[Çözüldü] Rampage km-r1 Bazı karakterleri oluşmuyor?

Başlatan sametaksoy, 12 Haziran 2020 - 20:15:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sametaksoy

Rampage km-r1 klavyeyi kullanıyorum, klavye ayarlarından vs. her şeyi kontrol ettim ama ne yaptımsa "Büyük ve Küçük işaretleri AYRICA da @ sembollerini oluşturamıyorum" malum klavye de @ işareti için ctrl+alt+Q kullanıyorken windowsta çalışan ama  Ubuntu 20.04 LTS (Gnome 3.36.2) sürümünde çalışmıyor. Ayrıca <> sembollerini ctrl+alt+1 ctrl+alt+" ile oluştururken oluşturamıyorum. İşin içinden çıkamadım bir türlü yardımcı olur musunuz? Çok linux bilen biri olmasam da uğraşarak sistemi kullanışlı hale getirdim kendim için açık bir yönlendirme yapabilirseniz sevinirim, teşekkürler.

sinan54

haiko

Arkadaş; şu klavye hakkındaki yorumlara bir bakayım dedimdi; az kalsın bilgisayarı powerdan kapatıp balkona doğru koşacaktım. Bence bir an evvel o klavyeden kurtulmalısın dermişim :)
Koşuyorum dikenlerin üstünde...

sametaksoy

Alıntı yapılan: sinan54 - 12 Haziran 2020 - 20:47:43
Aşağıdaki *bağlantıda bir şeyler var.
http://aslanbey.net/index.php/2016/12/21/everest-oyuncu-klavyesi-genel-sorunlari-icin-sifirlama/
Birde makro atama falan videoları var Youtub de

Hocam bunların hepsini biliyorum bunlarda problem yok hepsine zaten hakimim klavye özelliklerine yaşadığım problem şuan pc de zaten grub ile windows + ubuntu kullanıyorum. Windows da hiçbir problem yaşamamaktayım ubuntuyu açınca bu klavyeyi de sonradan değiştiğim için fark ettim kısacası yaşadığım problem ubuntu dahilinde klavye özelliklerinin açık veya kapalı olmasına dair oluşan bir sorundan kaynaklı değil, teşekkür ederim.

Alıntı yapılan: haiko - 12 Haziran 2020 - 21:28:26
Arkadaş; şu klavye hakkındaki yorumlara bir bakayım dedimdi; az kalsın bilgisayarı powerdan kapatıp balkona doğru koşacaktım. Bence bir an evvel o klavyeden kurtulmalısın dermişim :)

Aşırı pahalı veya ultra özellikli donanım arayan birisi değilim 8 yıla yakındır microsoftun kablosuz klavye mouse setini kullanıyordum (tabi mouse yok klavye kaldı), bu klavyeyi de bir arkadaştan uygun fiyata tuşa basımları ve işime yarayacağı fonksiyonlardan dolayı tercih ettim. Bahsettiğim sorunu ubuntu da yaşıyorum windowsta bir sorun yok evet klavye biraz garipmiş başta ama bendekin de böyle problemler yok bizim insanımız okumayı da sevmediği için tam özelliklerine kavrayamadığı bir cihaza kusur bulabiliyorlar eger gerçekten sorunlu ürün değilse maalesef.. Elimdeki üründe sorun yok macro tuşlarıyla da tekrarlı birçok işlerimi yaparken gerçekten yardımcı oluyor, microsoft yumuşak tuşlarına rağmen kullanırken uzun periyotlarda gerçekte parmak uçlarımda ağrılar yapıyordu bu ise bayağı hafif ağrı yapmıyor. Kısacası yaşadığım bu karakter sorunuysa sadece ubuntu da yaşıyorum klavye fonksiyonlarında bir sorun bulunmuyor. Bu yüzden konu açmayı gereksinimi duydum çünkü windows haricinde ubuntu kullanıcısı olmaya çalışıyorum uzaklaşmak istemem saçma bir nedenden dolayı.. Bizzat kullanmasam memnun olmasam yorumlara katılacağımı da açıkça belirtmek isterim.

haiko

Alıntı yapılan: sametaksoy - 12 Haziran 2020 - 22:01:36
Alıntı yapılan: sinan54 - 12 Haziran 2020 - 20:47:43
Aşağıdaki *bağlantıda bir şeyler var.
http://aslanbey.net/index.php/2016/12/21/everest-oyuncu-klavyesi-genel-sorunlari-icin-sifirlama/
Birde makro atama falan videoları var Youtub de

Hocam bunların hepsini biliyorum bunlarda problem yok hepsine zaten hakimim klavye özelliklerine yaşadığım problem şuan pc de zaten grub ile windows + ubuntu kullanıyorum. Windows da hiçbir problem yaşamamaktayım ubuntuyu açınca bu klavyeyi de sonradan değiştiğim için fark ettim kısacası yaşadığım problem ubuntu dahilinde klavye özelliklerinin açık veya kapalı olmasına dair oluşan bir sorundan kaynaklı değil, teşekkür ederim.

Alıntı yapılan: haiko - 12 Haziran 2020 - 21:28:26

Aşırı pahalı veya ultra özellikli donanım arayan birisi değilim 8 yıla yakındır microsoftun kablosuz klavye mouse setini kullanıyordum (tabi mouse yok klavye kaldı), bu klavyeyi de bir arkadaştan uygun fiyata tuşa basımları ve işime yarayacağı fonksiyonlardan dolayı tercih ettim. Bahsettiğim sorunu ubuntu da yaşıyorum windowsta bir sorun yok evet klavye biraz garipmiş başta ama bendekin de böyle problemler yok bizim insanımız okumayı da sevmediği için tam özelliklerine kavrayamadığı bir cihaza kusur bulabiliyorlar eger gerçekten sorunlu ürün değilse maalesef.. Elimdeki üründe sorun yok macro tuşlarıyla da tekrarlı birçok işlerimi yaparken gerçekten yardımcı oluyor, microsoft yumuşak tuşlarına rağmen kullanırken uzun periyotlarda gerçekte parmak uçlarımda ağrılar yapıyordu bu ise bayağı hafif ağrı yapmıyor. Kısacası yaşadığım bu karakter sorunuysa sadece ubuntu da yaşıyorum klavye fonksiyonlarında bir sorun bulunmuyor. Bu yüzden konu açmayı gereksinimi duydum çünkü windows haricinde ubuntu kullanıcısı olmaya çalışıyorum uzaklaşmak istemem saçma bir nedenden dolayı.. Bizzat kullanmasam memnun olmasam yorumlara katılacağımı da açıkça belirtmek isterim.
"Ara" kısmına "Klavye" yazıp (+Ekle) deyip, kendine has istediğin şekilde klavye kombinasyon atamaları yapabiliyorsun. Denemiş miydin...

İhtimalleri göz ardı etmeden terminalinizden bir de şu kodu girip enterlayabilir misiniz..
setxkbmap -layout tr

sametaksoy

Alıntı Yap"Ara" kısmına "Klavye" yazıp (+Ekle) deyip, kendine has istediğin şekilde klavye kombinasyon atamaları yapabiliyorsun. Denemiş miydin...

İhtimalleri göz ardı etmeden terminalinizden bir de şu kodu girip enterlayabilir misiniz..
setxkbmap -layout tr

Hocam öncelikle verdiğiniz kodu terminalde girip aktifleştirdim. Kendi sistemimden klavye üzerine gördüğüm ayar bölümlerini aktarayım sizlere:
İnce ayarlar /GNOME3

Normal sistem ayarlarında klavye aktif olan klavye düzeni bahsettiğim sembollerin durumu vs. Görünen görüntü klavye düzenimle uyumludur.

Sanırım sizin bahsettiğiniz bölüm olan klavye kısayollarının konumunu buldum fakat bahsettiğim sembolü tanımlamak için gerekli kodu araştırıp bakacağım şuan için aklıma bu geldi fakat deneyemedim. Komut kısmını ne ile doldurmam gerektiğini tam olarak bilemiyorum şuan için... Tahminim Unicode hex kodunu bulmalıyım istediğim sembolleri sonra buraya atayarak işime yarar mı diye deneyeceğim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Haziran 2020 - 00:01:38

Sorunu çözmüş bulunuyorum biraz fazla araştırmış bulundum sanırım ama kendimi kaybetmeden sonuca ulaştım. :) Sonradan fark ettiğim bir şey daha var alt+gr ve üst Sayılardaki herhangi bir sembolü de kullanamıyordum bunun için çözümü de buraya yazıyorum benim gibi özel sembollerde sorun yaşayanlara yardımcı olması dileğiyle şuan yaptığım ayar ile SolAlt + Üst Sıradaki 3. Sembolleri (<> #$[{]\| vb.) , Q(@) veya E(€) sembollerini rahatça yapmaktayım.
Çözüm için Gnome3/İnce ayarlar a girerek:

haiko

[mention=653680]@sametaksoy[/mention] Evet, olmuş, neden hex kod arayışına girdiniz ki..Bence hemen [Çözüldü] olarak etiketleyiniz konunuzu..

sametaksoy

Alıntı yapılan: haiko - 13 Haziran 2020 - 00:45:00
[mention=653680]@sametaksoy[/mention] Evet, olmuş, neden hex kod arayışına girdiniz ki..Bence hemen [Çözüldü] olarak etiketleyiniz konunuzu..

Benimki bir fikirdi hocam da zaten bu şekilde de çalışmadı hex olarak da çalışmadı, en son 3. düzey seçeneklerinden yardımcı olarak ayarladığım biçimde yapınca işlevsel ve kullanılabilir hale geldi teşekkür ederim cevaplarınız ve yardımlarınız için :) Çözüldü kısmını veya nasıl yapıldığını bulup konuyu kapatacağım.