openSUSE 11.1 USB Modem ile Nete Nasıl Bağlanılır?(speedtouch 330)

Başlatan torrrent, 20 Ocak 2009 - 23:04:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

torrrent

openSUSE 11.1 indirdim. bu sefer modem sorun çıkarmadı inş çıkarmazda ama şimdide nete nasıl bağlanacağımı bilmiyorum. ubuntuda .deb uzantılı birkaç paket yükleyip fransızca bir programla bağlanmıştım(arkadaşın bilgisayarda) openSUSEde nasıl bağlanıcam en ufak bir fikrim yok. nasıl bağlanabilirim?

teşekkürler

heartsmagic

http://www.linux-usb.org/SpeedTouch/suse/index.html

Fii tarihinde bu kaynağı baz alarak yazdığım belge: http://wiki.linux-sevenler.org/index.php/Alcatel_Speedtouch_USB_ADSL_Modem_NASIL
Bahse konu forum başlığı: http://forum.linux-sevenler.org/index.php/topic,2251.0.html

Fakat benim yazı genel bir yazıdır. Örneğin senin kernel derlemeye ihtiyacın olmayacaktır. İlk verdiğim bağlantıya bakarsan sanırım yapılacakları anlarsın.

Kişisel tavsiyem eğer çıkartabiliyorsan bu USB modemi elinden çıkart ve bir tane ethernet çıkışlı modem al.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

torrrent

Linux-ATM kurdum.
PPP-2.4.3 Kurulumu-> link kırık indiremedim

FirmWare kurulumu nasıl olacak kısaca daha açık anlatabilir misin?

Root haklarını nasıl alabilirim?

"root hakları ile /etc/ppp/peers dosyasını oluşturun."  derken new folder mi oluşturucam?

"Aşağıdakini /etc/ppp/peers/speedtch isimli dosyaya yazıp kaydedin" Terminal den mi yazıcam? terminal in nerde olduğunu bulamadım.

"Haliyle username@isp kısmını değiştirin. Sistemi başlattığınızda modem tanınacaktır. Daha sonra yine /etc/rc.d/rc.local dosyasına şunları ekleyin:"  username@isp kısmını adsl kullanıcı adı ve şifrem ile mi değiştiricem?

konsolu nasıl açabilirim?

çok soru oldu ama..  :D

teşekkürler

heartsmagic

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Ocak 2009 - 00:27:11
Kişisel tavsiyem eğer çıkartabiliyorsan bu USB modemi elinden çıkart ve bir tane ethernet çıkışlı modem al.

Bu tavsiyem hâlâ geçerli.

Verdiğim bağlantı eski olabilir, bu çok normal ancak yapılacaklar aşağı yukarı aynıdır.

1. Eğer PPP-X.X.X yoksa depolarda ara veya suse için bir rpm paketi araştır.
2. Eğer root hakkının su ile alındığını bilmiyorsan daha çok araştırma yapman lazım. Bu nedenle eğer mümkünse modemi ethernet olarak değiştir ki bunlarla uğraşmayasın, hemen elinin altında interner olsun dedim. Kısacası root hakkını su komutu ile alabilirsin.

su
falanca komut

3. Dosya diyor dizin değil.
su
kate /etc/ppp/peers

4. Biraz menüyü kurcala. Konsole gibi bir uygulama bulman lazım. Baktın olmuyor:
Alt+f2-> konsole
5.Evet. Yanlış hatırlamyorsan falanca@ttnet olacak orası.

localhost

SUSE modemi otomatik olarak tanidiysa. YAST tan internet baglantisini gerceklestirebilirsiniz.
Linux LPIC1 - MCSA

torrrent

Alıntı yapılan: Kirmizi - 21 Ocak 2009 - 18:59:18
SUSE modemi otomatik olarak tanidiysa. YAST tan internet baglantisini gerceklestirebilirsiniz.

LiveCD ile açtım. Donanımı arattım bulamadı.
Ethernet modem almadan Linux a geçebilmem zor gibi görünüyor.Tek yol yukarıdaki döküman.deb paketleri susede açmanın bir yolu olsaydı bağlanabilirdim

heartsmagic

Eğer deb paketi varsa rpm'si de vardır. En azından depolarda vardır. Sen depolara baktın mı?

torrrent

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Ocak 2009 - 22:37:20
Eğer deb paketi varsa rpm'si de vardır. En azından depolarda vardır. Sen depolara baktın mı?

hayır  ???
nerden bakıcam?

heartsmagic

Maalesef Suse kullanmıyorum ancak illa ki program yüklemek için Yast'ta bir bölüm vardır.

torrrent

peki şu linkteki programı
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,164.msg11205.html#msg11205

Ubuntu,Debian ve Linux Mint hariç hangi dağıtımlarda kurabilirim?Hangi dağıtımın deposunda olabilir?

heartsmagic

Bir dağıtımın deposunda olup olmayacağını bilemem ben. Orası deb paketi yapmış, kendisi dağıtıyor kısacası. Belki bir ihtimal alien ile RPM yaparsan çalışabilir.