hangisini(xubuntu-lubuntu) kurmalıyım ?

Başlatan Gesko, 15 Ağustos 2020 - 22:57:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gesko

Merhaba arkadaşlar ;
Laptop'uma ubuntu kurmak istiyorum.
Laptop'u kullanma amacım ;internet video haber vs , python kod yazmak bunun dışında başka da bir işlem yapmıyorum.

Bilgisayarımda şuanda windows 10 kurulu inanılmaz yavaş çalışıyor. Youtube'den videolar zor açılıyor vs. Bende buna ubuntu kurmaya karar verdim.

En düşük olan hangisi kurmalıyım arkadaşlar ? Xubuntu mu yoksa lubuntu mu ?Laptopta yaptığım işlemleri yazdım.

Cevaplarsanız sevinirim.

Sistem Üreticisi Dell Inc.
Sistem Modeli Inspiron N5110
İşlemci Intel(R) Core(TM) i5-2450M CPU @ 2.50GHz, 2501 Mhz, 2 Çekirdek, 4 Mantıksal İşlemci
BIOS Sürümü/Tarihi Dell Inc. A11, 3.08.2012
SMBIOS Sürümü 2.6
BIOS Modu Eski
Temel Kart Üreticisi Dell Inc.
Yüklü Fiziksel Bellek (RAM) 8,00 GB
"Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin.''

M.Kemal ATATÜRK

illedelinux

GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

Gesko

Alıntı yapılan: illedelinux - 16 Ağustos 2020 - 00:25:22
Senin bilgisayara MX Linux iyi gider.
https://netix.dl.sourceforge.net/project/mx-linux/Final/MX-19.2_x64.iso 
Cevabınız için teşekkür ederim.  Ben xubuntu yada lubuntu kırmak istiyordum. Bu ikisi ağır mı gelir?
"Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin.''

M.Kemal ATATÜRK

ampirist

Alıntı yapılan: Gesko - 16 Ağustos 2020 - 09:17:16
Alıntı yapılan: illedelinux - 16 Ağustos 2020 - 00:25:22
Senin bilgisayara MX Linux iyi gider.
https://netix.dl.sourceforge.net/project/mx-linux/Final/MX-19.2_x64.iso 
Cevabınız için teşekkür ederim.  Ben xubuntu yada lubuntu kırmak istiyordum. Bu ikisi ağır mı gelir?
18.04.5 Bionic Beaver LTS (LXDE) kur.
2023  nisan ayına kadar desteği var.
boşta iken 198 mb ram harcıyor.

lxqt hiç sevmiyorum.birde ubuntunun snapı dayatması çok kötü.diskte aşırı yer kaplıyor.

debian buster xfce 250 mb ram harcıyor.

illedelinux

Alıntı YapCevabınız için teşekkür ederim.  Ben xubuntu yada lubuntu kırmak istiyordum. Bu ikisi ağır mı gelir?   

Ubuntu tabanlı dağıtımların son sürümlerinde bazı şeylerden uğraşmak gerekebiliyor, o yüzden MX Linux önerdim.
Ayrıca senin bilgisayar bütün dağıtımlarda rahat çalışır, Ubuntu'nun Gnome'ye geçmeden önceki temel prensibine uygun geliştirilen POP OS dağıtımını da öneririm.
https://distrowatch.com/table.php?distribution=popos   
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

Ahmet Eren

Ben görünüm açısından linux lite öneririm

darkinzen

bence lubuntu kur gitsin. sadece bazen kernel panic hatası alıyorum o da benim pc baya eski olduğu için. ama hem arayüz olarak hem de hız ram tüketmeme vs xfce den iyidir

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tasy

Ben xubuntu öneririm. Bilgisayarın o kadarda eski değil bence xubuntu için. Eğer yok ise ssd takabilirsin. Baya bir fark göreceksindir. Hatta ssd'den sonra direk ubuntu bile deneyebilirsin. Gnome 3 daha kullanışlı geliyor bana. Tercih meselesi tabi.