[Çözüldü] Ubuntu kurulumda özel dosyalarımın silinmemesi için diski nasıl bölmeliyim?

Başlatan muzafferkarakan, 03 Kasım 2020 - 15:18:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

muzafferkarakan

Merhaba arkadaşlar muhtemelen forumda bu soru daha önce birçok kişi tarafından sorulmuştur ama ben cevap bulamadım. Biliyorsunuz Windows'ta diski ikiye böler (C ve D) C diskine sistemimizi kurardık ve özel dosyalarımızı da D diskine atardık. Böylelikle C diskine format atmak gerekirse D diskindeki verilerimiz bundan etkilenmezdi. Ubuntu'da bu işi yapmak için diskimi nasıl bölümlendirmeliyim. Ubuntu'yu tekrar kurduğumda özel dosyalarımın bundan etkilenmemesini istiyorum. Özel dosyalarımın etkilenmemesi için Ubuntu'yu tekrar nasıl kurmalıyım veya disk bölümleme işlemlerim nasıl olmalı?

syagdiran

Ubuntu'da da diski 1- / kök dinizi, 2- Home dizini 3- Takas alanı şeklinde böleceksiniz. Kök dizini windowstaki c diski, Home dizini de D diski oluyor. Takas alanını ise eksta ram gibi düşünebilirsiniz. Ubuntu ya da her hangi bir linux dağılımı kurarken sadece kök dizinini biçimlendireceksiniz. Home dizinini sadece Home dizini olarak bağlayacaksınız. Böylece hiç bir veriniz kaybolmayacaktır. Ben yıllardır bu şekilde kullanıyorum.

muzafferkarakan

[mention=654760]@syagdiran[/mention]Tesekkur ederim hocam. Ornegin terminalde masaustune gelip pwd komutuyla baktigim zaman /home/ubuntu/Masaüstü olarak gorunuyor. Yani masaustum de Home dizinine bagli. Bu durumda ben masaustunde belgelerimi saklasam 90GB yer ayirdigim home baglanma noktasina dokunmadan ubuntuyu tekrar kursam belgelerim yine masaustunde beni bekliyor olacak dogrumu anladim?

tefoski

Güvenli " home " dizini
( işletim sistemi ikinci kez yüklendiğinde kullanıcı ayarları korunur )
Bilgisayar sabit disk' inin 3 e ayrılması
Sabit disk' in biçimlenmesi,  Linux Pardus Kurumsal, Gnome masaüstü yönetiminde.
isteğinize uygun disk yapılandırmasına bir örnek ; https://www.youtube.com/watch?v=s_atmukxmug&feature=emb_logo
BirDost

muzafferkarakan