Ubuntu + W(OS) Grub yazılımı hemen bozuluyor normal mi?

Başlatan sametaksoy, 13 Haziran 2020 - 09:00:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sametaksoy

Merhaba, windows 8.1 ile Ubuntu 20.04 LTS dağıtımını Grub üzerinden açılışta seçiyorum. Genel manada windows işlerim için varsayılan açılışta yer alıyor ama daha genel internet ve donatılar dahilinde kullanırken de ubuntu tercih ediyorum. Bu süreç dahilinde ubuntu da yaptığım uygulama ve driver gibi yükleme durumlarından sonrasında Grub açılmıyordu (Sadece siyah bir ekranda kalmakta boot edilirken) her seferinde usb ile try live' a girerek system repair tool üzerinden grub'u onarımını başlatıp sonra yeniden başlatıyorum ve düzeliyor eski haline geliyordu. En son da TPLİNK USB wifi adaptör ile (kullandığım pc desktop) driver yükledim ve yine aynı sorunla karşılaştım. Acaba bunun nedeni ne oluyor? Grub da bir eksiklik mi var yada kurulum dahilinde yapılan işlemler grub ayarlarını etkilediği için boot ekranında grubu deforme ettiğinden dolayı mı sorun meydana geliyor? Bunu bildirme şansımız varsa eğer ben ve benim gibi kullanan diğer kullanıcılarda, bu nedenden sorun yaşadıklarında vazgeçenler olabilir çünkü ben böyle sorun giderirken araştırma ve çözüm yollarına gidişatım içerisinde ciddi anlamda vakit harcamıştım, teşekkür ederim. ^^