Ubuntu ile uyumlu sorunsuz çalışan HP Notebook (Dizüstü) Bilgisayarlar

Başlatan Eren, 18 Nisan 2008 - 22:39:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sdincsoy

compaq presario v6000
ubuntu 8.04 hardy heron
ubuntu 8.10 intrepid
tüm donanımlar sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

xwes

HP PAVILION DV5-1260ET NG302EA

Bugun aldim bilgisayari. Bilgisayari teslim alir almaz içindeki winzortu silip komple ubuntu 8.10 Intrepid Ibex kurdum.

*Kamera surucu kurmaksizin sorunsuz çalişiyor
*wireless surucu kurmadan sorunsuz çalişiyor
*Bluetooth surucu filan kurmaksizin sorunsuz çalişiyor
*Ekran kart iki tiklama ile surucusu kuruldujtan sonra sorunsuz çalişiyor.

Geriye iki şey kaldi, uzaktan kumandasi ve parmak izi okuyucusu. Parmak izi meselesi gereksiz de bu kumandayi çaliştirabilir miyim araştiracagim. Sonuç alirsam buraya yazarim.

erginemr

Yeni bilgisayarınız hayırlı olsun @xwes. Güzel günlerde kullanın.

xwes

heartsmagic

Hayırlı olsun @xwes.
Kumanda kullanacağın uygulamadaki kızılötesi desteğini göre değişebilir. Bilmem acaba mplayer harici hangi oynatıcımızda bu destek var? Kaldı ki depolardaki mplayer'da bile yanlış bilmiyorsam bu özellik olmadan paketleme yapılıyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

xwes

@heartsmagic Teşekkur ederim.
Bugun ben de "lirc" diye bir uygulama kurdum depodan. Artik kumandam da çalişiyor ama tam degil. Yani sesi azaltip arttirabiliyorum, mute yapabiliyorum, filmi ileri geri alabiliyor ve bilgisayari kapatabiliyorum ama filmi durdurup-başlatamiyorum. Lirc ile ilgili biraz araştirma yaptim ama biraz meşakatli geldi. Belki daha sonra sakin kafayla bir el atarim meseleye.

heartsmagic

İtiraf edeyim şu Linux üzerinde uğraşmaya başlayıp da her defasında vaz geçtiğim nadir meselelerden biridir iirc :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

xwes

onuryanar

merhabalar hocam;

1260et aldığınızı öğrendim forumdan.
Ben de aynı bilgisayarı aldım bir hafta kadar önce ama bir virüsten kaynaklanan bir şekilde recovery yi kaybettim ubuntu kurayım derken.

İşin kötüsü bir recovery cd si yaratmamıştım.

Sizi görünce sormak istedim.

Acaba recovery cd nizi benimle paylaşabilir misiniz.

teşekkürler

yanaronur@hotmail.com

xwes

Durun bir bakayim eger atmadiysam veririm. Bilgisayar elime geçtikten ve açildiktan 5 dakika sonra bastim formati sadece ubuntu kurdum. Windows CDsini cidden ne yaptim hatirlamiyorum. Eve gidince ararim. Ama bir saniye, oyle bir recovery CD verilmiyor ve biz kendimiz mi bir tane yapiyoruz? Eger oyleyse malesef ben oyle bir Cd yapmadim.

mistrafantastic

hp compaq 6715s amd işlemci( turon 64 x 2 ) ati x1250 ekran kartı. sorunsuz. açılma süresi 68.4 saniye. wireless ekran kartı sorunsuz olarak çalıştı.  :D
winston soft
djarum black (mobile) 

jacobs monarch nescafe 3 in 1 (mobile)  iletişim: [email]mistrafantastic@gmail.com[/email]

garafatma

Alıntı yapılan: xwes - 21 Şubat 2009 - 13:24:47
Durun bir bakayim eger atmadiysam veririm. Bilgisayar elime geçtikten ve açildiktan 5 dakika sonra bastim formati sadece ubuntu kurdum. Windows CDsini cidden ne yaptim hatirlamiyorum. Eve gidince ararim. Ama bir saniye, oyle bir recovery CD verilmiyor ve biz kendimiz mi bir tane yapiyoruz? Eger oyleyse * maalesef ben oyle bir Cd yapmadim.

Geneşde verilmiyor aslında ama internet sitesinde belki vardır
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

xwes

fuko88

HP 550 NA951EA Bu gün elime ulaştı. Free dos olarak geliyor. Ubuntu 9.04 ile 15 dk.da kurulum bitti. 25 sn açılış süresi var. Şu ana kadar tespit edilen bir sorun yok. wireless çalışıyor.

NuCLeuS

HP Pavilion dv4254EA marka notebook'um var. 3-4 sene önce almıştım.
Ubuntu 8.10 ve 9.04 kurulu. İkisinde de bir problem yaşamadım. Sürücü filan kurma gereksinimi yok.

mistrafantastic

hp 6715s ubuntu 9.04 ve ubuntu 9.10 beta ile tam uyumlu çalışıyor. bundan önce sadece 7.04 32 bitte wireless driverında sorun vardı. o da çözüldü.
winston soft
djarum black (mobile) 

jacobs monarch nescafe 3 in 1 (mobile)  iletişim: [email]mistrafantastic@gmail.com[/email]

vampire

dv5-1250us Segmenti notebook'umda şu anda ubuntu 9.10 karmic koala kurulumunu yaptım * her şey sorunsuz çalışıyor 9.04 sürümünde yaşadığım ancak ufak bir iki hamle ile düzelttiğim ses gelmeme sorunu şu anda bu sürümde halledilmiş * her şey sorunsuz ayakta yolcu kalmasın herkes 9.10'a lütfen :)

unutmadan birde 9.04'te işlemcilerim 500 mhz civarında çalışırken 9.10 525 mhz seviyesinde çalışmakta
Ya Herşeyim Ya Hiçim !!!

sanalkaptan

laptopum HP DV2 1110ET. laptop eve gelince ilk işim 250gb hdd yi çıkartıp 320 gb wd. hdd taktım. ve 10 gb lık bir bölümü linux için ayırdım , bu bölümede 9.04 kurdum ama ses problemi yüzünden kullanamıyordum. en sonunda geçen hafta 9.10 netbook remix kurdum. şu an çok memnunum gerçi normal versiyonunu kurmadığıma pişman oldum ama netbook remixle bir süre daha idare edicem. linuxta yeniyim ama forumlardan öğrenmeye devam ediyorum.   

ilk kurulumdan sonra ses kartı sorunsuz çalıştı ama wireless ve ekran kartında problem vardı. wireless i tanıtamadığım için güncelleme vs yapamadım. tam silmeye karar verdiğim anda kablolu ağın çalıştığını fark ettim hemen lan dan modeme bağladım ve bingoo. hem wireless hemde ati sürücüsü hemen yüklendi ve sorunsuz çalıştı. performansından ve kullanımından memnunum. sadece grub kurulumda yaptığım bir hatadan dolayı açılırken küçük bir sorumun var ama onu da yakında çözerim.... yaşasın özgür yazılım yaşasın LİNUX :)))
3G li HP DV2 1110et..
Blackberry Bold (16+16GB)

ermnuniesesfan

Merhaba arkadaşlar..Yeni ubuntu kullanıcısıyım..henüz tanıştım ubuntuyla..fakak fazla bir bilgiye sahip olmadığım için sürekli problem yaşıyorum..Bilgisayarım HP Compaq PresarioF700.. harddiskimde sürekli badsector uyarısı var.. Sanırım bişeyleri hatalı yükledim yada problemi tam anlayamadım..sürücülerde webcam dışında bi hata yok..söylediğim gibi yeni tanıştım bu yazılımla ve tam olaran ne yapacağımı bilmiyorum.. tek bildiğim çok pratik olduğu..yüklemeleri tam yapamıyorum ve ubuntu yazılım merkezine girdiğimde liste tamamen bom boş... kodlarla yükleme yapmaya çalışıyorum fakat sürekli eksik paketler olduğu için hata veriyo... sanırım yolun başındayı :)))
KaLsAda SoN NefeS,YinEdE ES ES !!!

Onoktake

HP Pavilion dv6 1220st marka dizüstü bilgisayarım sorunsuz çalışıyor. Bi tek uzaktan kumanda ile uğraşmadım. Geniş bi zamanda da onla uğraşıcam.
Bu maskenin altında bir yüz var... Ancak benim değil.
Ne  altındaki kaslardan daha "ben"dir o yüz...
Ne de altındaki kemiklerden. Bu maskenin altında
etten daha fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var! Ve fikirler kurşun geçirmez!..

xwes

Alıntı yapılan: ermnuniesesfan - 21 Kasım 2009 - 13:04:59
Merhaba arkadaşlar..Yeni ubuntu kullanıcısıyım..henüz tanıştım ubuntuyla..fakak fazla bir bilgiye sahip olmadığım için sürekli problem yaşıyorum..Bilgisayarım HP Compaq PresarioF700.. harddiskimde sürekli badsector uyarısı var.. Sanırım bişeyleri hatalı yükledim yada problemi tam anlayamadım..sürücülerde webcam dışında bi hata yok..söylediğim gibi yeni tanıştım bu yazılımla ve tam olaran ne yapacağımı bilmiyorum.. tek bildiğim çok pratik olduğu..yüklemeleri tam yapamıyorum ve ubuntu yazılım merkezine girdiğimde liste tamamen bom boş... kodlarla yükleme yapmaya çalışıyorum fakat sürekli eksik paketler olduğu için hata veriyo... sanırım yolun başındayı :)))
Oncelikle hoşgeldiniz.
Once forumda arama yapin eger sorununuzun cevabini bulamayacak olursaniz buradan ayri yeni bir başlik açarak sorununuzu daha ayrintili bir şekilde açiklayarak (hangi aşamada, hangi hatayi aliyorsunuz, hata mesaji nedir, daha once oldu mu vs.) sorun. Bu şekilde eminim daha hizli çozume ulaşirsiniz.

dartt

Hp compaq 6715s, ubuntu 9.10 ile sorunsuz calışıyor.Ekran kartı ve etherneti otomatik tanıdı.wireless sorunsuz calışıyor ancak, wireless sürücüleri için önce kablolu bir bağlantı yapılıp, sürücüler indirilmeli.sürücüler sistem>yönetim>donanım sürücüleri den kendisi bulup indiriyor.Bir kişiyi daha windowstan kurttarıp linux kullanıcısı yapmanın mutluluğu ile...saygılarımla...
Benim böyle olmamın tek nedeni, doğduğum yerde dağların kıyıya paralel olması...

bycarisma06

bende yeni kullanıcıyım bu gün kurdum ubuntuyu daha once pardus kurmustum ekran sorunu yasammıstım ama ubuntu her seyi gayet sıkıntısız bir sekilde halletti sadece wireless sorunu yasadım oonuda güncellem yaparak geçtim su an süper bir sekilde calısıyor :D :)

ondeeer

benımde Hp Dv 6745 ET var bu modele yukleyen oldumu ubuntu sorun yasarmıyım veya bilgilendirebilirseniz sevinirim...

cemdursun

Selam arkdaslar bende hp compaq nx9000 var ubuntu 8.04 hardy kurdum ama kesinlikle hic ama hic birseyi tanimadi acaba sebebi nedir?

Hardware drivers bos hic bir driver yok

not : kurulum yaparken hersey ama hersey estonyaca dil kullandim ve estonyaca olarak kurulum yaptim bunun bir etkisi olurmu ?