Error: unknown filesystem grup rescue

Başlatan Emircan.354, 13 Mayıs 2020 - 14:46:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Emircan.354

Arkadaşlar merhabalar öncelikle sistemimde dual boot vardı linux ve win10 ben yanlışlıkla linux için ayrıdığım yeri silip e birimini genişlettim bilgisayar açılırken böyle bi hata çıkıyo ekrana. Format atmak için biosa giremiyorum çıldırıcam arkadaşlar lütfen yardım edin. Videolarda ls kodu falan yazıyolar fakat bende hepsinde unknown filesystem yazısı geliyo lütfen yardım edin

illedelinux

Elinde Linux canlı USB varsa yeniden kurulum yapabilirsin.
USB'yi taktığında görmüyorsa bilgisayarın içindeki pili çıkarın, 5 dakika sonra geri takın, USB ile yeniden deneyin.

GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

Emircan.354

[mention=652958]@illedelinux[/mention]kendim oluşturabilir miyim peki? Ve de bireysel olarak yardım etme imkanınız var mı acaba sorunu çözdüğümde foruma da yazarım yalvarırım yardımcı olun
Biosu çıkarıp bekledim 5 10 dk yine biosa girmiyor f2 basmam gerektiğini söylüyor ama please waitten sonra direkt hata ekranı çıkıyor

illedelinux

Herhangi bir bilgisayardan Ubuntu isosunu indirin, USB'ye yazın, öyle deneyin.

Emircan.354

[mention=652961]@illedelinux[/mention] Daha sonra ne yapmam gerekicek pek bilmiyorum

illedelinux

Ubuntu veya başka dağıtım yazılı canlı bir USB elde edersen USB'yi görüp-görmediğine bakacaksın, USB'yi görüyorsa canlı oturumdan kurulum yapacaksın.
Kurulum yaptığında zaten kendisi Grubu da oluşturur ve sorunun da çözülür.

Emircan.354

[mention=652963]@illedelinux[/mention] anladım peki daha sınrasında ubuntuyu silip windowsu kullanmaya devam edebilir miyim?

illedelinux

Alıntı yapılan: Emircan.354 - 13 Mayıs 2020 - 15:33:20
[mention=652963]@illedelinux[/mention] anladım peki daha sınrasında ubuntuyu silip windowsu kullanmaya devam edebilir miyim?

Ubuntu'yu silmeden önce Windows isosu ile Grub kurman gerekir, yoksa aynı sorunla karşılaşırsın.

sinan54

Sanırım Linux bios da ilk sıradaydı sistem silindiği için o hatayı veriyor.çünkü açacağı bir sistem yok bilgisayarın boot menüsünden Windows başlatılmalı bir deneyin sonra Linux live usb ile bilgisayarı başlatın ve uç birime
efibootmgr
komutunu verin çıktıda hangi Linux sürümü varsa o görünür ve harf veya rakam atanmıştır.Sonra aşagıdaki komutla Linux kaldırılır
sudo efibootmgr -b 5 -B
Burada ''5'' olan yere sizdeki linux rakam veya harf neyse o yazılacak
uefi sistemlerde Linux kaldırılacaksa önce çalışan sistem üzerinden bu komutla bios dan silinmelidir.Sonra sistemin kurulu olduğu disk siline bilir.Tabii çalışır sistemde disk silemezsiniz bu işi live usb ile veya Windows tarafında yapmalısınız.

Emircan.354

[mention=652966]@sinan54[/mention] live usbyi takınca kendi mi açılacak yoksa grub rescueden ls falan yazmam gerekicek mi kusura bakmayın bu konuda bilgi eksikliğim var bilgisayarı bi abimden aldım

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Mayıs 2020 - 16:25:52

[mention=652966]@sinan54[/mention] yani bilgisayarı live usb ile nasıl başlatıcam biosa girip usbyi 1. Önceliğe çekemiyorum biosa girmiyor hiçbişekilde pc çok uğraştım her tuşu denedim

sinan54

Live usb yüklendikten sonra ''masaüstü gelince''terminal programını açacaksın oradan komutları yürüteceksin
Benim bilgisayar F2 ile biosa F12 ile boot menüye giriyor sizde farklı olabilir.

Emircan.354

[mention=652969]@sinan54[/mention] anlamadığım nokta şu bilgisayarı açtım diyelim hata ekranı da geldi diyelim ondan sonra live usb taktığımda otomatik olarak kendi açılacak mı?
Bios konusunda benimk ide aynı pc açılırken en altta f2 ve f12 tuşları yer alıyor basıyorum ama nafile ikisinden de tepki yok

sinan54

Bios da Boot menü ''F12'' çalışmıyorsa benim dediklerimi yapamazsınız.O zaman açılış ekranından komutla işlem yapılmalı o komutları bende bilmiyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Mayıs 2020 - 17:33:56

Şöyle bir video var
https://www.youtube.com/watch?v=a8UuIBdMh4M

Emircan.354

up arkadaşlar lütfen kafayı yemek üzereyim yardım edin ya bireysel olarak yardım edecek birileri yok mu adım adım biosa girmiyor pc bios tuşlarım f2 ve f12 ama tepki vermiyor hızlı bir şekilde ekrana hata sayfası geliyo   

error: unknown filesystem
entering rescue mode...
grub rescue> _

sinan54

Gönderdiğim videoda nasıl çözüleceği anlatılmış sadece o komutları sırayla yazıp her komuttan sonra enter diyeceksiniz.Tabi sizin çıktılara göre yazacaksınız.Orada kullanıcı grub yüklü diski bulmak için deneme yanılma yöntemi ile tüm disklerde arama yapmış,dogru disk bulundugunda  zaten''unknow files'' yazısı çımıyor.

Emircan.354

[mention=652975]@sinan54[/mention] bende hepsinde unknown yazısı çıkıyor

sinan54

Emircan.354

[mention=652977]@sinan54[/mention] Lenovo z570

sinan54

Alıntıdır
''güç tuşunun yanındaki ufak recovery tuşuna bas bios seç biosa girersin''
bu denendimi

ampirist

Alıntı yapılan: Emircan.354 - 13 Mayıs 2020 - 22:10:13
[mention=652977]@sinan54[/mention] Lenovo z570
https://www.youtube.com/watch?v=5XVh8eJJp60
bu videoyu buldum.Güç düğmesi yanında bir tuş varmış.Ona basılı tutacakmışsın.

Emircan.354

[mention=652979]@sinan54[/mention] denedim aynı sonuç tepki yok

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Mayıs 2020 - 01:52:16

[mention=652980]@ampirist[/mention] denedim

prolab

Alıntı yapılan: illedelinux - 13 Mayıs 2020 - 15:03:45
USB'yi taktığında görmüyorsa bilgisayarın içindeki pili çıkarın, 5 dakika sonra geri takın, USB ile yeniden deneyin.

Merhaba,
Pili çıkarma işi neden acaba?
Sebebini öğrenmek için soruyorum.
Teşekkürler....

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

illedelinux

Alıntı yapılan: prolab - 14 Mayıs 2020 - 02:19:31
Alıntı yapılan: illedelinux - 13 Mayıs 2020 - 15:03:45

Merhaba,
Pili çıkarma işi neden acaba?
Sebebini öğrenmek için soruyorum.
Teşekkürler....

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

O pil Bios ayarlarını tutmak içindir, Bios'ta bir sorun olursa ve pili çıkardğında Bios varsayılan ayara gelir, böylece Bios ile olan herhangibir sorun büyük ihtimalle çözümlenmiş olur.

Emircan.354

Koskoca forumda yok mu şunu çözebilecek yahu bilgisayarcı dünya para alavak şimdi hele ki şu dönemde fırsatcı çok

haiko

Alıntı yapılan: Emircan.354 - 15 Mayıs 2020 - 01:19:49
Koskoca forumda yok mu şunu çözebilecek yahu bilgisayarcı dünya para alavak şimdi hele ki şu dönemde fırsatcı çok
Başlamadan önce şunu belirtmeliyim ki Linux/Unix candır; canandır...

1. Yol:
Üzerindeki HDDi söküp başka bir laptop üzerinden HDD içerisine Win7 Home Basic 6.1.7601 RTM sürüm işletim sistemi formatlamalısınız.
2. Yol:
Ürününüzün destek sitesine; yani buradanhttps://account.lenovo.com/us/tr/signin?returnurl=https%3A%2F%2Fpcsupport.lenovo.com%2Fus%2Ftr%2Flenovorecovery&source=b2cuser Lenovo Onekey Recovery 7.0 Disk imajını edinip, bir adet kurtarma diski oluşturmalısınız. Bunu kesinlikle usb boot flash disk yöntemi ile yapmayın; çünkü şu an boot sektör sekmeniz opsiyonel olarak recovery moda düşmüş vaziyette. Yani bios ayarlarınızda first boot olarak ODD: HL-DT-ST DWDRAM GSA-T50N sektörünü görür vaziyette beklemektedir. Bu yüzden optik disk sürücünüzden önyükleme yapmalısınız.
Kurtarma diskinizi oluşturduktan sonra bilgisayarınızı başlatıp diskinizi DVDRAM sürücünüze yerleştirin ve sürekli olarak klavyenizden F12 tuşuna basın ve aygıt önyükleme menüsünden ODD kısmına onay verip ENTER tuşuna basıp çıkın ve bilgisayarınızın yeniden başlamasını bekleyin. Recovery moda girecektir.
Eğer ki şansınız var ise; ürününüzün destek firması bunu HDD içerisinde yedek disk "D" kısmına yedeklemiştir. Siz o kısımdan yedeği alıp restore edebilirsiniz. Eğer çıkmaz ise recovery diskinizi DVD sürücünüzden çıkarıp, yerine Win7 Home Basic 6.1.7601 RTM sürüm işletim sistemi diski yerleştirmelisiniz. Bunun için de bir adet Win7 Home Basic 6.1.7601 RTM işletim sistemi diski edinmeniz gerekir.
Koşuyorum dikenlerin üstünde...