[NASIL] Linux Mintte Ekran Çözünürülüğü Ve Konfigürasyonu Nasıl Yapılır ?

Başlatan dcanu, 25 Kasım 2020 - 12:15:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dcanu

Saygı değer arkdaşlar öncelikle herkese Merhabalar. Ben daha bundan 4 ay önce Linux mint kullanmaya başladım vga kablasonu taktım çift monitöre geçtim her şey sorunsuz bir şekilde çalışıyordu.
2 gün önce VGA bozuldu bende yenisini aldım taktım ama ne hikmetse monitörlerin her şeyi bozuldu. 2.Ekranım 1366x768 destekliyor ama EKRANLAR ksımında bu yok. Elle ekledim yeniden başaltınca
0 lanıyor. Startupa dosya oluşturdum ekledim bu seferde 1. Monitör bozuldu ve yine yeniden başlatınca resetleniyor. Ayrıca giriş ekranı hala düzelmiyor. Intel Kullanıyorum Onboard ekran kartı onu indireyim diyorum ama linux sayfasında zaten var yazıyor. Şaşırdım kaldım. Önceden kendi kendine ekranı konfigüre eden sistem şimdi yapmıyor. Bunun bir çözümü var mıdır. Ekran konfigürasyonu yapılır mı ? Yaşadığım sorunları sizlere fotoğraf şeklinde paylaşıyorum ve yardımlarınızı bekliyorum. PC her başladığında Ekran konfigürasyonu yapıyor gibi böyle değişik bir şeyler oluyor ve bir simge
gözüküyor " ekranın içinde cetvel " tarzı ama ben onu sistem içerisindende bulamıyorum.

[eklenti yönetici tarafından silindi]