Grub ekranında yön tuşları

Başlatan idil, 02 Ağustos 2020 - 10:35:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

idil

Merhaba arkadaşlar,
Benzer konulu sorulari gordum ancak onlarda yon tuslarinin tamamen islevsel hale gelmesi soz konusuydu. Su an bilgisayarimda ubuntu ve windows yuklu ve bugune kadar sıkıntısız çalışıyordu. Ancak su an grub ekraninda asagi yon tusuna basinca en alta yukariya basinca en uste geliyor. Bu yuzden windowsu secemiyorum. Bios ekraninda da yon tuslari tamamen calismiyor. Sorun neden kaynaklanmis olabilir, nasil cozebilirim? Cok tesekkur ederim simdiden.

hwpplayer1

Alıntı yapılan: idil - 02 Ağustos 2020 - 10:35:54
Merhaba arkadaşlar,
Benzer konulu sorulari gordum ancak onlarda yon tuslarinin tamamen islevsel hale gelmesi soz konusuydu. Su an bilgisayarimda ubuntu ve windows yuklu ve bugune kadar sıkıntısız çalışıyordu. Ancak su an grub ekraninda asagi yon tusuna basinca en alta yukariya basinca en uste geliyor. Bu yuzden windowsu secemiyorum. Bios ekraninda da yon tuslari tamamen calismiyor. Sorun neden kaynaklanmis olabilir, nasil cozebilirim? Cok tesekkur ederim simdiden.

BIOS bölümündeyken yön tuşlarının davranışlarının nasıl olduğu hakkında daha detaylı bilgi vermenizi rica ediyorum. Sonrasında eğer BIOS'ta kontrol sağlanabiliyorsa canlı Ubuntu ile GRUB'u tekrar düşünmemiz mümkün olabilir.

Forum yöneticilerini de bekleyerek hareket etmekte fayda var. Ben sadece önerimi sunuyorum.

Teşekkürler, iyi çalışmalar...
özgür yazılım , özgür donanım , özgür toplum

idil

Çok teşekkür ederim görüşleriniz için. Bios ekraninda yon tuslari calismiyor, saga sola yukariya asagiya basinca hicbir sey degismiyor. Esc yapip exite gelince yukari yon tusuna basinca en yukari asagiya basinca en asagi gidiyor grub ekraninda olan gibi. Ayrica burada benzer bir sekilde sag yon tusuna basinca en asagi sola basinca en yukari gidiyor

hwpplayer1

Alıntı yapılan: idil - 02 Ağustos 2020 - 10:50:34
Çok teşekkür ederim görüşleriniz için. Bios ekraninda yon tuslari calismiyor, saga sola yukariya asagiya basinca hicbir sey degismiyor. Esc yapip exite gelince yukari yon tusuna basinca en yukari asagiya basinca en asagi gidiyor grub ekraninda olan gibi. Ayrica burada benzer bir sekilde sag yon tusuna basinca en asagi sola basinca en yukari gidiyor

Pratik çözüm olarak acaba klavyenizde sorun var mı kontrol etmek açısından bakacağımız ilk çözüm adımı, farklı bir klavyeyle deneyebilir misiniz ?

Teşekkürler, iyi çalışmalar...

idil

Baska klavyem yok maalesef ancak ubuntuya girip yon tuslarini denedim ve orada da duzgun calismadigini gordum. Klavye ayarlarimla ilgili bir sey sanirim. Ama dun gece kapatirken boyle bir sıkıntı yoktu nasil oldu hic anlamadim.

hwpplayer1

Alıntı yapılan: idil - 02 Ağustos 2020 - 11:03:34
Baska klavyem yok maalesef ancak ubuntuya girip yon tuslarini denedim ve orada da duzgun calismadigini gordum. Klavye ayarlarimla ilgili bir sey sanirim. Ama dun gece kapatirken boyle bir sıkıntı yoktu nasil oldu hic anlamadim.

Bu aşamada sizden ricam forum'daki daha deneyimli arkadaşlarımızdan ve forum yöneticilerinden gelecek bilgiyi beklemenizdir. Ben genel aklıma gelen ilk çözüm adımını aktardım.

Teşekkürler, sorununuzun en kısa sürede çözülmesini bekleyeceğim, ve yine konuyu takip ediyorum. İyi çalışmalar...

idil

Cok tesekkur ederim, iyi calismalar dilerim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Ağustos 2020 - 12:12:03

Az once tekrar denedim ve ilginc bir sekilde yon tuslari calismaya basladi. Sorunum cozuldu cok tesekkurler