Ubuntu ile uyumlu sorunsuz çalışan Sony Notebook (Dizüstü) Bilgisayarlar

Başlatan Eren, 18 Nisan 2008 - 22:43:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Eren

Ubuntu ile uyumlu sorunsuz çalışan Sony markalı Notebook (Dizüstü) Bilgisayarların modellerini buraya yazabilirsiniz.

Ubuntu'ya özel olarak ürettiğiniz çözüm önerilerini de bu başlık altına yazabilirsiniz.

erenali

Ben Sony Vaio FZ21M türevli bir dizüstü almak istiyorum mesela bunun için ne dersiniz ?
Acaba Ubuntu ile sorun çıkarır mı?

komikimben

okuldaki aytek hocamin laptopu.

birgün derste "şuana kadar ubuntuda çok az sorunla karşılaştım ve çok şükür hepsini çözebilmiştim." demişti arkadaşın bir sorusu üzerine.

erenali

o zaman iç rahatlığıyla alıp kullanabiliriz.
Teşekkürler bilgi için.
;)

komikimben

bak aşağıdaki adreste bir çok bilgi var.

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=657006

burada oluşan sorunlar ve çözümleri nasıl hepsi yazılmış.
ama 6 gün sonra yeni ubuntu sürümü ile orada ki bir çok sorun otomatik olarak ortadan kalkacak zaten. yani umuyoruz  :P

erenali

Umarım 8.4 te sorun kalmaz dediğin gibi doğal olarakta kimse burada konu açmaz :D

komikimben

Sypro

Alıntı yapılan: erenali - 19 Nisan 2008 - 12:26:43
Umarım 8.4 te sorun kalmaz dediğin gibi doğal olarakta kimse burada konu açmaz :D
Alıntı yapılan: komikimben - 19 Nisan 2008 - 12:28:59
umarım kardeş. tek temennimiz.  :P

biz de tası tarağı toplar gideriz artık :)

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

heartsmagic

Hardy gelir, gider sonra Zorty gelir o da gider ama problem bitmez :)
Tas, tarak yerinde kalsın Sypro :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

PHoeniX

Sony Vaio VGN-FS315S Notebok um var.. Hardy ile sorunsuz çalışıyor... ekran kartının  Nvidia Go 6400 ilk olarak tanımadı fakat update ile kendisi otomatik yükledi ve çalışmaya başladı...notebook un tüm donanımını tanıyor...

ucanteneke

VGN-FZ11M ekran kartı ve webcam haricinde herşeyi tanıyor. Onları da ufak çalışmalarla yükleyebiliyorsunuz. Gayet sorunsuz ve stabil. Bu arada 8.04 64-bit kullanıyorum.

artena

Sony Vaio VGN TZ270N / B tam uyumlu şekilde çalışmaktadır. ( Her ne kadar bu model üretimden kalkmış olsa da belirteyim dedim :) )

Berker

Merhaba,

Sony Vaio VGN-FE690G model bir cihaza sahibim. Yarın bilgisayarıma format atmak istiyorum ve formatta Ubuntuya geçiş yapmak istiyorum. Sorun yaşama olasılığımı söylerseniz sevinirim.

bytan

Alıntı yapılan: Berker - 30 Mart 2009 - 01:58:36
Merhaba,

Sony Vaio VGN-FE690G model bir cihaza sahibim. Yarın bilgisayarıma format atmak istiyorum ve formatta Ubuntuya geçiş yapmak istiyorum. Sorun yaşama olasılığımı söylerseniz sevinirim.

Merhaba,

Makinanızı canlı cd ile açarak, donanımınızın ne kadarının tanındığını ve sorun olup olmadığını kurulum öncesi kendinizde kontrol edebilirsiniz. Daha ayrıntılı arama yapmak içinse, uçbirimi açarak lspci komutu ile tüm donanımı listeleyerek, çıkan sonuçlarla ilgili aramalar yaparak daha önce sorun yaşanıp yaşanmadığını ve olası çözüm yollarını görebilirsiniz.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

garafatma

Merhaba,

Bunu sizin deneyip buraya aktarmanız gerekiyor, bu başlığın amacı o çünkü ;)
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

ihtiyar said

Merhaba,

Ben de VGN-FE31H modelini kullanıyorum. Birkaç ufak tefek sorun dışında sorunla karşılaşmazsın diye düşünüyorum. Denemeye değer. ;) Harddiskinin bir bölümüne kurup denersin, sorunları aşarsan windows'u silersin. ;)

ramien

slm bende sony vaio vgn-sr165e kullaniyorum ve su anda 9.04 yuklu bomba gibi calisiyor gayet iyi 8.04 hata veriyordu ama 9.04 ile birlikte sorunlar halloldu gorunuse gore .

rob33n

FE41M modeli sorunsuz çalışıyor.
Xubuntu ile bazen problem çıkartabiliyor sadece.

umurcan

vgn-fw41et'de sorunsuz çalışıyor :D hatta şimdi denediğim üzere 10.04 de peynir programıyla kamera bile çalışıyor :D sabah sabah mutlu etti beni :D

akgngr

Bende Sony Vaio VGN-NS21M Modeli var ubuntu 10.04 kullanıyorum ve donanımlarımın hepsi sorunsuz çalışıyor gayet memnunum :) Bide şu apache2, php5, mysql ve phpmyadimin programlarını sorunusz çalıştırmasını becerebilsem daha güzel olacak :(

rojava

Sony Vaio VPCEB3Z1E (VPC-EB3Z1E/BQ) model dizüstü bilgisayarım var. Ubuntu 10.10 ile tüm fonksiyonları çalışıyor. Tek sorun herkesin bahsettiği ekran parlaklığının sadece paneldeki eklentiyle ayarlanabilmesi. Ekran kartı ATI olmasına rağmen depodaki (ve otomatik yüklenen) sürücüyle compiz dahil her şey sorunsuz. Kamerası, kart okuyucusu, ses, kulaklık çıkışı, mikrofon girişi falan da ek bir işlem yapmadan sorunsuz çalışıyor.

tab

henüz 1 ay oldu ve sorunsuz sıkıntısız harika çalışan bir bilgisayar sony en güzel serisinden bir tanesi

model: sony vaio VPCYB1S1E/S

ubuntu90

sony vaio vpceb1s1e almadan önce düşünün derim.
10.4 kurdum ses sorunu vardı alsayı güncelleyince düzeldi
10.10 da flgrx sorunu yaşıyorum ve forumdaki her şeyi uygulamama rağmen bilgisayar fanı deli gibi çalışıyor. >:(

Kadir Can

Torlak Qemâl

Alıntı yapılan: ubuntu90 - 08 Haziran 2011 - 11:32:35
sony vaio vpceb1s1e almadan önce düşünün derim.
10.4 kurdum ses sorunu vardı alsayı güncelleyince düzeldi
10.10 da flgrx sorunu yaşıyorum ve forumdaki her şeyi uygulamama rağmen bilgisayar fanı deli gibi çalışıyor. >:(

yazılmış vakti zamanında. Ancak 12.04 ile sorunların çok çok büyük bir kısmı aşılmış. Ben de aynı notebooku kullanıyorum hatta şu anda o bilgisayardan yazıyorum. Ama yinede daha iyi bilgisayarlar vardır, bilemem.
"Mülkiyet hırsızlıktır." Pierre-Joseph Proudhon
Timeo hominem unius libri.