Ubuntu 18.04 kurulu bilgisayarımın ikinci bölümü silindi kurtaramıyorum.

Başlatan Kadir2538, 08 Nisan 2020 - 17:16:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kadir2538

Selamun Aleyküm
Benim Bilgisayarımda ubuntu 18.04 kurulu idi.
disikim ssd ikiye böldüm ve ikinci kısmı ntfs olarak biçimlendirdim.
içinde 250 gb gibi önemli dosyalarım vardı.
windows 7 ise virtual box üzerinden ubuntu içinde kullanıyorum.
bilgisyarıma ikincil bir disk taktım ve ona deneme amaçlı windows7 kurarken kurulum aşamasında işlemi kestim ve çıkış yaparken yapılan değişiklikler geri alınıyor dedi ve işlem bitti..
bilgisayarımı açtığımda ise (ubuntu 18.04) diskimin ikinci bölümü açılıyor ama içi boş.
birçok program denedim testdisk, ddrescue, recover my files, r studio. bunların bazılar diski söküp windows yüklü bilgisayardan yapıldı.
Ama hepsi de hiç dosya bulamıyor.
diske birşey kaydetmedim.
dosyalarım nereye gitti?

sinan54

Ssd diskten veri kurtarmaya çalışıyorsanız nafile,ssd den veri kurtarılamıyor.Kurtarma işlemi ssd diskinize zarar verebilir,aklınızda bulunsun
Windows 7 kurulumunda büyük ihtimal disk seçiminde hata yapmış,Windows 10 kurun hem daha basit hem ssd ler için ideal.7 nin destegi kalmadı desteklenmiyor.

ampirist

Alıntı yapılan: Kadir2538 - 08 Nisan 2020 - 17:16:26
Selamun Aleyküm
Benim Bilgisayarımda ubuntu 18.04 kurulu idi.
disikim ssd ikiye böldüm ve ikinci kısmı ntfs olarak biçimlendirdim.
içinde 250 gb gibi önemli dosyalarım vardı.
windows 7 ise virtual box üzerinden ubuntu içinde kullanıyorum.
bilgisyarıma ikincil bir disk taktım ve ona deneme amaçlı windows7 kurarken kurulum aşamasında işlemi kestim ve çıkış yaparken yapılan değişiklikler geri alınıyor dedi ve işlem bitti..
bilgisayarımı açtığımda ise (ubuntu 18.04) diskimin ikinci bölümü açılıyor ama içi boş.
birçok program denedim testdisk, ddrescue, recover my files, r studio. bunların bazılar diski söküp windows yüklü bilgisayardan yapıldı.
Ama hepsi de hiç dosya bulamıyor.
diske * bir şey kaydetmedim.
dosyalarım nereye gitti?
https://www.ccleaner.com/recuva

ben bu programın portable sürümünü kullanıyorum.
https://portableapps.com/apps/utilities/rcvportable
windows yüklü bilgisayarda dene.Bir kısmını belki kurtarabilirsin.

Kadir2538

Alıntı yapılan: sinan54 - 08 Nisan 2020 - 21:18:32
Ssd diskten veri kurtarmaya çalışıyorsanız nafile,ssd den veri kurtarılamıyor.Kurtarma işlemi ssd diskinize zarar verebilir,aklınızda bulunsun
Windows 7 kurulumunda büyük ihtimal disk seçiminde hata yapmış,Windows 10 kurun hem daha basit hem ssd ler için ideal.7 nin destegi kalmadı desteklenmiyor.

teşekkür ederim.
ben de aynı düşünüyorum.
ssd den dolayı bulamıyorum zannımca.
öte yandan mümkün olduğunca windows kullanmamaya çalışıyorum