4GB Linuxswap Alanı Açmama Rağmen NOSWAP Görünmesi Problemi

Başlatan Musa Bağrıyanık, 05 Haziran 2020 - 17:04:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Musa Bağrıyanık

Merhabalar Linuxta yeniyim sistemi henüz kurdum, Lubuntu 20.04 kullanıyorum ve 4GB linuxswap alanı açmama rağmen qps ve Htop uygulamaları üstünde NOSWAP veya 0KB/0KB yani yok olarak görünüyor. Sadece SWAP alanı açmak işletim sisteminin onu tanıması için yeterli olmuyor mu? Yapmam gereken başka bir şey mi var?

Sistemimde 2GB RAM olduğu için ara sıra kilitleniyor, ya uzun süre düzelmesini beklemem yada sistemi kapatıp tekrar açmam gerekiyor. Genlde Chrome ve Discord aynı anda açık iken yaşıyorum bunu, Windows'ta pagefile olduğu için bu sorunu yaşamıyordum ama burada pagefile yani sanırım buradaki ismiyle SWAP olmadığı için sorun yaşıyorum bu SWAP alanını nasıl sisteme tanımlayacağım?

sinan54

Htop açıkken tarayıcı ve başka bir programı daha açarak swap takibi yapın.Anlatım dan swap alanı çalışıyor görünüyor.Sıfır göstermesi henüz swap kullanmıyor demektir.

gecegezen

swap alanın fstab dosyasınada işlemelisiniz. Daha sonra sudo swappon komutu veya sistemi yeniden başlatmanız yeterli.yardımcı olabilmemiz için aşağıdaki komutların çıktılarını alabilirmiyiz.
sudo blkidcat /etc/fstab
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw