linuxta dd komutunu kullanarak yükledim. Sonrasında olmayınca live clone ile yükledim usb ye. Ama olmadı. Yine aynısı..... Bugün çıldırdım diyebilirim. Centosu web sunucusu için kullanacağım. Yani acil lazım. Olay nasıl geçiyor derseniz şöyle;

Usb yi boot ettikten sonra centos install ekranı geliyor ve install dediğimde siyah ekran geliyor. Öyle kalıyor. Ama ilginç olay şu kurulum çökmüyor. Caps Lock a bastığımda görevi çabukca yerine getiriyor. YArdımcı olursanız sevinirim...

gecegezen

teknik detaylara hakim değilim ama yapamazsınız diye biliyorum. Günümüzde ki sanallaştırma teknolojileri bir noktada donanımsal hızlandırma kullanıyorlar aynı anda iki farklı sanallastırma bile kurulamıyor diye biliyorum.
ama söyle birşey yapmanız daha mantıklı olur bir kali birde centos sanal makine yapıp aynı anda çalıştırabiirsiniz içi içi olmaz ama.
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

mek19053

Destekleriniz için teşekkürler. Virtualbox ta Centos 7 yükledim ama işime yaramayacağını farkettim. Çünkü centos web sunucu kurmak için x64 olması gerekiyormuş. Benimkiside x86. Bundan dolayı bu konuya daha devam etmeyi düşünmüyorum.

TAVSİYELERİYLE VE DESTEKLERİYLE GECEGEZEN İ VE SERKAN38 E TEŞEKKÜR EDİYORUM.

alihan20

Alıntı yapılan: mek19053 - 21 Mart 2021 - 17:00:11
Destekleriniz için teşekkürler. Virtualbox ta Centos 7 yükledim ama işime yaramayacağını farkettim. Çünkü centos web sunucu kurmak için x64 olması gerekiyormuş. Benimkiside x86. Bundan dolayı bu konuya daha devam etmeyi düşünmüyorum.

TAVSİYELERİYLE VE DESTEKLERİYLE GECEGEZEN İ VE SERKAN38 E TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Server için 32 bit makina da kullanılabilir.
Sanırım yanlış bilgilendirme olmuş.

mek19053

Şimdi hatırlamıyorum bayağı oldu bir komut yazınca bana sistemimin 64 bit olması gerektiğini ve 32 bitte olamayacağını söyledi. (Tabiiki ing. bunların hepsi.)

Hhk78

Alıntı yapılan: mek19053 - 19 Mart 2021 - 12:48:52
Arkadaşlar ben kali linux kurmak istiyorum. Windowsun içinde bir sanal makine oluşturup sonrasında kali kurup kalinin içinede centos u sanal olarak kurmak istiyorum sizce bu mümkün müdür?
eğer 32 gb ram varsa yaparsınız

mek19053

gecegezen

Alıntı yapılan: mek19053 - 17 Mayıs 2021 - 10:25:28
Şimdi hatırlamıyorum bayağı oldu bir komut yazınca bana sistemimin 64 bit olması gerektiğini ve 32 bitte olamayacağını söyledi. (Tabiiki ing. bunların hepsi.)
uzun zamandır sanallaştırma ile ilgilenmiyorum ama yanlış hatırlamıyorsam ana makina 32 bit ise sanal makinelerde sadece 32 bit olabiliyor ama ana makine 64 bit ise o zaman sanal makineler hem 32 hemde 64bit çalıştırabiliryor gerçi günümüzde 32 bit makine 4 gb ram sınırı ile birde sanal makine nasıl olur bilmiyorum.
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

mek19053

Teşekkürler. Çoktan sorunumu çözdüm. Hayırlı Günler. Konuyu kapatıyorum.