hay aksi 20.04

Başlatan geto, 05 Mayıs 2020 - 13:59:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

geto

Merhaba,
Şu an telefondan yazıyorum. Umarım doğru başlık altındayımdır.
Ubuntu 16.04ten 18.04e başarıyla geçiş yaptım, 18.04te sadece yeniden yedekleme yapıp 20.04ü önceden yaptığım şekilde terminalden yüklemeye başladım. Sorunsuz görünen bir süreç sonunda aniden beyaz ekranda "hay aksi, bir şeyler ters gitti. Bir sorun oluştu ve sistem kurtarılamıyor" hatasını verdi.
18.04 sorunsuz çalışmıştı ama yürek yiyen ben, geçmişken son kararlı sürüme geçeyim düşüncesinin pişmanlığı içindeyim :(
Grub ayarlarım iki yükseltmede de eskisi gibi kalsın demiştim ve eskisi gibi çalışıyor, windows da sorunsuz açılıyor.
Görünen iki kernelden de ayrı ayrı recovery mode'larından birkaç kez normal önyükleme ile devam etmeyi denedim ama yine aynı hatayı aldım.
Recovery mode'dan enable networking, sonrasında da terminalde update ve upgrade komutlarını çalıştırdım. Buradan dosyalarımı da son olduğu şekliyle görebiliyorum. Bu şartlarda yedeği geri yükleme işlemi yapılabilir mi?
Yine recovery mode'da hızla akan yazılar içinde "successfully upgraded to 20.04, welcome to 20.04" gibi ibareler gördüm.
64 bit tabanlı İşlemci Intel i5-5200 CPU @ 2.20 GHz ve RAM 4 GB
Sıfırdan kurulum yerine bu etapta kurtarmak mümkün olabilecek mi, tek istediğim SSD'ye kurulu olan windows'a aldığım yedekle yeniden bir ubuntumun olması, lütfen vakti olan bir bilenden yardım rica ediyorum :'(
Güncelleme: kendi çapımda araştırmalardan yola çıkarak recovery mode terminal üzerinden yaptığım denemeler sonucunda mor ekran ve ubuntu yazısı geliyor sonrasında siyah ekranda takılı kalıyor, aynı hatayı tekrar almadım fakat yine de ubuntu açılmıyor :(