[Çözüldü] Robocopy benzeri bir komutu ubuntuda çalıştıramıyorum.

Başlatan halimasa, 01 Haziran 2020 - 14:40:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

halimasa

Selamlar öncelikle özür dilerim. İnternette şurada https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1633500 sorunuma bir çözüm önerisi gördüm. ancak ubuntuda uygulamayı başaramadım.
Windowsta şu komutu kullanarak, C de bulunan (asıl çalıştığım) DATA isimli klasörü usb diskime yedekliyourm ama bu yedeklemeyi yaparken sadece değişmiş olanları alıyorum. Burada c sürücüsü kaynak, G sürücüsü hedef konumundadır.

ROBOCOPY C:\DATA G:\DATA /E /MIR /XO /W:1 /R:5 /SEC /LOG:"C:\LOG_Degisenler.txt"

Ubuntuda bu işlemin şu kodla yapıldığını öğrendim.
cp uR
Burada R sadece değişenleri alacak diye yazıyor.
Bende ubuntudaki masaüstüne test isimli bir klasör oluşturdum. ve içine bir tane writer belgesi oluşturdum. bunu DATA HDD etiketli diske aktarmak istiyorum. aşağıdaki kodu yazdım.
cp uR ~/Masaüstü/test ~/media/mnh/DATA HDD/test

ama şu hatayı verdi
cp: hedef 'HDD/test' bir dizin değil

ayrıca şu komutu denediğimde de aynı hatayı aldım.
cp -uR ~/Masaüstü/test /dev/sdb6/test

erenseymen

Kullandığınız "~/media/mnh/DATA HDD/test" konumu doğru gözükmüyor.

lsblk
komutunun çıktısını gönderebilir misiniz?

Bu iş için cp yerine rsync kullanabilirsiniz. rsync sadece değişen dosyaların aktarımı için kullanılır, tam sizin istediğiniz yani.
rsync -a --del <Kaynak_Klasör> <Hedef_Klasör>

-a : Arşiv modu. Dosya sahipliği ve değiştirilme tarihi gibi bilgileri, kaynakta nasılsa hedefte de aynı şekilde yapar. Yani birebir kopya sağlar.
--del : Kaynakta silinen dosya varsa, hedefte de siler.

halimasa

Alıntı yapılan: erenseymen - 02 Haziran 2020 - 17:37:25
Kullandığınız "~/media/mnh/DATA HDD/test" konumu doğru gözükmüyor.

lsblk
komutunun çıktısını gönderebilir misiniz?

Bu iş için cp yerine rsync kullanabilirsiniz. rsync sadece değişen dosyaların aktarımı için kullanılır, tam sizin istediğiniz yani.
rsync -a --del <Kaynak_Klasör> <Hedef_Klasör>

-a : Arşiv modu. Dosya sahipliği ve değiştirilme tarihi gibi bilgileri, kaynakta nasılsa hedefte de aynı şekilde yapar. Yani birebir kopya sağlar.
--del : Kaynakta silinen dosya varsa, hedefte de siler.

Selamlar yardımınız için teşekkür ederim. Sorunum çözüldü. Ben media klasöründe birim adını yazarken ' kesme işareti arasına yazmamışım aşağıdaki gibi kodu düzenleyince sorunum düzeldi. Testini yaptım.
rsync -a --del /home/mnh/Masaüstü/test /media/mnh/'DATA HDD'/

erenseymen

Konumda boşluk olunca kesme işareti kullanmak gerekiyor evet. Alttaki 2 şekilde de kullanabilirsiniz bu arada.

rsync -a --del /home/mnh/Masaüstü/test "/media/mnh/DATA HDD/"

rsync -a --del /home/mnh/Masaüstü/test /media/mnh/DATA\ HDD/

Bir bilgi daha vereyim. Terminalde konumları tamamlamak için TAB (sekme) tuşunu kullanabilirsiniz.

Örneğin
rsync -a --del /home/mnh/Masaüstü/test /media/mnh/DAT
yazdıktan sonra klavyenizdeki TAB tuşuna basarsanız
rsync -a --del /home/mnh/Masaüstü/test /media/mnh/DATA\ HDD
şeklinde tamamlayacaktır.

Linux dünyasına hoşgeldiniz.

halimasa

[mention=653449]@erenseymen[/mention]
Teşekkür ederim tamamlayıcı bilgi oldu.