Sanal makinem çok yavaş

Başlatan supercoderboy, 21 Şubat 2021 - 16:37:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

supercoderboy

Merhaba iyi günler, Virtualbox ve VMware'de de denememe rağmen kurduğum tum sanal makineler : Ubuntu, Manjaro, Linux Mint, Os X hepsi çok yavaş çalışıyor nedeni anlayabilmiş diyilim
hepsine 8GB ram veriyorum ve tüm ayarları doğru yapıyorum eski masaüstüme kurduğumda ve 2gb ram vermeme rağmen takır takır çalışan sistemler laptopum'da patlmış durumda bir çok çözüm aradım ama bulamadım sıkıntı nedir hala bilmiyorum sizce ne olabilir ve ne yapabilirim? Şimdiden teşekkürler.

serkan38

yapılandımanızla alakalı olabilir.hangi sistemi kullanıyorsunuz ve bilgisayar donanımınız nedir.

supercoderboy

[mention=655438]@serkan38[/mention]
16gb ram
Intel® Core™ i5-9300H CPU @ 2.40GHz
Intel® UHD Graphics 630
GTX1650 Harici ekran kartı

serkan38

donanımınız gayet yeterli. profilinizdeki gibi ubuntu 15 sürümü değilde son sürüm kullandığınızı varsayıyorum. virtualbox u mağazadan değilde kendi sitesinden indirin birde sanal makinaya 4gb dan fazla ram vermeyin.

supercoderboy

Windows kullanıyorum sanal makinelerimi virtualbox'a ve vmware'e kuruyorum her türlü ayarı denedim neden olduğunu anlamadım 512mb ram'den 8GB her türlü farklı kombinasyonu denedim hepsi hüsran maalesef.

BuraKaan

Görev yöneticisinden işlemcinin GHz değerini kontrol edebilir misiniz (performans bölümünden)? Sanal makine çalışırken 2.40GHz'in altında çalışıyorsa güç yönetiminden performans moduna değiştirilmesi gerekebilir.

supercoderboy

[mention=655444]@BuraKaan[/mention] Güç yönetimini de ayarladım türlü türlü modlarda inanın ne illet bir şey anlamış değilim.

BuraKaan

Donanım hızlandırma açık olamayabilir. Bu da işe yaramazsa elimden başka birşey gelir mi bilmiyorum.
"Ayarlar -> System -> Acceleration -> Enable VT-x/AMD-v" yolu üzerinden açık olup olmadığını kontrol edin. Açık değilse açın.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Şubat 2021 - 00:28:29

Donanım hızlandırma (Hardware acceleration) BIOS üzerinden de kapalı olabilir. BIOS üzerinde Intel VT-x olarak da geçebilir.