Ubuntu Takılma Sorunu

Başlatan alieren345, 14 Mayıs 2020 - 17:29:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alieren345

Merhaba, tek sorun şu ki bilgisayarım da çift ekran kartı var. Bir laptop. Biri intel biri nvidia. Menüleri açarken veya uygulamaların açılış animasyonları oynarken takılıyor. Ben bunun grafik kartı sürücüsüyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Mesela win10'a yeni format attğımıda intel sürücülerini yüklemezsem de bu şekilde bir takılma oluyor. Sorunun kaynağı nedir. Aynı sorun web sayfalarında gezerken de oluyor takıla takıla iniyor  >:( >:( :(

haiko

Alıntı yapılan: alieren345 - 14 Mayıs 2020 - 17:29:50
Merhaba, tek sorun şu ki bilgisayarım da çift ekran kartı var. Bir laptop. Biri intel biri nvidia. Menüleri açarken veya uygulamaların açılış animasyonları oynarken takılıyor. Ben bunun grafik kartı sürücüsüyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Mesela win10'a yeni format attğımıda intel sürücülerini yüklemezsem de bu şekilde bir takılma oluyor. Sorunun kaynağı nedir. Aynı sorun web sayfalarında gezerken de oluyor takıla takıla iniyor  >:( >:( :(
Bios kısmından onboard grafik kartını disable yapar mısınız. Bir de bu şekilde test etmekte fayda var diye düşündüm..
Koşuyorum dikenlerin üstünde...

alieren345

haiko

alieren345

Discrete secenegini uma only yaptim yani nvidia devre disi oldu sadece intel calismaya basladi ve sorun cozuldu takilmiyor ancak pc fanlari fullde calisiyor ve blender gibi harici  grafik kartinin gucune ihtiyac duydugum programlarda dahili intel kart yetersiz kaliyor
https://hizliresim.com/kLKeIF
Aynı zamanda livepatch'de devre dışı kalıyor.
Bende geri nvidia'yı aktif ettim bu yüzden uma only mode da harici devre dışı kalıyor :(

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Mayıs 2020 - 19:00:03

Kafayı yicem ekranda yırtılma sorunu da var hala tırtıklanıp yırtılıyor yani oyun oynarken vsync i kapatırsın ya aynı o şekilde fakat win10 da böyle bi problem yok :( kimse de yardım etmiyor forum ölmüş haiko dan başka

haiko

Alıntı yapılan: alieren345 - 14 Mayıs 2020 - 18:41:50
Discrete secenegini uma only yaptim yani nvidia devre disi oldu sadece intel calismaya basladi ve sorun cozuldu takilmiyor ancak pc fanlari fullde calisiyor ve blender gibi harici  grafik kartinin gucune ihtiyac duydugum programlarda dahili intel kart yetersiz kaliyor
https://hizliresim.com/kLKeIF
Aynı zamanda livepatch'de devre dışı kalıyor.
Bende geri nvidia'yı aktif ettim bu yüzden uma only mode da harici devre dışı kalıyor :(

Nvidianın; yani harici ekran kartının sürücüsünün eksik ya da eski bir sürümünü kullanıyor olmanızdan kaynaklanıyor. Onboard ekran kartınız, yani dahili ekran kartınızın sürücü sürümü yeni; fakat bit derinliği düşük gibi. Bit derinliği düşük ekran kartlarının fanları, genelde yüksek çözünürlük gerektiren uygulamalarda yüksek rpm -devirlerde- çalışmaya neden olur.
Çözüm:
Nvidia ekran kartı veya çipinizin sitesine gidip en son driver'ını download edip güncellemeniz
Biostan ayarlamış olduğunuz (hızlı resminizdeki işaretli kısmı) diğer (only olmayan) kısma ayarlamanız
Aygıt yöneticilerinde Intel graphich chipsetinizi devre dışı (disable mod) konumda bırakmanız

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Saygılar...

sinan54

Nvidia prime ve Bumbleebee optimus bilgisayarlar için yüklenmesi gereken iki seçenektir.Ubuntuda Pirime zaten kurulu gelir onu aktif etmek gerek,sizin nvidia karta uyumlu driverleri zaten listeler,son sürümü işaretleyiniz önceki sürümleri de deneyebilirsiniz.İnternetten araştırırsan tonlarca döküman var.Bir örnek
https://www.linuxbabe.com/ubuntu/install-nvidia-driver-ubuntu-18-04
Manjaro linux kurmanız da tavsiye ederim.İntel ve Nvidia kartları kurulumda kendi yükleyip ayarlar.Ekstradan birşey yapmanıza gerek yok.Kurulumdan önce ''non free''seçenegi Nvidia'ın tescilli sürücüsünü kurar.