Errno 5

Başlatan Neco4545, 10 Haziran 2020 - 14:52:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Neco4545

Dell 7567 marka laptobum var.
Linux mint vs. hepsini kurabiliyorum ancak Ubuntu kurarken "Errno 5" hatası alıyorum. Dvd-rom olmadığı için sadece usb ile deneyebiliyorum. Çözüm önerisi olan var mı?

Md5 vs. kontrolü yaptım. 2-3 kere iso dosyasını indirdim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Haziran 2020 - 15:07:29

Ek olarak : ubiquity --no-migration-assistant hiçbir işe yaramadı.

sinan54

İso dosyasını Rufus ile yazdırıyorsan dd seçeneğini kullanarak yazdırmayı deneyin

Neco4545

Alıntı yapılan: sinan54 - 10 Haziran 2020 - 18:39:55
İso dosyasını Rufus ile yazdırıyorsan dd seçeneğini kullanarak yazdırmayı deneyin
2 şekilde de denedim olmuyor ne yazıkki.

sinan54

Bios da güvenli önyükleme kapalı değilse bu hatayı verebiliyormuş

Neco4545

Alıntı yapılan: sinan54 - 10 Haziran 2020 - 19:50:59
Bios da güvenli önyükleme kapalı değilse bu hatayı verebiliyormuş
Kapalı ancak yine de bu hatayı alıyorum. Dvd-rom takmam gerekiyormuş sanırım usb den olmuyormuş. Bilgisayarın içini açmam lazım usb den bağladıklarım yine işe yaramayacak. Böyle olunca garantiden çıkacak. Pci express slotu yüzünden.

haiko

CD-ROM algılama sorununun nedeni ISO'nun USB'ye DD yansıma olarak yazdırılmamış olmasıdır. Bunun çözüm yolu bir USB'yi tamamen Ubuntu'ya ayırmak; ve bu USB'ye DD modunda Ubuntu kurulum ISO'su yazdırmaktır.
Koşuyorum dikenlerin üstünde...

Neco4545

Alıntı yapılan: haiko - 26 Haziran 2020 - 16:28:59
CD-ROM algılama sorununun nedeni ISO'nun USB'ye DD yansıma olarak yazdırılmamış olmasıdır. Bunun çözüm yolu bir USB'yi tamamen Ubuntu'ya ayırmak; ve bu USB'ye DD modunda Ubuntu kurulum ISO'su yazdırmaktır.
Cevabınız için çok teşekkür ederim ancak sorunum aynen devam etti DD olarak yazdırınca

Neco4545

eski bir 320 gb lik hdd yi format atmak için kullandım. Usb yerine onu kullandığımda format atabildim. bilgisayarımın hdd'si yerine onu taktım(sata hdd yerine usb ile bağlarsanız yine hata alıyorsunuz) ve ssd yi formatladım. Sorunu yaşayan kişilere yardımcı olur umarım.