İnternet Hızım Çok Düşük

Başlatan Ahmet Eren, 16 Ağustos 2020 - 22:28:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ahmet Eren

Başlıktaki gibi internetten biraz uzaklaştığımda hız açısından çok büyük bir fark oluyor. Örneğin kendi odamda sadece 3 megabit hız alırken yanımdaki odada (modeme daha yakın) 40 megabite kadar çıkıyor bu benim ağ kartımla mı ilgili yoksa linux ile mi bilmiyorum. Bu konularda daha yeniyim o yüzden hangi komutların çıktısını yazmam gerektiğini bilmiyorum ama ağ kartım intel wifi link 5100

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Ağustos 2020 - 13:30:09

Hiç Yazan Yok mu  :-\

ampirist

Alıntı yapılan: Ahmet Eren - 16 Ağustos 2020 - 22:28:29
Başlıktaki gibi internetten biraz uzaklaştığımda hız açısından çok büyük bir fark oluyor. Örneğin kendi odamda sadece 3 megabit hız alırken yanımdaki odada (modeme daha yakın) 40 megabite kadar çıkıyor bu benim ağ kartımla mı ilgili yoksa linux ile mi bilmiyorum. Bu konularda daha yeniyim o yüzden hangi komutların çıktısını yazmam gerektiğini bilmiyorum ama ağ kartım intel wifi link 5100

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Ağustos 2020 - 13:30:09

Hiç Yazan Yok mu  :-\
sudo iwconfig  komutunu çalıştır.
çıkan listede wifi bağlantısının tx-power yanındaki rakama bak.Düşük ise uzaktan bağlanamazsın.
sudo iwconfig  --help  komutu ile nasıl değiştirileceğini öğrenebilirsin.
sudo iwconfig wlan1 txpower auto  yazarsan otomatik olur güç ayarı.wlan1 yerine çıkan listedeki wifi adını yazacaksın.
sudo iwconfig wlan1 txpower 100dBm  dene birde.bazı wifi kartları güç ayarını deteklemiyor.