Kurulum Sonrası Boot Seçeneğinin Gelmemesi...

Başlatan ssakizli, 28 Aralık 2020 - 23:46:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ssakizli

Herkese merhabalar
Huawei Matebook D14 model laptop sahibiyim. 500GB tek SSD harddisk var üzerinde. AMD işlemcili bir laptop. Daha önceleri Linux maceram olmuştu fakat hayat koşturmacası sırasında vakit bulamadım. Yakın zamanda makinamı formatlarken(windows kurulumu sırasında) diskimi 400-100 olarak ayırdım. 100 olan kısmını Mint sürümünü kurdum. Sonrasında, diski, yine windows üzerinden formatladım ve Ubuntu 20.04 Lts sürümü kurdum ve şuan oradan yazıyorum. Fakat Mint yüklü kısmı formatladıktan sonra açılışta grup> şeklinde bir dos ekranıyla karşılaşıyordum. Boot ekranından Windows başlatıyordum. Fakat bu sırada diğer 100'lük kısma windows içerisinde kullanıyordum tabi. Ubuntu kurduktan sonra ise tam olarak olan şu ; hiç bir şeye basmazsam önce bir süre "15sn kadar" önce Huawei yazısı sonra altında Ubuntu yazısıyla Ubuntu açılıyor ya da boot menu tuşuyla(windows mavi ekranlı) , windows'u seçip başlatıyorum.
Talebim ise açılışta bana 2 işletim sistemi arasında seçim sunması, direk bu ekranın gelmesi. Bunu ne şekilde sağlayabilirim yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Saygılarımla

ssakizli

Wiki bölümündeki os-uninstaller ile komple kaldırdım. Konu kilitlenebilir ya da kapatılabilir. Teşekkürler.