Bozuk sektör taraması problemi

Başlatan dexter, 21 Eylül 2020 - 17:43:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dexter

Merhaba,
Toshiba 2TB harici hdd'de bozuk sektör taraması yaptırdım ve bulduğu bozuk sektörleri bir dosyaya yazdırdım. Tarama bittikten sonra fsck -l komutu ile bu dosyayı hh'ye işletmek istedim ama hata verdi. Bu hataya dair internette bir çözüm bulamadım. Hatanın ve hdd'nin fdisk -l çıktısının ekran görüntüleri ekte. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

[eklenti yönetici tarafından silindi]

if

@dexter, fsck komutu için kullandığınız -l seçeneğinden sonra diske ait bir bölümü girmelisiniz. Gördüğüm kadarıyla bu disk tek bir bölümden oluşmakta. O yüzden komutunuz:

fsck -l badblocks.txt /dev/sdc1

olmalı.

dexter

Alıntı yapılan: if - 23 Eylül 2020 - 10:18:27
@dexter, fsck komutu için kullandığınız -l seçeneğinden sonra diske ait bir bölümü girmelisiniz. Gördüğüm kadarıyla bu disk tek bir bölümden oluşmakta. O yüzden komutunuz:

fsck -l badblocks.txt /dev/sdc1

olmalı.

Onuda denedim ama aynı sonucu aldım. Fakat internetteki başka bir öneriyi denedim. Yanlız işe yaradımı emin değilim. Ekran görüntüsünü ekte. Sizce işe yaramış mı? Çünkü oldu veya olmadı diye bir sonuç vermedi.

dexter

012rev3

yazdırma yapacağınız hard disk'in şu an kullanımda olduğu uyarısını veriyor, bu yüzden [e2fsck] süreci durdurmuş.

"/dev/sdc1" işlem yaptığınız anda bağlı(mount) edilmiş miydi?

Öneri olarak söyleyebileceğim, bu işlemi yaparken canlı cd/dvd kullanmanız.
"Her şey mümkün olduğunca basitleştirilmeli ancak sıradanlaştırılmamalıdır." Albert Einstein

dexter

Alıntı yapılan: 012rev3 - 25 Eylül 2020 - 12:05:51
yazdırma yapacağınız hard disk'in şu an kullanımda olduğu uyarısını veriyor, bu yüzden [e2fsck] süreci durdurmuş.

"/dev/sdc1" işlem yaptığınız anda bağlı(mount) edilmiş miydi?

Öneri olarak söyleyebileceğim, bu işlemi yaparken canlı cd/dvd kullanmanız.

Onuda denedim ve aynı sonucu aldım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Eylül 2020 - 00:23:20

Bir deneme yaptım ama işe yaradı mı emin değilim.

sudo fsck -t ntfs -l < /home/osman/scan_result/badsectors.txt /dev/sdc

yazdım.aldığım sonuç:

fsck from util-linux  2.31.1 şeklinde.

Şimdi yaptığım işlem onaylanmış mı oluyor yoksa hiçbir işe yaramamış oluyor? Yani ben bozuk sektörleri hdd'ye tanıtmış oluyor muyum? Ekran görüntüsü de ekte.

dexter

Yardımıma koşacak bir hayırsever bekliyorum  ;D

if

@dexter, fsck için -l seçeneğini yanlış kullanıyorsunuz.
Alıntı Yap
       -l     Create an exclusive flock(2) lock file (/run/fsck/<diskname>.lock)  for  whole-disk
              device.   This  option  can be used with one device only (this means that -A and -l
              are mutually exclusive).  This option is recommended when  more  fsck(8)  instances
              are  executed  in  the  same  time.   The  option is ignored when used for multiple
              devices or for non-rotating disks.  fsck does  not  lock  underlying  devices  when
              executed to check stacked devices (e.g. MD or DM) – this feature is not implemented
              yet.

Bunu[1] deneyin.

[1] https://wiki.archlinux.org/index.php/Badblocks