Toshiba Notebook (Dizüstü) Bilgisayar Tavsiyeleri

Başlatan Eren, 18 Nisan 2008 - 22:41:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Eren

Toshiba Notebook (Dizüstü) Bilgisayar tavsiyelerinizi bu başlık altına yazabilirsiniz.

slayerbadcat

Satellite u 300 13m benim pc. Ubuntu 8.04 kurdum. Gerçi buna gelene kadar mandriva ve pc linux os denedim. Linux os de wireless inat etti çalışmadı. Sonunda ubuntuyu kurunca çok mutlu oldum. Çünkü mouse scrollum bile çalıştı. Tüm multimedia tuşları da dahil. Kart okuyucu da aynı şekilde sadece bluetooth çalışmadı onunla da uğraşmadım zaten. Buna şükür. Şu an tek sorunum bazen compiz saçmalıyor. Pencere çakılı kalıyor. O da dert değil. Sanırım ekran kartından o da. Bu güne kadar 5 aydır linux sürümleriyle boğuştum. Sonunda sistemimi buldum. Bu pcye en iyi giden Ubuntu 8.04. Hoşçakalın.

Eren

Kubuntu gitmiyor ama, KDE ile anlaşamıyorlar.

silent_control

toshiba notebook wireless olarak atheros firması ile birlikte geldiğinde,ndiswrapper tamamiyle işlevsiz kalıyor. çünki toshiba linux ile uyum sağlamıyor,bi de buna amd işlemciyi koyarsanız bayağı sıkıntı çıkartıyor.ben toshiba satellite serisi laptopum'la hala wireless olayında uyumsuzlukla uğraşıyorum.linux sevenlerin toshiba'ya yaklaşmamasını tavsiye ederim ben.ben bir daha toshiba laptop almıcam bu yüzden.

Eren

cebuntu

Merhaba
Yaklaşık 2 yıldır Satellite M70 192 modeli kullaniyorum
CPU:M750 sonoma 2.0 Ghz
RAM:1024 (arttırdım)  orjinali 512
60 GB HDD (200'e filan çıkartmaya düşünüyorum) 
Ekran 256 Mb bağımsız ATI Radeoan Mobility  X700
Monitor HDtogo  15"
Zaten zamanında ekran kartı ve monitör HD olması yüzünden 1699 + kdv $ saydım makineye
Valla ne diyim 6.06 da ekran kartı sorunu yaşadım ama daha sonra 7.01 den sonra herhangi bir problem yaşamadım
şu anda 8.04 LTS var öttürio öyle wireles filan hiç herhangi bir problem ile karşılaşmadım, uzun yıllar daha kullanırım diye düşüniyorum.
Valla Linux amacı ile Dizüstü alacak rakadaşlara tek bir tavsiem olacak, tabii bu benim şahsi görüşüm, ne alırsalar alsınlar ama ATI ekran kartlarından kaçınsınlar Gforce lerde Linux çok çok daha iyi çalışıyo...........
Bu makinede Fedora, Mandriva, Gentoo gibi diğer sürümler de denedim, fena değil çalışıyo ama UBUNTUNUN yerini hiç biri alamadı yani,
geçenlerde Ubuntu UE Ultimate Edition denedim ama compiz de problem yaşadım o yüzden hemen 8.04 döndüm yine, gerçi  EU da super yapmışlar masaüstünde çalıştırıyom uçuyo valla ne diyebilirim ki.........

HERKESE BOL SORUNSUZ LINIX'LU GÜNLER ........

oytun5555

Bendede var bir Toshiba fakat Ağ kartı ile ilgili problem yaşamıştım o nedenle intel yongalı onboard wireless'i olanları tavsiye etmiyorum.
Ağ kartını tanıtmak tabi için ayrı bir çaba sergiledim.

mbt28

Şu anki toshiba modellerinin linux desteği hakkında ne düşünüyorsunuz.

Eren

Alıntı yapılan: mbt28 - 13 Eylül 2008 - 17:15:23
Şu anki toshiba modellerinin linux desteği hakkında ne düşünüyorsunuz.

Tavsiye etmiyorum. Bende kıydım paraya güzel bir makine aldım ama Ubuntu performansından hiç memnun değilim.

mbt28

Peki fiyat performans olarak hangi marka modelleri tavsiye edebilirsiniz? Şu yeni nesil santa rosa ve N standardı kablosuz bağlantılı olanlardan?

Bir dizüstü alacağım üniversite açılıyor karar veremedim.

Eren

Alıntı yapılan: mbt28 - 13 Eylül 2008 - 20:42:40
Peki fiyat performans olarak hangi marka modelleri tavsiye edebilirsiniz? Şu yeni nesil santa rosa ve N standardı kablosuz bağlantılı olanlardan?

Bir dizüstü alacağım üniversite açılıyor karar veremedim.

Packertd Bell ya da Dell alın derim, hem ekonomikler hemde Linux sistemleri ile uyumlular.

komikimben

Toshiba Satellite A305-S6858 kullanıyorum.

Sadece başlangıçta kurulum için ethernet kartı kapatıp, kurulum yaptıktan sonra düzgün çalışıyor.

Güncellemleri yaptıktan sonra ethernet kartı tekrar aktif hale getirilebilir.

Makinayı tüm dünya insanlarına tavsiye edebilirim. Hakikaten yok böyle bir şey. :)

slayerbadcat

Alıntı yapılan: Eren - 25 Mayıs 2008 - 03:13:26
Kubuntu gitmiyor ama, KDE ile anlaşamıyorlar.

bence bunda sorun yeni kde nin kendısı.gorsellik adına iyice ağırlaşmış. ama tuhaf olan eski sürüme göre değiştirilebilirliği azalmış. bu yuzden gnome dan vazgecmem. bide herkes toshibalardaki ağ sorundan bashsetmiş. sanırım benım şansımdan hic bi driver kurmadan hatta live cd de bile lan ve wireless sorunsuz çalıştı. şuan ubuntu 8.10 x64 kullanıorm ve cok memnunum.

toshiba u300 13m

extremebrutal

Ben de Toshiba laptop kullanıcısıyım (3 yılı geçti) ve hiç bir Linux dağıtımında ağ sorunu veyahut herhangi bir sorun yaşamadım. Kullandığım model Toshiba Satellite L10-194. Gerçi çok eski bir model ama sorunsuz..

atomkarinca

Alıntı yapılan: alpasya - 08 Mart 2009 - 18:33:03
   Benim de Toshiba Satellite A100-490'ım var. Bende ubuntu sorunsuz çalışıyor. Hata ubuntu'yu ilk yüklediğimde sorunsuz wirrlesim bağlandı. Direk internettim vardı.

Bende sadece özel düğmeler çalışmıyor. Yani; oynat, ileri sar, geri sar, stop, direk internette bağlanma düğmeleri. Bir bileniniz varsa nasıl onlarıda kulanacağımı yardım ederseniz sevinirim.

Bu düğmeler için xbindkeys yazılımını kullanabilirsiniz. Xbindkeys_config yazılımıyla da tuşlara görsel olarak görevler atayabilirsiniz.

heartsmagic

Alıntı yapılan: alpasya - 08 Mart 2009 - 21:57:06
   Yardım edecek bir arkadaş yok mu?

@alpasya her sorundan sonra "yardım edecek biri yok mu?" diye sormana gerek yok. Eğer bilen varsa ve de vakti varsa yardım edecektir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

XRumer

Toshiba Satellite L10-102 kullanıyorum, biraz eski ve düşük kapasiteli bir bilgisayar (750 mb ram, düşük kapasiteli bir işlemci, 40 gb sabitdisk, 1024x756 çözünürlüğe kadar destek veren intel ekran kartı, cd ve dvd okuyan ama sadece cd yazan bir disk sürücü, kamera yok) kullanıyorum. Wireless de dahil olmak üzere donanımlarımı sorunsuz tanıyor. Sadece yan tarafta koccaman bir kart okuyucu var, onu tanıyor mu bilmiyorum ama bildiğim bir şeyt varsa bu tür kartları zaten piyasada bulmak pek zor ve gereksiz.

Jaxx

Bir daha ki seneye dizüstü bilgisayarımı yenilicem. O zamana kadar tabiki çok bilgisayar çıkar fakat şimdiden merak ve bilgi almak amacıyla soruyorum. Mac bilgisayarlar ve Toshiba arasında gidip geliyorum. Mac alırsam Ubuntu kurmam o yüzden Mac bilgisayar yerine Toshiba almak istiyorum.

2 işletim sistemi kurabileceğim,işlemcisi iyi, ekran kartı iyi ortalama 2.000-2.500 Tl arasında bir dizüstü bilgisayar arıyorum.
Oyun oynamıyorum. Sadece işletim sistemi, kendi kişisel dosyalarım ve programlama kullanabiliceim bana sorun çıkartmıyacak bir bilgisayar arıyorum.. Bilgisayar önerebilicek biri varmı?

heartsmagic

İsteklerin uç noktalarda olmadığı için beğendiğin herhangi bir bilgisayarı alabilirsin diyebiliriz sana. Almadan önceyse üzerindeki donanımları biraz araştırıp bizim tarafta ne kadar sorun yaşarsın diye bakınmanı tavsiye ederim.

İki işletim sistemi kurmak hiç sorun olmaz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Jaxx

Anladım. Teşekkürler. Şuanda Toshiba kullanıyorum. Fakat küçük minibooklardan. Taşınabilirliği kolay olduğu için almıştım. Pek iyi bir makine deil. Oyun oynayan biride değilim. Sadece dediğim gibi. Universiteye gittiğimiz zaman elimizde iyi bir makine olsun :)
Tekrar teşekkürler.

qolt45

Bende de bir a300d-214 marka toshiba laptop var.sansıma beni hic yolda birakmadi bir kere bile.o kadar zorlamama ragmen tık yok hatta kasa o kadar saglamki abartmıyorum yere dustu sadece yan tarafta minicik bir catlak olustu o da goze carpmıyor.(tabi boyle dedim diye yere atıp test etmeyin :) ) .  Ama sunu ogrendim toshiba alındıgında tercihen amd islemcili olanlardan uzak durun cunku gercekten ısınıyor.ama ısınması bir sorun degil kesinlikle yani ısındı diye bilgisayarım bir kere bile kapanmadı o da var.Ama intel islemcili toshiba laptopları tercih edin.Bu arada ubuntu ve bactrack surumlerinin herhangi birinde driver sorunuyla karsılasmadım bunu da belirteyim belki lazım olur

ubucin

Bir kaç yıldır Toshiba Satellit L300 kullanıyorum. Her türlü linux dağıtımı ile süper çalışıyor. Şu anda Lubuntu ile çalışıyor. Sıfır sorun !

zaferozgur

toshiba NB100 netbook ubuntu 11.10 kurulu hiç bir sorun yok, ekran küpü,sallanan pencereler falan hepsini sorunsuz kullanıyorum.
atom işlemci 1,6 ghz
1 gb ram

Samet_Yüce

8 saatlik bir yedeklemeden sonra ubuntu kurdum ve tanımaya çalışıyorum herhangi bir sorun yaratmadı, aksine windowstan kaçışım zaferle sonuçlandı diyebilirim..
Toshiba Satellite L675-10Z kullanıyorum
İntel İ5 2.4x4 + Turbo Boost ile 2.66 Ghz
Ati Mobility Radeon HD5650 1GB 128BİT
4 GB Ram 1066mhz
640 gb 5400 RPM HDD "8 saatlik yedeklemenin sorumlusu :D"
ilk gözüme çarpan driver,yazılım yada güncelleştirmeler olsun kullanıcıya herhangi bir müdahale gerektirmiyor  bu sayede herhangi bir hata vs yol açmıyor
kopyalama,taşıma gibi işlerdeki zaman ayarını tutturuyor ne gösteriyorsa o zırt pırt değişmiyor
bütün dil seçenekleri içinde mevcut olduğunu gördüğümde çok sevindim ayriyeten indirmek gerekmiyor.
şimdiye kadar keşfettiklerim bu kadar ve tabi driver sorunuda yaşamadım kendisi gördü indirdi ve kurdu.
şu anda keşif dönemindeyim ve sorun denen bir şey yok..
Belki bir parça tuhafım..

if

Geri bildirim için teşekkür ederim @Samet_Yüce. Aslında lspci çıktısı daha makbul olurdu özellikleri yazmaktan.