usb tethering sorunu

Başlatan darkinzen, 14 Eylül 2020 - 18:11:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

darkinzen

merhaba. yeniyim daha yanlış başlığa açtıysam üzgünüm.
linux mint 18 de usb tethering sorunu yaşıyorum. telefon mi 6. ama internet olarak görmüyor telefonu. çözümü bilen birisi yazabilir mi rica etsem

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mimiksiz

usb tethering açtıktan sonra ifconfig komutu ile ağ arayüz adını bulup sudo dhclient ağİsmi deneyin.

darkinzen

Alıntı yapılan: mimiksiz - 14 Eylül 2020 - 18:20:55
usb tethering açtıktan sonra ifconfig komutu ile ağ arayüz adını bulup sudo dhclient ağİsmi deneyin.
peki ağismi yazan kısma ne yazmam gerekli

mimiksiz

ifconfig komutu ile bağlantı sonrası ortaya çıkan ağ adını yazın. Örn:enp8s0

darkinzen

Alıntı yapılan: mimiksiz - 14 Eylül 2020 - 18:23:37
denedim. şu an bi kaç dakika sonra ağa bağlanıldı diyor. ama şu anda da pc den internete girmiyor[emoji28][emoji23]

ampirist

Alıntı yapılan: darkinzen - 14 Eylül 2020 - 19:21:06
denedim. şu an bi kaç dakika sonra ağa bağlanıldı diyor. ama şu anda da pc den internete girmiyor[emoji28][emoji23]

kabloyu takınca  telefonda çıkan seçeneklere bak.
şarj etmek,dosya aktarmak fotoğraf aktarmak,chazı midi olarak kullanmak vb seçeneklerden dosya aktarmayı seç.

darkinzen

Alıntı yapılan: ampirist - 14 Eylül 2020 - 21:18:07
Alıntı yapılan: darkinzen - 14 Eylül 2020 - 19:21:06

kabloyu takınca  telefonda çıkan seçeneklere bak.
şarj etmek,dosya aktarmak fotoğraf aktarmak,chazı midi olarak kullanmak vb seçeneklerden dosya aktarmayı seç.
denediğimde şu şekilde 2 3 dakika bekliyor. daha sonrasında ise ağa bağlanıldı diyor fakat chrome a girdiğimde denemek için herhangi bir siteye giriş yapmıyor. direk internet bağlantısı yok şeklinde. son dediğini denedim. ama veri aktarımını açtığımda usb tethering devre dışı kalıyor otomatik men. ya da usb tethering i açtığımda dosya aktarımı vs. internetten araştırdığımda da pek bir şey bulamadım bununla ilgili l. resim biraz kalitesiz özür dilerim o konuda

darkinzen

biraz zor oldu uğraştırdı ama sorunu halledebildim sonunda. başka biri herhangi bir şey yaşarsa bu konularda sorunu çözdüğüm videonun linkini buraya bırakıyorum https://youtu.be/lhYcc2EEZ-Y