[Çözüldü] Laptop Ekranını Kablo ile Tablete Yansıtma

Başlatan Rambo, 06 Ocak 2021 - 15:36:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Rambo

Merhaba. İnternette çok aradım ama bir türlü başaramadım. Bende 1 tane android 7.1 tablet var ve laptop ekranını kablo yardımıyla bu tablete yansıtmak istiyorum. Kablosuz bağlantı denedim ve yaptım ama kablo yardımıyla böyle bir bağlantı gerçekleştirebilir miyim? Windows ve Mac için bunu sağlayan uygulamalar varmış Ubuntu için de var mı veya wine kullanarak bu uygulamaları kullanabilir miyim?

Rambo

Rambo

Uzun bir arayıştan sonra bunu nasıl yapacağımı buldum yapmak isteyen başka biri olursa diye anlatıyorum
1- Linkteki dosyayı indirin ve klasöre çıkarın.https://drive.google.com/file/d/1-wShzexOCnENTx753j4h5hB2W47rni6f/view?usp=drivesdk Aslında orada yapmanız gereken her şey yazıyor ama ben bir de türkçe ve net bir şekilde anlatayım istedim.
2- Readme dosyasında yönerge ve indirmeniz gereken vnc ve adb-fastboot sürücüleri için verilmesi gereken komut var. Bu komutu kullanarak adb-fastboot sürücülerinisudo apt install adb android-tools-adb android-tools-fastboot ve vnc yi sudo apt install x11vnc kuralım.
3- Vnc de şifre oluşturmak için x11vnc -storepasswd komutunu kullanıp şifre yazalım ve doğrulayalım. Çıkan son soruda y yazıp enter la devam edelim.
4- Dosyaları zipten çıkarttığınız klasöre gelin ve uçbirimde aç ı seçin ve chmod  x vnc_virtual_display_linker.py ardından ./vnc_virtual_display_linker.py komutlarıyla uygulamayı terminal arayüzünde başlatın.
5- Android cihazı kabloyla bilgisayara bağlayıp geliştirici seçenekleri ve usb hata ayıklama seçeneğini açın.
6- Bilgisayarda boş bir terminal açıp adb devices komutunu verin ve tablette hata ayıklama yetkisi verin
7- Android cihaza vnc uygulamasını indirin
8- Şimdi uygulamanın açık olduğu terminale gidelim ve a ya basıp enter a basalım. Karşımıza Press ENTER to continue yazısı geliyorsa doğru yoldayız demektir. Tekrar enter a basalım. Son olarak bu sefer s ye ve ardından enter a basalım. Karşımıza gelen çıktıda Yıldızla oluşturulmuş satırın üstünde PORT= yazısı var mesela bu bende PORT=5900  Android cihazda vnc uygulamasını çalıştıralım ve yeni bağlantı oluşturalım. Adres olarak localhost:  yazdıktan sonra port un karşısında yazan sayıları yazmamız gerekiyor. Bu benim verdiğim örnek için localhost:5900 oluyor. Burayı doldurduktan sonra bağlan a basın (isterseniz bilgisayar adı kısmını da doldurabilirsiniz ama gerek yok) ve 3.adımda belirlediğimiz şifreyi yazarak onaylayalım.
Evet artık bilgisayarınızın ekranı internet bağlantısı olmadan tabletinize yansıyor güle güle kullanın. :)

[eklenti yönetici tarafından silindi]

alihan20

Ben bu işlemin tersini yapmak istiyorum.
Cep ekranım PC de görünsün.
Ne yapmalıyım?

Mi A1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Rambo

Alıntı yapılan: alihan20 - 19 Ocak 2021 - 13:52:17
Ben bu işlemin tersini yapmak istiyorum.
Cep ekranım PC de görünsün.
Ne yapmalıyım?

Mi A1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Scrcpy ya da scrcpy gui uygulamalarını kullanabilirsin